Sandberg om Jakobs

14 maj 2019 15:58

Igår föll den sista pusselbiten på backsidan på plats när Borlänges lagkapten Jim Jakobs anslöt till Mariestad Bois. Tobias Sandberg spelade tillsammans med Jim i Borlänge säsongen 16/17 och för att få veta lite mer om den senast rekryteringen ringde hemsidan upp Tobias.

Tjena Tobias, du som känner Jim Jakobs, vad får vi hit för spelare och människa?

Jag läste ju intervjun och enligt den så skulle jag ju frukta hans handledsskott och det vet jag inte var han fått ifrån, haha. Men det är en bra back i egen zon, rejäl framför eget mål som städar bra där, samtidigt som han är spelskicklig, även om han inte gör mest poäng. Han är främst en defensiv back som ska spela boxplay och döda matcher, då han är en rejält och hårt spelande back. Som människa är han hur bra som helst, glad och trevlig, han var ju också lagkapten i Borlänge. Han har helt klart ledareegenskaper, så det är en väldigt bra back skulle jag vilja säga. Vi har ju många poängbackar och Jim är mer defensiv som städar framför mål så det är bra att få in den typen av back också, speciellt som vi tappat någon sådan. Sedan är det också bra att han spelat kvalserie, han har ju gjort det två gånger. Det är nyttigt att få in en sådan spelare som vet vad som krävs.  Han är lätt att prata med och snäll, så han kommer ha lätt komma in i laget, även om det aldrig brukar vara några problem med det laget som är här.

Du var ju delaktig i värvningen då han ringde och frågade dig inför övergången. Vad sa du?

Uppenbarligen gjorde jag tillräckligt bra reklam, men jag sa som det var att jag trivs väldigt bra och att det är stort intresse kring hockeyn här och att det är bra drag på matcherna. Men också att det är en fin stad med vatten och så. Sedan pratade vi om lagbygget också, han visste ju en del då han ju har mött oss ett antal år, men på något sätt blev det väl bra reklam eftersom han kom hit. Hoppas han kommer dela den positiva känslan om stan och klubben jag har när han varit här ett år.

Till sist: Betygsätt värvningen från 1-5!

Det blir en 4-5:a någonstans. Jag tror han kommer passa in bra i lagbygget. Sedan vet jag inte var han fått skottet ifrån, men det får vi väl ta när vi träffas!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram