Samuel tillbaka i Bois

14 februari 2018 19:30

I sin önskan att få mer speltid än den begränsade han fick i Bois så valde Samuel Gustavsson att lånas ut till Arboga. Där har han fått en stor roll med massor med istid i bland annat boxplay och han tycker själv att han är en klart bättre back nu när han återkommer till Bois.   

Samuel Gustavsson, tillbaka i Bois efter utlåning till Arboga. Hur har tiden varit där?

Jag gick dit för att få mer speltid och jag fick en ganska stor roll. Jag spelade mycket boxplay och även i spel 5 mot 5. Så det var bara kul att vara där, ett trevligt lag och en bra tränare, så allt var jättebra.

Du hade kanske hellre stannat?

Nej absolut inte! Det är riktigt roligt att vara tillbaka och jag är riktigt taggad. Bois spelar i allettan och det är motiverande, man vill ju spela så högt upp som möjligt. Nu har jag fått spela mycket och nu ska jag försöka slå mig in i laget.

Hur har du utvecklats?

Just att jag fått kontinuerlig speltid så vet man vad det innebär att spela fullt ut, att spela varje match. Förut fick jag börja någon match och sedan var jag sjundeback igen, nu har jag fått 16 matcher med mycket speltid. Det har gjort att man utvecklats, speciellt vad gäller det här med att ta beslut. Jag har blivit en smartare spelare som tar smartare beslut ute på isen. Även försvarsmässigt har jag utvecklats en hel del tycker jag.

I Bois J20 har du en uttalat offensiv roll medan i Arboga har du fått en mer defensiv. Hur ser du på det?

Det har jag sett positivt på. Det var något jag sa inför säsongen att jag ville utveckla, och i Arboga har fått en stor roll i boxplay och så och det har utvecklat mig mycket.

Hur ser du på konkurrenssituationen nu när du kommer tillbaka?

Det är densamma som innan, det finns sju bra backar och det kommer bli tufft att slå sig in. Men jag ska kämpa för att göra det! Dom har spelat bra och spelat ett bra backspel men målet är att slå sig in, det är därför jag kommer tillbaka.

Har du följt laget?

Ja jag har sett så mycket matcher som jag kan på nätet, båda Skövdematcherna och en del andra, senast mot Borlänge, så jag har följt dom så gott jag kan.

Hur har det sett ut tycker du?

Det har sett bra ut, laget har en bra speed och mycket vilja. Sedan är det en bra serie där alla lag är rätt jämna och det är små detaljer som avgör. Jag tycker man har haft mycket stolpe ut det sista, som mot Borlänge där man är det klart bättre laget men ändå förlorar i slutsekunderna, det är små marginaler.

I helgen möter ni två norrlag du inte varit med och mött tidigare, Kalix och Boden. Hur ska det bli?

Vad jag sett hittills så har norrlandslagen varit ganska bra och det ska bli roligt med nya lag, så det ser jag fram emot!

Och det gör du som en bättre spelare?

Ja det är jag absolut, både spelmässigt och jag har också utvecklats och spelar mognare och jag har fått erfarenhet av att spela på annan plats, så jag har mycket med i ryggsäcken.

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram