Roligt att vara tillbaka!

07 januari 2017 13:30

Boistalangen Henning Dahlberg gjorde stor succé i både J20 och a-lag för 1½ säsong sedan. Sedan dess har han provat nyckan i Nordamerika, men nu väljer han att återvända till moderklubben.

Jag får börja med att hälsa dig välkommen tillbaka till klubben!

Ja tack, det känns jättekul att var tillbaka igen.

Vi som såg dig innan du lämnade för Nordamerika kommer ihåg en spelare med bra skridskostyrka och spelsinne, kommer vi att känna igen dig?

Jag är samma spelare men jag har också utvecklat saker som jag inte hade gjort om jag inte lämnat, jag spelar mer fysiskt och rakare.

Senaste säsongen du spelade i Bois var du kapten i J20-laget som kvalificerade sig för superelitspel och du gjorde också 19 matcher i a-laget. Vad är dina minnen från säsongen?

Jag var skadad nästan hela hösten så jag spelade inte många matcher innan jul. Men efter jul kom jag in i det bra och spelade i en bra kedja tillsammans med Martin Andersson och Calvin Smith och vi hade en otrolig harmoni i laget som nådde hela vägen. Jag kom också in i det bra i a-laget också.

Vad är dina minnesbilder från a-laget, du gjorde ju dina första matcher den säsongen och gjorde stor succé…

Ja som du säger så var det mina första matcher men jag kom in i ett bra stim och spelade med bra spelare så det stämde bra. Det är svårt att säga varför det gick så bra, men jag kom in i ett stim och det kändes riktigt bra.

Hur kom det sig att du lämnade för spel i Nordamerika?

Någonstans hade jag en tanke att kombinera hockey och studier. Så jag spelade juniorhockey för att visa upp mig för collegelagen och det gick bra och jag fick spela collegejockey denna säsong. Det var lärorikt men inte som jag väntat mig.

Hur funkade det för dig, du gjorde mycket poäng?

Det funkade riktigt bra första säsongen. Jag fick spela mycket och utvecklades av att spela på liten rink med mindre tid med pucken och utvecklade saker som jag inte utvecklat här, så jag känner mig mer komplett.

Hur kom det sig att du nu vänder hem?

Jag åkte över för att bli bättre hockeyspelare, men hockeydelen passade inte mig och jag utvecklades inte som jag ville och nu när chansen dök upp och jag fick chansen att komma tillbaka var valet lätt att spela här och spara pengar.

Har du följt laget under din tid ”over there”?

Jag har alltid kollat hemsidan och följt laget på så sätt via nätet. Jag har också sett några matcher via webben och det har funkat bra där borta också. Det känns fantastiskt kul att laget kom till allettan och att få spela den.

Hur är din matchform, du har bara spelat 11 matcher enligt eliteprospects…?

Det är mindre matcher i collegehockeyn, så jag spelade 11 av 13 matcher. Det är en kort serie och få matcher, jag spelade senast fredagen dagen innan nyårsafton så jag känner mig i bra form. Ge mig någon träning så är jag inne i det.

Vad hoppas du tillföra till laget?

Jag ska komma in och spela mitt spel. Utnyttja min skridskoåkning och mitt spelsinne, men också spela lite mer rakt. Jag vill bidra med fart och energi och hjälpa laget att vinna.

Vilka har du spelat med?

Frick, Lukas, Oskar, Jerenvik, Liljedahl, Thörnqvist, Jones, Engqvistarna, Wallin, Alba, Ejdergård, ja många men inte dom som kommit utifrån de senaste säsongerna.

Har du tränat med laget än?

Nej jag ska göra första träningen nu på måndag. Jag kom hem först i torsdags kväll och laget har matcher och bara lättare träningar nu och det är något papper som ska lösas, men jag hoppas vara spelklar i början av nästa vecka.

Är det inte trist att missa derbyt?

Det är tufft men det är inte säkert jag varit matchklar. Jag får kolla från läktaren, det ska bli roligt det med, jag tror på en riktigt bra match.

Har du något speciellt derbyminne?

Då måste jag gå tillbaka till J20-tiden, det var något år med 93-94-kullen jag fick vara med och spela som 95:a, Det delades ut uppåt 100 minuter i slutet av matchen när några karaktärer i lagen rök ihop, det är alltid kul med rivaliteter.

Derbyna är ofta heta oavsett nivå, men det blir ofta mer slagsmål med juniorerna inbillar jag mig, håller man sig mer i skinnet för att inte skada laget som senior?

Ja det känns som att det är lite friare tyglar i juniorlagen, men det är fantastiskt roligt att både se och spela seniormatcher också.

Vad säger du annars om lagets inledning på allettan?

Det ser jättebra, ut, vi har två segrar, en oavgjord och en förlust, det är en stark inledning på serien. Speciellt som vi spelar i den sädra allettan som är väldigt tuff. Kan vi fortsätta på inslagen väg bådar det gott.

Har du sett någon match i allettan?

Jag såg matchen igår och speciellt den första perioden var fantastiskt bra. Sedan hade vi en liten dipp i andra men överlag gjorde Bois en bra match och stängde ner Nybro ordentligt.

Laget går bra och då vill inte gärna en tränare ändra laget. Hur ska du göra för att slå dig in i laget?

Det är en rolig utmaning och hoppas laget ser det så också. När det är kamp om varje plats så utvecklas man bäst och sedan är det upp till tränarna att utse laget. Jag tävlar på lika villkor så får vi se vem som blir uttagen. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram