Revanschsuget Bois mot KIK

31 januari 2017 21:30

Ni var verkligen inne i flowet och spelade riktigt övertygande men så kom två förluster i rad lite från ingenstans. Vad hände?

Vad ska jag säga om det, det var inget vi hoppats på att förlora två hemma i rad. Men så är det, förluster kommer att komma, det gäller att nollställa och se mot nästa match. Det är idel bra motstånd men vi vill aldrig förlora och nu ska det bli spännande att åka ner till Kristianstad imorgon.

Vad var det som inte funkade?

Det var ett mål mot Lindlöven och två mot Vimmerby som är mål vi släpper till i onödan då vi är samlade och de lyckas ändå göra mål. Det får inte hända. Senast tappade vi 2-0-ledning och jag tycker de fick målen psykologiskt, dels direkt efter vårt mål och dels i inledningen av sistaperioden. Sedan har vi mött alla lag en omgång nu och de vet att vi är ett bra lag och kommer hit och spelar strikt defensivt, som Lindlöven gjorde bra. mot Vimmerby skapar vi ändå mängder med chanser och borde ha tagit tre poäng men den enda poängen vi fick med oss kan visa sig vara viktig. Lärdomen vi får dra är att det gäller att vara där varenda sekund på isen, att orka vara fokuserad hela tiden.

Ja det kändes speciellt mot Lindlöven som riktiga skitmål!

Ja det var liksom inte som vår 2 mot 1 då vi gör mål, utan nu var vi med och ändå får de göra mål. Men vi har kollat på det lite extra under träningarna hur vi ska göra.

Trots förlusterna så var det ändå saker som var bra under matcherna. Vad tar ni med er?

Om folk tror att vi ska springa igenom serien med 3-poängare så tror man för mycket. Vi ligger trea i allettan södra och har gjort det bra. Vilket boxplay vi spelar! Visst släpper vi till några chanser, men ofta utifrån och i dåliga lägen trots att vi möter bra lag. Offensivt skapar vi chanser för att vinna, vi skapar mycket chanser. I jämna matcher är det de där små detaljerna som avgör. Det är lätt att hitta fel men vi gör mycket bra saker också.

Om vi ska prata spelare så skulle jag vilja framhålla Johan Frick som i de första två perioderna gör sin bästa insats för säsongen skulle jag vilja säga.

Ja det håller jag med om. Men det går inte att blunda för förstakedjan som producerar varenda match, det är starkt.

Imorgon möter ni före detta serieledande Kristianstad som lite överraskande förlorade nu senast mot Kallinge. De lär vara revanschsugna!

Framför allt kommer VI åka dit med en grym revanschlust. Dels för förlusten senat men också efter förlusten i första matchen mot Kristianstad där vi inte gav det chansen riktigt efter tidigt underläge. Det ligger i luften med mycket energi på träningarna och nya formationer.

Ni har ändrat formationerna?

Ja vi har haft en förstalina som producerat men de andra har skapat och spelat bra men det har inte riktigt lossnat med målskyttet. Så nu har vi ändrat om för att få lite nytändning, det har gett riktigt bra energi i laget på träningarna igår och idag inför matchen.

Hur ser de nya formationerna ut?

Engqvistarna behåller vi tillsammans men med som har vi nu satt in Hägg. Vi tror han kan komplettera Filips hårda jobb där Fili kan jobba fram pucken till Hägg som får utdelning, det känner jag på mig.

Sedan har vi några spelare borta i Pellfolk som fick en smäll senast mot Vimmerby och som har ont i huvudet/nacken och vilar imorgon. Oskar är fortfarande sjuk och Henning är inte kvitt sin hjärnskakning än. Så då har vi satt in Lukas Larsson med , Liljedahl och Rask och till slut ett ytterforwardspar med Ejdergård och Dahlbom. Linus Engqvist går dubbelt som center är det tänkt, dels med brorsan och dels med Ejdergård och Dahlbom. Han spelar inte powerplay och har uthålligheten, dessutom är han rutinerad och vet att spelar smart. Han vet hur han ska göra.

Och vem ställer ni?

Det blir Wallin som står. Arvid har gjort det kanonbra, men vi vill ha in Wallin också. Det har gått ett tag så han behöver komma in i matchtempot igen.

Senaste matchen han gjorde var väl just mot Kristianstad så då har han läge för revansch!

Ja det blir ett ypperligt tillfälle.

Vad tror du på för matchbild, senast spelade Kristianstad väldigt defensivt?

Jag tror det blev en konstig matchbild när de kunde spela på resultatet som de gjorde. Jag tror det gäller att vara noggrann att hålla oss ifrån utvisningsbåset då de har giftigt powerplay.

Och hur låser man upp om de skulle ställa upp och spela lika superdefensivt som senast?

Det kollade vi redan inför Vimmerbymatchen hur vi skulle kunna klösa upp ett defensivt tänk, så det har vi med oss sen dess. Även nycklarna i anfallsspelet, det jobbar vi vidare med.

Jag misstänker att det gäller uppspelsfasen mycket?

Ja dels det och dels att komma in på mål och inte snurra i hörn utan komma in i boxen.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram