Ronny inför deadline

13 februari 2018 22:20

I övermorgon så är det den 15:e februari, ett magiskt datum för alla sportchefer inom hockeyn. Då är det nämligen transferdeadline, alltså sista dag för övergångar. Hemsidan ringde upp Bois sportchef Ronny Johansson för att höra hur han tänker inför dagen D.

Du var uppe i Borlänge och Östersund och såg Bois matcher live, vad tyckte du om matcherna?

Jag tycker vi gör två bra matcher där vi var är värda två segrar. Mot Boränge är vi det starkare laget de första två perioderna och även om det var jämnare i tredje så var det ett enormt antiklimax att släppa in mål med 13 sekunder kvar.

Jag tyckte det kanske var dålig hunger framför kassen mot Borlänge…

Ja vi är inte tillräckligt raka när vi går mot kassen, man kan inte vänta på att få ett bättre läge utan mot de bättre lagen måste man ta lägena när de kommer. Vi hade flera bra lägen, lägen som kanske inte dyker upp så ofta och då är det bättre att ta lägen än att vänta på ännu bättre, det är inte säkert det kommer. Sedan fick vi heller inte igång powerplayet, men så är det ibland.

Det kan i och för sig ha att göra med att ni hade en helt ny formation i powerplayspelet…

Visst är det så, samtidigt är spelarna så skickliga att de ska kunna lösa det ändå. Men det är så, ibland går det och ibland inte. Men det blev bättre i Östersund, där vi tar fler avslut. Redan i första powerplayet så skjuter vi med en gång och så blir det retur där vi nyper in den på en gång.

Ja mot Östersund gjorde ni tre mål på tre powerplay då där var det effektivt!

Ja där tog vi avslut, vi tog 5-6 avslut innan den trillade in i spelet  5 mot 3.

I första två perioderna så släppte ni in dom lite enkelt på mål, men oj vad det var stängt i tredje!

Ja även om de fick en tidig kvittering gör vi mål i powerplay och efter det skapade vi enormt mycket och stängde ner dom även om det blev en straffsituation med 5 sekunder kvar.

Vad tyckte du om resan då?!

Det var jag, Micke (Eriksson, ordf), Johnny (Odhner, klubbchef) och Calle (Johansson, sportgruppen) som var uppe tillsammans. Det var en otroligt rolig resa måste jag säga, och det var väldigt många med till Borlänge och ett 20-tal åkte också upp till Östersund, det visar att Bois berör.

I övermorgon så är det ett viktigt datum för er i sportgruppen för då är det deadline för alla övergångar. Hur går tankarna hos er vad gäller utlåningar ni har till andra klubbar?

Samuel (Gustafsson) har kommit hem från sin utlåning i Arboga och tränade med oss idag. Alexander Liljedahl spelar med Töreboda imorgon och sedan spelar han med oss. Christoffer Fabricius är på säsongslån i Tibro, han stannar där men kan komma tillbaka men han får då inte gå tillbaka till Tibro igen. Kanske J20 behöver ha en förstärkning då det tightat ihop sig i deras serie, vi får se hur det ser ut.

Hur har det gåt för Samuel i Arboga?

Han har gjort det bra! Jag har stämt av med sportchefen och han har tagit steg hela tiden och det är perfekt, det var lite det som var meningen att han skulle göra, det var därför vi lånade ut honom. Det ska bli spännande att se om han kan slå sig in i laget nu. Han har fått mycket istid i alla fall och det har känts bra.

Alexander Liljedahl har vi kunnat läsa om att han gjort en del mål i Töreboda!

Ja han gjorde två mål mot Tibro och enda målet i senaste matchen, så han har satt några puckar. Det var det vi hoppades på att han skulle få hänga dit lite puckar, det gjorde honom gott.

Det är många lag som förstärker nu inför playoffspel med mera, gör ni det också eller är ni nöjda?

Ja vi är nöjda, vi har förstärkt laget under resans gång, men tror på det vi har nu. Det kan vara en risk att slänga in en spelare till också.

Vad tycker du skulle vara en realistsikt målsättning att sikta på med tanke på tabelläget?

Vi ska vara med och slåss om tredjeplatsen med Piteå. I och med förlusten mot Borlänge så känns första och andraplatsen långt bort, men vi ska absolut ge Piteå en match om tredjeplatsen. Samtidigt är det tight neråt så det kommer att bli två viktiga matcher i helgen mot Boden och Kalix som kan närma sig oss om de vinner.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram