Rasks sjätte derbyseger i år!

18 februari 2017 16:50

Anton Rask är en hårt arbetande hockeyspelare. Inte bara för att det är han spelstil, utan han får verkligen slita hårt då han dessutom dubblerar med spel både i J20 och a-lag. Idag spelade han med J20 som vann sitt tredje derby för säsongen mot Skövde IK:s dito.

Det blev seger i dag igen för J20 mot Skövde!

Ja det var otroligt skönt!

Beskriv matchen!

Det var en tight match, ena stunden äger vi matchen och sedan tar dom över.  En typisk derbymatch med många känslor men där vi är det bättre laget helt enkelt.

Ni vinner rättvist?

Ja det tycker jag.

Och du gjorde mål!

Ja var skönt att göra mål, vi gjorde två mål i samma byte, det gav oss energi.

Ja ni ledde med 0-3 där ett tag efter de två snabba målen, men ändå blev det spännande på slutet då de fick in 2-3 med 35 sekunder kvar!

Ja de fick in en puck så det blev onödigt spännande, men vi reder ut det bra och säkrar kontraktet.

J20 har därmed vunnit alla tre derbyna i år!

Ja vi visar att Bois är bäst i Skaraborg, vi har endast förlorat ett enda derby i år sammanlagt i J18, J20 och a-lag.

Är Bois helt enkelt ett nummer större?!

Ja det visar vi alla matcher vi spelar. Det är jämna matcher men Mariestad drar det längsta strået helt enkelt. Mariestad satsar och har bra bredd, det ser vi när vi får upp killar till a-laget att vi fostrar bra hockeyspelare.

Som du sa så betyder segern att ni säkrade kontraktet i J20 elit. Vad betyder det?

Det är jätteviktigt för gruppen och framför allt för klubben, vi ska ligga i elit och det är skönt att vi kan klara oss kvar och säkra kontraktet med en match kvar.

Du spelar ju inte bara i J20 utan också i a-laget. Sliter det inte att dubblera så?

Jo men i år har jag mest varit med på hemmamatcherna med J20 så att det inte ska slita allt för mycket och det har flutit på bra.

Idag ar det i och för sig bortamatch men det ör ju inte många mil till Skövde och det kanske inte är en match man gärna missar!

Nej precis!

Är det samma typ av matcher på juniornivå som på a-lagsnivå?

Först och främst så skiljer det på publiktrycket, men på planen så är det känslomässigt detsamma med två lag som väldigt gärna vill vinna och mycket gruff och derbykänslor.

Jag pratade med en junior för ett par år sedan som spelade båda a-lag och J20 och han menade att det nästan är hetare på J20-nivå!

Jo det håller jag nästan med om, det var väl knappt någon utvisning senaste derbyt, det var det nu i denna match med en del gruff och anat som det ska vara kan jag tycka.

Du fick väldigt mycket istid under grundserien men kanske lite mindre i allettan. Tycker du att du får tillräckligt med istid?

Ja det får man ju! Man är med på att det är tuffa matcher i allettan och dessutom väldigt viktiga matcher med höga krav som det ska vara. Får man då mindre speltid så gäller det att pusha laget och vara beredd att hoppa in och kära stenhårt om man får göra något byte.

Detta är din första riktiga a-lagssäsong. Hur tycker du att det gått för dig?

Det har gått bra tycker jag. Jag har en roll där jag ska jobba stenhårt och fullfölja och vara jobbig att möta och spela enkelt. Visst gör man misstag men det drar man lärdom av och man lär också mycket av dom äldre.

Jag inbillar mig att du har rätt olika roller i a-lag kontra J20. I a-laget är du den som ska se och lära lite, medan du i J20 ska vara den som leder laget mer. Hur tacklar du dom skilda rollerna?

Man försöker ta lärdom av de ledande killarna i a-laget och ta lärdom av hur dom agerar så man kan agera som lika bra förebild för de andra i J20. Det kan vara dom som kommeroch gör sina första matcher i J20 och då får man försöka ta hand om dom och se till att de känner sig lika välkomna som vi känner oss i a-laget. Man lär sig av de äldre helt enkelt.

Är det roligt kanske till och med att få dubbla roller?

Ja det tycker jag, samtidigt så är det kul om man fått lite mindre istid i a-laget så får man mer speltid i J20 och det är viktigt med speltid för att utvecklas.

Om du spelar med båda lagen kan det inte bli så mycket tid och kraft kvar till att träna kan man tycka…

Jag tränar bara med a-laget, det gör jag. I J20 spelar jag oftast bara en match i veckan, på lördagar, så spelar jag onsdag och söndag med a-laget. Ibland kan det bli en tisdagsmatch med juniorlaget också så då blir det fyra matcher i veckan.

Pallar man att spela så mycket?

Det är bara att gnugga i.

Jämför stämningen i J20 och a-lag, är den lika bra?

Ja det tycker jag, även om det inte gått lika bra i J20 har vi hållit humöret uppe. Det är ett gött gäng. Samtidigt är det en fantastisk grupp i a-laget, där alla känner sig delaktiga och känner samhörighet, det är riktigt roligt att få vara en del av det.

Hur stor del tror du sammanhållningen har i era framgångar?

Det är verkligen viktigt. Man kan ha många talanger i ett lag men det måste fungera på och utanför isen och det gör det verkligen i a-laget. Alla drivs av samma sak och trivs tillsammans och tycker detta är hur roligt som helst.

Ni ligger så här långt på en tredjeplats med sju poäng ner till fyran. Det är nu tre matcher kvar, fixar ni tredjeplatsen?

Ja det tror jag. Vi vill alla ta den och kommer att göra allt för att ta den. Imorgon bär det ner till Kallinge för at knipa tre poäng och avsluta snyggt.

Det är inte heller helt oväsentligt att ta så många poäng som möjligt så ni rankas högre än norra allettans trea och får välja före dom!

Ja det gäller att ta så mycket poäng som möjligt så man kan få de fördelar som finns.

Imorgon väntar som sagt var Kallinge. Senast ni mötte dom vann ni med 5-2, vad är dina minnesbilder från den matchen?

Jag var sjuk den matchen, men hörde att vi gjorde en bra match. De kom ut hårt men vi tog över och de orkade inte med oss och vi van med 5-2 till slut.

Har ni prarat ihop er annars om vad ni kan förvänta er?

Nej inte än, vi pratar mer om det imorgon bitti, men det kommer att bli en tuff match då Kallinge är ett bra lag. De kom ut hårt senast så det gäller att vi är med från start också.

Vad avgör till er fördel?

Vi är en starkare grupp och bättre tränat lag. Vår lagmaskin gör att vi kommer att ta hem segern imorgon!

Avslutningsvis: Det blir en buss med drygt 40 personer som kommer att åka ner och heja fram er imorgon. Vad betyder det för er?

Det är enormt viktigt, det ger oss extra stöd och taggar igång oss, man blir en extra spelare på plan. Det är fruktansvärt roligt att se, det är inte många lag som har så bra supportrar som vi har!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram