Seger efter suddan

17 oktober 2018 21:40

Trots att Bois vann dagens bortamatch mot Arboga med 3-4 (1-2,0-1,2-0,0-1) efter sudden så var det nog lite besviket hos Mariestadslaget. Detta då man ledde med 1-3 med tre minuter kvar att spela.

Inför matchen så var nog de flesta inställda på en riktigt tuff match. Arboga låg placeringen efter Bois endast två poäng bakom och har presterat klart bättre än tidigare år. Så har laget också spetsats rätt ordentligt med ett par allsvenska återvändare och välkände Conny Strömberg. Bois å sin sida saknade ett par tunga backpjäser i Albin Hernod och Mikael Alba tillika delade skyttekungen Oskar Norlöv.

Men i den första perioden så var det inte alls speciellt jämnt. Bois styrde och ställde och skapade flertalet vassa chanser. Andrakedjan med Oliver Ödman Hadzinikolic, Oskar Olsson och Jesper Lindén skapade de kanske vassaste, bland annat hade Oliver öppet mål efter läcker framspelning av Oskar, men pucken studsade över klubban, och Jesper krigade till sig ett friläge som målvakten Klarström dock lyckas avstyra. Bois kom dock att göra två mål i perioden. 0-1 gör efter skadefrånvaro återvändande Linus Engqvist sedan han mitt i perioden direktskarvat in en pass från kanten från Anton Rask. Det andra målet görs av Ludvig Collberg efter direktskott från blå i slutet av perioden. Däremellan har dock Arboga reducerat i powerplay. Gamle Boisspelaren Roman Semjonovs direktskjuter in pucken från blå i powerplay. 1-2-ledningen till Bois efter den första känns i underkant för Bois del efter en bra genomförd period.

Laget inleder också den andra perioden riktigt bra och har ett par lägen innan man mitt i perioden utökar ledningen till 1-3. Jesper Lindén hittar i powerplay med en fin pass Eddie Davidsson ren framför kassen. Eddie rundar Klarström och lägger in den kyligt i öppen kasse. När Bois efter 13 minuter drar på sig en utvisning så dirigerar Conny Strömberg ett bra powerplay för Arbogas del och även om man inte gör mål så kommer man efter det in i matchen. Något riktigt hett skapar man dock inte.

I den tredje perioden ser Bois ut att kontrollera tillställningen tämligen komfortabelt. Arbogas anfall avväpnas snabbt och enkelt medan Bois anfall har mer längd och de blir också farligare. I ett powerplay är man flera gånger om ytterst nära att sätta spiken i kistan men man lyckas inte hitta rätt bakom en storspelande Klarström. Istället är det Arboga som med mindre än tre minuter kvar reducerar när de får chansen i powerplay. Åter igen är det skott från blå, men denna gång styrs pucken in av Alexander Kovalonok. Arboga chansar med att ta ut målvakten och för tredje gången blir det skott från blå och för tredje gången hittar pucken in, denna gång är det Mattias Linnarud som står som målskytt. Retligt för Bois del som knappt släppt till en målchans så långt i perioden och så är det ändå kvitterat med bara 22 sekunder kvar.

Matchen går till sudden och där är det Bois som får sista ordet. Arboga har en avvaktande utvisning och in som extraspelare kommer Alexander Anderberg som med en mäktig mörsare i krysset avgör till Bois fördel.

En till stora delar bra genomförd match gav en viktig seger, men lite stör det med poängtappet, det förtjänade man inte. Nu får man sikta på en trea på lördag istället. Då väntar sistaplacerade Surahammar.  

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram