Rutinerade Jones minns

07 mars 2017 22:30

Det var drygt 10 år sedan Bois mötte Asplöven senast. Det var säsongen när Bois gick upp i allsvenskan, och en av två Boisare som var med då och som fortfarande spelar är Erik Jones.

Erik, du är Bois mest rutinerade spelare med 12 säsonger i a-laget. Under dina år så har ju du faktiskt varit uppe och mött era blivande motståndare Asplöven. Vad kommer du ihåg från dess?

Att jag var backkollega med Petter Nyrén och Alfred Sjöman, Filip Thörnqvist och Simon Bergström spelade i forwards. Året vi mötte Asplöven var det året vi gick upp och vi spelade bra och vann matchen. Jag hoppas vi gör detsamma på torsdag!

Norrlandshockeyn sägs ju vara lite annorlunda, lite mer fart och mindre taktiskt, håller du med om det?

Jo på ett visst sätt, sedan kan jag inte direkt sätta fingret på vad, men lagen kommer ofta ut i full fart så det gäller att reda ut anstormningen och komma in i det mer och mer så har man god chans att ta hem matchen.

Nu ska i också flyga till matchen, det gör ni inte var dag precis!

Nej det händer inte varje år ens. Klubben har gett oss bra förutsättningar, det ska bli spännande och man ser fram emot det ännu mer när man är iväg flera dagar så här. Det är en väldigt skillnad på att sitta i buss i 13-14 timmar jämfört med att flyga på någon timme bara.

Det blir inte lite tristess under så långa resor?

Det tycker jag faktiskt inte, vi är van vid att åka buss. Det tar 3-4 timmar till Arlanda, sedan checkar vi in och snackar lite och tar en fika, sedan flyg en timme och sedan är man nästan framme, så ingen tristess utan det brukar gå smidigt. Jag gillar upplägget, det är jättebra.

Det var dessutom i sista minuten det löste sig, dagen innan så fanns det inga biljetter!

Ja det var skönt att de fick tag i dom som sagt, föreningen har verkligen gett oss alla förutsättningar för att kunna lyckas.

Vad vet du om Asplöven?

Ska jag erkänna så vet jag ingenting. Vi har tittat lite på video hur de spelar, och vi har respekt för dom, men vi fokuserar på vårt spel. Det ska bli kul att möta ett nytt motstånd.

Hur avgörande är den första matchen?

Det är bäst av tre, så visst är det skönt med en seger, men det ska spelas minst två matcher så vi tar först matchen på torsdag så får vi se sedan hur det ser ut efter det.

Vad tror du blir era nycklar till seger?

Farten och att vi orkar åka skridskor i 60 minuter, vi är starka och har ett tryggt grundspel.

Jag lyssnade på Mikael Mjörnberg och Henrik Skoglund som i sin pod menade att Bois behövde komma under skinnet på Asplövenspelarna för att kunna vinna.

Vi har några killar som är heta och ligger på, sedan gäller det gäller att hålla sig kall, det är det laget som håller sig kallast som brukar vinna, absolut. Men vi ska spela vårt spel så tror jag det kommer att räcka långt.

Ni får ju faktiskt två resor, både upp och ner, medan Asplöven bara får en nerresa. Vad har det för betydelse tror du?

Det har ingen större betydelse, det är mycket mentalt det där. Det är fördelar och nackdelar med allt, men det är inget som skadar oss.

En annan sak som kan vara en nackdel är att ni haft ett långt uppehåll, 12 dagar. Kan det kanske ta ett tag in i första matchen innan ni kommer igång?

Visst kan det ta ett tag, men det kan också vara skönt att vila skallen och kroppen, men jag tycker det är skönt att få vila så det är ingen nackdel för oss.

Och ni har inga nya krämpor?

Nej det är full trupp utöver Henning. Det har sett bra ut med bra fart och go på träningarna och alla är fokuserade, så det känns bra.

Ni hade en tuff träningsvecka förra veckan och ledig helg och träning nu i veckan för att formtoppa, känns det som att formen är på g?

Jo det tycker jag, vi tränade ner oss lite förra veckan på is och gym och sedan ledigt i helgen och nu har vi haft träningar med mycket speed i, så formen är absolut på gång.

Hur tror du matchserien slutar?

Det blir tre tuffa matcher med oss som segrare, men det går nog till tre matcher med oss som segrare på söndag.

Till sist: På långresor så kommer det alltid finnas folk som glömmer viktiga saker. Vem tror du glömmer något denna resa?

Alexander Liljedahl och Johan Dahlbom får man hålla koll på så att de har med sig allt.

av Krister Holm

Filmad intervju med Erik Jones finns på http://play.mariestadbois.se/video/erik-jones-om-allettan-och-infor-asploven
Filmad intervju med Ahlbin Hernod finns på http://play.mariestadbois.se/video/ahlbin-hernod-infor-det-stundande-playoffet

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram