Poängkungen förlänger två år

31 mars 2018 13:00

Han var förra säsongens poängkung i Bois när han som återvändare från då allsvenska Västerås lyckades göra 50 poäng på 39 matcher. Nu står det klart att det blir ytterligare två säsonger i Boiströjan för #80, Eddie Davidsson.

- Eddie är en en oerhört skicklig spelare på isen, men han är också en stor ledare vid sidan av, kommenterar Ronny Johansson i Bois sportgrupp signaturen. Det känns väldigt bra att ha kvar honom i Boiströjan två år till! 

Eddie Davidsson: Du har skrivit på för två år i Mariestad!

Nej nu vet jag inte vad du pratar om… Nej jag skämtar med dig bara, det stämmer!

Hur gick dina tankar?

Inte mer än att är det någon gång jag ska spela hockey är det nu innan jag och barnen blir äldre och det är ett härligt gäng att spela med och jag brinner verkligen för Bois.

Och varför blev det två år?

Det var Ronny som erbjöd mig det, och jag har sökt till polishögskolan men tackade nej då det var i Umeå, tanken var att spela hockey samtidigt då men tackade nej.

Var det sociala skäl som fällde avgörandet?

Nej jag flyttar inte, det är här jag skapat mig mitt liv och jag vill fortsätta bo här med min familj.

Vad tycker du annars om lagets säsong?

Lite upp och ner tycker jag. Efter Borlänge borta tyckte jag vi spelade stabilare 5 mot 5-spel och lyckades slå ut Skövde i en härlig playoff 1-fight och det är det man kommer att komma ihåg från den här säsongen tror jag. Sedan åker vi ut mot Västerås där jag tycker vi gör två jättebra matcher och krigar i en tredje men faller på målsnöret. Men överlag en ok säsong.

Och för egen del, du vann den interna poängligan med 50 poäng på 39 matcher?

Ok för mig med, jag kom inte riktigt upp i playoffmatcherna tycker jag, det var lite mot Västerås men inte mot Skövde var jag inte bra även om jag producerade. Men det är en styrka och en glädje att få dela lag med dom i samma tröja.

Du är faktiskt först ut att skriva på  denna säsong, var du medveten om att det?

Nej det var inget jag tänkt på. Det var som jag sa när jag skrev på förra gången, dom som varit här har skapat något bra och jag vill ta rygg på dom och leda på det sättet jag kan vara med och bidra.

Du har haft en ganska stor roll både på och vid sidan av isen…

Det är inte mer än att jag försöker dela med mig av de erfarenheter jag har och förmedla det till mina lagkamrater precis som jag tar till mig av det dom kan lära mig.

Ännu finns det ingen tränare på plats, vad vill du se för egenskaper hos kommande tränare?

Det viktigaste är att han lyssnar på vad gruppen vill och lämnar ansvar på spelarna. 

Då avslutar jag med att tacka för pratstunden och för påskriften!

Då vill jag också passa på att tacka er fans, ni har varit helt fantastiska på läktaren och vi är extremt stolta och tacksamma hur ni representerar Bois runt om i landet. Sedan vinner ni dessutom alla läkarbataljer i derbyna så det ska ni fortsätta med, tillsammans är vi bäst i Skaraborg!

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram