Ronny om läget

04 december 2018 22:50

Hemsidan ringde upp Ronny Johansson för att höra vad sportchefen har att säga om statusen i laget och om han och Kalle Johansson går i värvartankar.

Det har varit ett par spektakulära värvningar i allettan de senaste dagarna. Andreas Holmqvist gick till Kalmar och Per Ledin till Boden. Vad tycker du om den typen av värvningar?

I Holmqvists fall har han ju inte lirat hockey på 3 år så där vet jag inte vad han tillför, har du inte spelat på tre år är det inte bara att kliva in och spela. Jag tror den värvningen kanske mer är ett namn för att väcka intresse. Ledin är ju en bra spelare för vilken hockeyttanklubb som helst, han tillför säkert en del, men vi är inte på jakt efter några spektakulära namn.

En annan värvning av klass är Viktor Lennartsson som gick till Köping för ett korttidskontrakt.

Han har väl varit Tyskland i tre år nu, det är ju ett sådant namn som om han är sugen på att flytta hem så kan han hamna i en allettanklubb. Han var giftig, en riktigt målskytt vad jag minns. Men det är lite lån och övergångar.

En värvning som är lite äldre men som ändå är av Boisintresse är William Pethrus som gick till Kristianstad. Det var inget namn som ni var intresserade av?

Klart vi har ju goda erfarenheter av honom här hos oss så det är klart att vi inte haft något emot att ha honom i Bois. Men nu hamnade han i Kristianstad och det är bara att önska honom lycka till där.

I Kristianstadsbladet så berättade han att han var tillfrågad av er också men att han i Kristianstad fick heltidslön medan han hade varit tvungen att jobba om han valt er. Var det en lönefråga?

Det går ju att spekulera, sedan kanske han ville prova något nytt också eller så kanske han trodde de hade bättre chans att kvala uppåt eller något annat. Men det var inget som han sa till oss. Men vi visste att han lämnade Pantern och hade gärna haft honom här. Han började väl bra i Kristianstad också, han håller bra klass på hockeyettannivå och jag var förvånad över att han inte lyckades också i allsvenskan.

Är ni på jakt efter spelare och vilken typ av spelare i så fall?

Kan vi läka ihop bara, vi har fyra forwards borta imorgon, så det vore ju skönt att kunna vara fulltaliga någon gång. Man ska aldrig stänga några dörrar, det beror på förutsättningarna, men som det ser ut nu har vi full trupp och väl det. När alla är friska så har vi en komplett trupp, men vi har varit otroligt skadedrabbade. Nu är Filip Engqvist bättre, Erik Olsson är på rätt väg och Oskar Norlöv migrän så han spelar inte heller och så är Johan Dahlbom avstängd, så det vore skönt att få mönstra fullt lag. Det har varit mycket skador under hela hösten med mycket spelare borta, men hellre nu än sen. Det var bara inför Skövde som vi hade full trupp men då försvann Filip efter 10 minuter. Tim Olsson, Karl Sillanpää och Gustaf Malmkvist gör det bra, men det vore bättre och lättare att bygga upp kontinuitet och formationer om vi haft full trupp.

Så om ni har full trupp är ni nöjda?
Det beror på vad som händer, det kan dyka upp intressanta namn, men det är inte aktuellt så där just nu. Vi har byggt en intressant trupp och den är inte mindre intressant nu, men det vore som sagt var skönt att ha alla tillgängliga. Det är också att det är så många olika som varit borta i perioder, det är nästan lättare att planera om du vet att en spelare missar 6-7 matcher, nu är det olika till varje match och då är det omöjligt att bygga upp samspelta formationer och block. Som tur var har vi bra juniorer och en bra trupp. Sedan så tycker jag att vi spelat bättre och bättre ju bättre lag vi möter och efter jul är det bara bra lag och det tror jag gynnar oss.

Hur är statusen på Filip Engqvist?

Han mår bättre säger han. Men när han väl är fit for fight så är han en stor tillgång, en frisk Filip är otroligt nyttig och tillför en dimension till till laget. Vi hoppas att han är tillbaka till en alletta och innan dess är det ingen idé att ta tillbaka honom utan vi låter honom vila, i tar ingen risk att ta in honom.

Ni pratade om att överklaga avstängningen på fyra matcher mot Johan Dahlbom, samma som Libelin fick för sitt överfall på Filip Engqvist. Hur gick det?

Vi fick inget prövningstillstånd, och det är omöjligt näst intill att få det tydligen. Det är nästan aldrig en överklagan går igenom så disciplinnämnden har ett enormt inflytande. Jag tycker det är synd om en Johan som gör en korrekt tackling och ändå åker på en lång avstängning, men det är också synd om domaren som tyckte det var en korrekt tackling även efter att ha sett den i efterhand och ändå så blir det fyra matchers avstängning. Jag förstår hur man känner sig som domare då, helt överkörd! I Libelins fall är ju en helt annan situation, Johan tacklar en tacklingsbar spelare men i Libelins fall är det ju ett rent överfall. Man känner sig villrådig, man har ingenstans att vända sig. Det får inte vara sådan bedömningsnivå! Man önskar att det fanns någon instans att vända sig till. I Eriks fall är det region västs kommitté som ska komma med dom, jag vet inte ens om det är någon idé att yttra sig då de ändå inte lyssnar. En kille som tar 2 minuters utvisning så här långt under säsongen åker på 4 matchers avstängning för en schysst tackling, jag blir bara upprörd när jag pratar om det.

Hur är det med Erik?

Han känner sig inte helt fräsch så han ska ta det lite försiktigt. Han går igenom en hjärntrappa och vi säger till killarna att han dom inte ska lura sig själva och komma tillbaka för tidigt. Men jag hoppas han är tillbaka snart. Men han får ju en armbågen rätt på hakan.

Och den fjärde forwarden som saknas imorgon är Oskar Norlöv, hur är det med honom?

Han har haft migrän två dagar men det går säkert över så han kan spela snart.

Två backar saknades mot Borlänge, Jens Högbom och Mikael Alba. Hur är statusen med dom?

Ingen av dom spelar imorgon. Jens går på penicillin för inflammation i armbågen, vi hoppas han är tillbaka senare i veckan och i Albas fall så kommer han komma tillbaka i träning när som helst och han kommer att spela när han tränat ikapp. Vi har två matcher kvar innan jul efter imorgon så får vi se när han är tillbaka.

Vad är dina intryck av lagets prestationer annars så här långt?

Det har varit en lite blandad höst. Vi har visat att vi kan spela bra hockey, men ibland känns det som att de har svårt att hålla gnistan uppe, som att dom vet att det är först efter jul det verkligen gäller. Plus att vi haft otroligt mycket spelare borta och då blir det en otrygghet när man inte har samma formationer som får spela ihop sig plus att ”Mackan” (Markus Norell, Bois tränare) vill prova lite nytt. Vi brukar ligga på runt 48 poäng och har 41 så lär väl hamna där trots många skador. Känslan är att de flesta går och tänker på allettan och då finns det mer att kräma ut. Men det finns vissa formationer som ser intressanta ut, och får vi tillbaka alla så har vi tre kedjor som kan producera och en som kan agera energikedja. Så det finns en bra bredd om alla är friska. Jag och Kalle tror vi går en spännande vår till mötes.

Känslan det senaste är att defensiven fallit på plats, men målskyttet klickar lite?

Ja men vi skapar lägen, annars hade man varit mer orolig. Defensivt har det sett bättre och bättre ut. Sandberg varit fantastiskt bra, det är tufft för Isak att ta plats, men Sandberg har varit suverän. Släpper du inte in så mycket mål har du alltid chansen att vinnamatcher. Släpper du in mycket mål så har du inte alltid det, men släpper du in 1-2 mål så har du alltid chansen att vinna. Samma med powerplay, där saknas det folk hela tiden och där finns det mer potential.

Ni, Tranås och Borlänge är klara för allettan, vilka två lag tar de sista två platserna från västra serien?

Grums har visat upp dålig dagsform, så det troliga är att det är dom som får vika ner sig. Spontant kan det vara tufft att ta in fyra poäng på så få omgångar som det är kvar. Så det blir Arboga och Köping som går dit om jag får tippa.

Vilka lag blir det då i den södra allettan?

Huddinge och Visby från den östra ettan och vi, Arboga och Tranås från den västra. Plus fem lag från den södra ettan då.

Vad tycker du om en sådan alletta?

Att det ska bli kul! Framför allt ska det blir kul att möta de östra lagen, Visby och Huddinge tror jag inte vi mött tidigare så det ska bli spännande. De södra lagen är ju inte klara, men den serien ska ju vara den bästa säger dom ju, även om vi kom trea för några år sedan. Vi vill komma topp 3 detta år också för att inte slita på materialet med många playoffsteg. Visst var det roliga matcher mot Skövde förra säsongens playoffspel, men det slet, vi tappade fyra gubbar då som vi hade behövt i playoffet mot Västerås, och det var tunga pjäser. Vi har mött Vimmerby, Troja och Dalen under försäsongen och det var jämna och tuffa matcher, så det är bra lag vi möter men vi är också bra så vi ska vara med och slåss där uppe!

Vad talar för lång säsong?

Vi har ett lag som vet vad som gäller och en trupp som visat att de kan tidigare. Den erfarenheten kommer bli viktig. Vi har åkt ut mot de som gått upp två år i rad efter mycket jämna matcher och den bitterheten och revanschlusten som finns i laget efter dom kommer göra att vi aldrig viker ner oss!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram