Röster efter Trojamatchen

05 januari 2017 17:58

Hemsidan tog efter den överraskande poängen mot Troja ett snack med två av matchens största profiler, 2-2-skytten Filip Engqvist och storspelande målvakten Arvid Ljung. Vi börjar med Filip som var en av lagets bästa spelare.

Filip Engqvist, 2-3 efter straffar, summera dina intryck så här direkt efter matchen!

Jag tycker att vi gör en bra bortamatch. Vi kanske inte har mest puck men jag tycker att vi försvarar oss på ett bra sätt och bjuder Troja på en bra match.

Jag tycker att Troja hade mycket av spelet och hade ett bra anfallsspel, men så fort ni anföll så skapade ni också chanser på dom!

Ja absolut, det handlar om att vi måste våga tro på oss mer själva, att vi är minst lika bra som dom. För när vi väl får ner pucken i anfallszon och börjar vrida och vända så är vi minst lika bra om inte bättre. Så vi måste börja tro på oss själva mer, att vi kan matcha dom, då kommer vi att skapa ännu mer.

Du måste få säga några ord om Arvid också, vilken match han gör!

När han kommer in i första perioden så ser man att det är lite ovant men sen är han ju hur grym som helst alltså!

Sedan att han går ut och kan spela med klubban också, det tillför en extra dimension…

Ja absolut, det ger en trygghet till backarna att de kan åka till hörnen istället för att behöva hämta den bakom målet varje gång, så på det viset ger han oss en trygghet och han gör det riktigt bra.

Med det spelsinnet han har så skulle man kunna utnyttja det ännu mer nästan genom att en forward kan tjuva lite för att få en pass i djupet.

Absolut, problemet är att vi inte spelat med honom så man lärt sig det riktigt, men ju mer man spelar med honom så kan kommer man lära sig det att man kan gå, han är riktigt skicklig med klubban.

Överlag en rolig och spännande match, det var inte mycket mittzonshockey!

Nej det flängde fram och tillbaka och mycket anfallshockey, det måste ha varit en rolig match för publiken att titta på!

Ja det var det för det bjöds på många målchanser. En av dom utnyttjade du, fram till det viktiga 2-2-målet!

Vi låg på och stressade och jag såg att målvakten var ur balans så jag chansade och den gick in, ibland har man tur!

Men det var också vaket att lägga in den där!

Ja det var det kanske…

Otroligt viktigt mål, för annars var Troja det spelförande laget i andra.

Ja de är bra här hemma, men det gäller att våga tro ännu mer på sig själva, att vi kan ta dom här lagen.  

Apropå underhållande hockey, allra mest underhållning bjöds det på i sudden där det bjöds på chanser åt båda håll i parti och minut!

Det är samma där, det gäller att hålla i pucken och värdera lägena. Det är nästan bättre att båga hem en gång extra än att ge bort pucken, när väl sudden börjar så är det lite lotteri och idag är det Troja som vinner.

Det blev ändå en poäng med hem till Mariestad, hade du köpt det innan matchen?

Ja det tror jag, det är inte många lag som kommer att hämta poäng här.

Tre av de tuffaste matcherna i allettan avklarade nu och ni har fyra poäng. Det måste ändå ge råg i ryggen?!

Jo det tycker jag, det bådar gott för framtiden. Vi har matchat de kanske två bästa lagen i serien så nu ser vi att vi är med där uppe och krigar så det ska bli kul.

Men ni måste vara lika taggade inför nästa match nu på fredag mot Nybro, för även om de inte tillhör förhandsfavoriterna så har de ändå vunnit två matcher och tagit poäng mot Kristianstad idag!

Ja det är tätt med matcher nu, så nu är det bara att åka hem och sova och ladda inför nästa match.

 

Nu målvanten Arvid Ljungs tur, Arvid som fick chansen och verkligen tog tillvara på den. 

Arvid Ljung, du får hoppa in och göra din första allettanmatch, hur var känslorna inför matchen?

Det var mest att det var kul att få chansen och så att jag ville ta chansen nu när jag fick den.

Även om det inte var några jättegrodor så fick du ändå inte en helt lätt start med två insläppta mål i den första perioden…

Det kändes ändå helt ok i kroppen. Förstamålet är visserligen en bra läge men det är klart att jag vill ta den, men den andra är för dåligt. Jag ser den för sent men det är ett vinkelskott och den får inte gå in, så är det bara. Efter det tycker jag ändå att jag kommer in i det och gör några sköna räddningar och kommer in i zonen och då går inte puckarna in helt enkelt.

I andra, tredje och förlängningen var du sedan grym.

Ja i förlängningen hade jag väl tur när den gick mellan benen men sedan utanför, där väntade jag bara på jublet. Men det kändes bra.

Framför allt briljerade du med plocken.

Ja jag började ju dåligt med den, båda målen gick ju i plockkrysset, så jag fick kompensera lite.

Var det någon räddning du var speciellt nöjd med?

Det var den i slutminuten, de hade ändå lite tryck och när jag räddade den så kände jag att vi fick poäng så den var jag mest nöjd med.

Har du fått grepp om förstaspaden nu?

Nej det tror jag inte! Visst har man kanske stärkt sina aktier, det kanske blir lättare att ställa mig, men Wallin har varit bra och har ändå stått de flesta matcherna så det blir kamp om det ända in till sista matchen.

Men du står gärna i nästa match mot Nybro också?!

Det gör jag!

Vad tycker du om lagets insats annars?

Jag tycker vi gör det riktigt bra. Troja borta är den tuffaste matchen man kan spela, och visst kanske Troja har pucken mer men vi gör ett jädra försvarsspel, en perfekt bortamatch. Vi täcker skott uppoffrande, visst får de några lägen men som målvakt måste man ju få göra lite också.,

Du kanske tycker det är roligare att få lite att göra också än att stå helt sysslolös?

Ja matcherna innan har man mest stått och blivit kall men det var ingen risk idag.

Är det lättare som målvakt att få mycket skott mot sig än om man får stå overksam?

Ja du såg ju på Trojas målvakt, det är en av ettans bästa målvakter, så gör han ändå andragrejen, det händer när man står och inte är inne i matchen, så på så sätt hade jag en lättare match. Så jag trivs bättre med det. Jag är ganska ny med att inte ha mycket att göra, tidigare har jag alltid stått i lag som varit tillbakapressade så det är nytt för mig att stå overksam och det är något man får lära sig.

Sedan straffarna där det först var en bra straff och sedan gjorde de ett som gick på översidan av klubbladet och mellan benen, det är inte mycket att göra.

Njae, jag tycker jag säljer mig för billigt på första. Jag tycker jag kan vänta ut honom mer. Sedan andra, tråkigt att den går in. Det är ändå en stark insats att ta poäng av Troja.

Nu väntar Nybro som tog poäng av Kristianstad idag, sju poäng har de på tre matcher. Det kommer att bli tufft!

Det blir det verkligen. Det finns inga dåliga lag i serien och Nybro verkar ha fått försvarsspelet att funka, de har väl knappt släppt in några mål. Det lär bli tufft.

Har ni nycklarna att dyrka upp försvarsspelet då?

Det har vi definitivt! Se idag då vi inte har så jättemycket puck men vi skapar mycket chanser ändå och gör två mål. Vi kommer att ha mer puck på hemmaplan och vi har många matchvinnare i laget.

Som du sa så skapade ni mycket chanser trots litet puckinnehav.

Ja så fort vi åkte in i anfallszon så fick vi tryck, det syntes tydligt att de inte trivdes lika bra i försvarszonen som Kristianstad gjorde. Kristianstad var mer disciplinerade, sedan hade Troja mer spets, men det går helt klart att göra mål på dom.

Då gratulerar jag till en kanoninsats och en vunnen poäng!

Ja tack!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram