Positiva besked trots förlust

14 november 2018 22:50

Trots att Bois åkte på en av de märkligare förlusterna man sett på länge med 4-5 (1-0,2-2,1-2,0-0,0-1) efter straffar, så fanns det ändå en hel del positivt att ta med sig från kvällens match mot Malung. Dels spelade man stundtals riktigt fin hockey, men det mest positiva var ändå beskeden från Filiparna Thörnqvist och Engqvist.

Bois hade ett klart grepp om den första perioden men man var lite för långsamma i uppspelen för att skapa så många riktigt klara lägen. Malung spelade strukturerat defensivt och fick också tid att hitta rätt i sina positioner. Bois hade visserligen en del långa anfall och också flera skott från backplats med styrningar som mycket väl hade kunnat hitta in, speciellt i sitt enda powerplay i den första perioden osade det katt runt Per Anderhag i Malungkassen. Men det var ändå Malung som hade matchens första riktigt heta målchans sedan en Malungspelare i en spelvändning lyckats göra två Boisbackar och sedan passa sin kedjekompis som direktsköt i ribban. Några minuter senare så får Malung ett friläge som Isak Andersson räddar både förstaskottet och returen på. När spelet sedan vänder så får Oliver Hadzinikolic ett gyllene läge helt ren framför kassen och returen går över Malungmålvakten men precis utanför. Istället är det Albin Sethsson som spräcker nollan. Lukas Larsson hittar Albin mitt i slottet och Albin sätter den högt. Detta var Sethssons första mål i a-laget, roligt! Bois har efter målet flera lägen att utöka ledningen men 1-0 står sig perioden ut.

Om Bois hade greppet om den första perioden var greppet totalt i den andra. Man blir snabbare i uppspelen, har mer fart under skridskorna och mal ner Malung djupt ner i zonen. 2-0 kommer som ett brev på posten. Adam Schultz hittar med ett jättefint pass Filip Thörnqvist framför kassen som styr in pucken. Faktiskt Filips första mål för säsongen. Och det verkar som att det gav honom rejält med råg i ryggen, för Filip var riktigt stark resten av matchen, hans klart bästa match för säsongen och nu kände man igen kapten Rödskägg ordentligt igen med sina kraftfulla uppåkningar och starka vilja. 3-0 kommer också logiskt när Bois fortsätter trycka på. Ludvig Collberg kliver i powerplay in från blå och drar in en vass handledare.  Bois fortsätter mala ner Malung och har bud på både två och tre mål till medan man knapp skulle behöva spola isen i Boiszonen. Då kommer en förlupen puck som Boismålvakten Isak Andersson stoppar bakom kassen, men han lägger den rätt på Mårten Dalmans i Malung som kan servera Jonas Kapla pucken framför den öppna kassen till 3-1. Strax efter åker Bois först på en, och sedan en andra utvisning och i spel 5 mot 3 gör Malung också 3-2. Perioden slutar alltså oavgjort efter i stort sett total Boisdominans.

Bois har fortfarande en man kvar i utvisningsbåset när den tredje perioden börjar och då kommer också 3-3 på en styrning. Bois kommer in lite i chocktillstånd ser det ut som, den överlägsna ledningen har blivit utjämnad totalt ologiskt! Bois blir passiva och det gör att Malung kan ta över och man gör också 4-3 efter en mycket snygg spelvändning i 3 mot 2. Emil Ax är sist på pucken, men målet är vidöppet och måste ha varit en av de enklare han gjort. Bois byter målvakt och samtidigt vaknar Bois upp lite ur sin koma, nu har man inte längre något att förlora. Man öser på framåt och har flera chanser innan 4-4 kommer. Johan Frick levererar det snygga passet från blå, Filip Thörnqvist styrskarvar in pucken, hans andra för säsongen och kvällen. Bois fortsätter pressa på men något mer mål blir det inte vare sig i tredje perioden eller sudden. I straffläggningen sedan så är det Malung som är effektivast, då man överlistar Sandberg två gånger medan Bois bara lyckas hitta rätt en (Lögdahl). Den matchvinnande straffen läggs av Emil Ax som alltså blir tvåmålsskytt. En bitter förlust, men samtidigt måste Malung kreddas som aldrig ger upp trots att man är utspelade. Att laget har vassa spelvändningar var ett som var säkert!

Idag förtjänar Filip Thörnqvist ett stort plus, han var riktigt bra och det var verkligen roligt att se! Ett annat glädjeämne var att Filip Engqvist i fans corner gav väldigt positiva besked. Dels så kändes hjärnskakningen mycket bättre, även om han fortfarande kände sig trött. Men han gav också beskedet att ”Har man hoppat på ett tåg vill man vara kvar tills man är framme” på frågan om hur hans inställning till fortsatt spel i Bois ser ut!   

Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram