Roman på g!

19 februari 2018 21:30

Roman Semjonov har varit in och ut ur laget efter en riktigt bra inledning på säsongen. Det är två skador som reducerat den målfarlige 23-åringens speltid. Men nu är han på gång igen, igår mot Kalix var han riktigt bra och bidrog starkt till att fjärdekedjan var ett stort hot offensivt. 

Roman Semjonovs, två segrar i helgen och du gjorde framför allt i matchen mot Kalix en riktigt bra insats. Hur tycker du att det kändes?

Ja det kändes bra efter en ganska lång skadefrånvaro. Jag har varit halvskadad under en längre tid men nu har det känts bättre sista veckan, så nu är det hundra igen.

Vad är det för problem du haft?

Först var det problem med höften som aldrig gav sig, och sedan när jag kom tillbaka från det så gjorde jag illa axeln, det är det som har spökat.

Hur frustrerande har det varit att inte kunna gå för fullt?

Ja det är inte så himla kul när man känner att man ligger efter istället för före, så det har verkligen inte varit roligt. Jag har inte kunnat ta i i åkningen och i skottet, så det har varit frustrerande och så axeln också så har jag inte kunnat skjuta. Men nu har jag rehabat och tränat lite extra så nu är det bara att blicka framåt.

Du har ändå varit borta rätt länge, hur lång tid tror du det tar innan du når full kapacitet?

Det känns bättre och bättre för varje träning och match, så nu funkar det nästan som man vill. Jag ska försöka bidra som mest i playoff hoppas jag.

Ja snart är det dags för playoffspel, hur mycket ser du fram emot det?

Det ska bli skitkul, jag spelade playoff förra året och det är skitkul med jämna och tuffa matcher då allt avgörs med små marginaler, det ska bli skitkul!

Du spelar ju med Lukas och Oskar numer. Vad tycker du om den omgivningen?

Den känns bra både på träning och match, vi skapade ganska mycket och jag tror vi kan få ut mer och mer ju längre tiden går.

Som målskytt, hur mycket längtar man efter att göra mål nu när skador satt stopp för målgörandet?

Det har varit frustrerande att inte kunna skjuta för fullt på över en månad, men nu kan jag börja ta i. Man får börja med att spela enkelt så kommer målen så småningom. Man vet själv vad man kan så det gäller bara att få in en puck så lossnar det. Vi har fyra kedjor som kan göra mål så man behöver inte göra mål, men jag ska göra allt för att hjälpa till med produktionen också framöver.

Apropå målskytte, vilket powerplay vi har nu!

Ja de var 100% i helgen här, det var kul för dom, de spelar enkelt och gör det de är bra på.

Vad gör dom bra?

Dom har hot från alla positioner och så har de sina inövade varianter som de kört ett tag. De kanske inte fått in pucken tidigare men har det verkligen lossnat. De kan göra mål från blå med Pethrus eller från Lukas framför kassen och sedan rullar dom övriga. Jag kan säga som så att det inte är så kul att försvara sig mot dom.  Man tycker man kan deras varianter men det händer ändå så man blir frustrerad.

På onsdag är det dags för en otroligt viktig match mot Västerås.  Vid seger så är tredjeplatsen och kanske till och med ännu högre placering inom räckhåll. Hur är dina tankar om den matchen?

Det ska bli skitkul att möta Västerås igen, det brukar bli bra matcher. Jag hoppas vi kan ta vår första vinst emot dom, det skulle vara bra att knipa en seger innan serien är slut och sedan åka upp med bra självförtroende till Norrland och Piteå är inte omöjliga.

Vad har gjort att Västerås dragit längsta strået i tidigare matcher?

Det känns som att vi slappnat av i tredje perioden och inte varit så noggranna som man måste vara mot ett bra Västerås. Men nu känns det som att vi slipat till detaljer i försvarsspelet och blivit noggrannare så jag hoppas det ger resultat på onsdag.

Visst känns det som att inte bara du utan hela laget är på uppgång?

Ja vi har ändrat lite i vår spelplan och det har gett oss en boost och att vi blir mer koncentrerade och disciplinerade och vi drar inte på oss så mycket utvisningar och då är det lättare att spela. Och vi har bra go i laget nu efter tre raka vinster, så det känns bra.

Vad tycker du att vi har för kapacitet i laget, vad är en realistisk målsättning?

Realistiskt så ska vi ta en så hög placering som möjligt i sista tre matcherna. Sedan om vi går till payoff ett eller två eller om vi kniper förstaplatsen så vore det fantastiskt. Men vi måste ta match för match. Noggrannhet kommer att bli en viktig nyckel, alla chanser finns att nå långt, det gäller bara att spetsa till det och få ut 100% av alla, då kan det räcka långt!

av Krister Holm
foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram