Poängkung Lögdahl efter Nybro

06 januari 2017 23:40

Douglas Lögdahl gjorde en imponerande grundserie och har fortsatt på inslagen väg också i allettan. I dagens match mot Nybro så gjorde han hela två mål och två assist! Hemsidan tog en pratstund med poängkungen efter matchen.

4-1 och två mål från din klubba, du måste vara nöjd med dagens match!

Ja det är alltid kul att göra mål, men det var väl inga jättesvåra lägen man hade men…

Det gäller att vara på plats också!

Ja så är det ju.

Du avslutade grundserien väldigt bra och har fortsatt så efter jul trots tuffare motstånd så fortsätter du att leverera.

Ja men det gäller att inte fundera så mycket utan bara köra på. Jag spelar med bra spelare så det flyter på bra.

Jag pratade med Arvid Ljung i fans corner, han sa att när han var inne i zonen så behövde han inte tänka något, allting kom bara automatiskt. Är det samma för dig som forward när du nu är i zonen?

Lite så är det, det sitter i ryggmärgen, går det tungt så tänker man en sekund extra så rinner läget ut i sanden, men när det flyter på är det bara att köra på så brukar det ordna sig.

Vad säger du om dagens insats annars?

Stabilt! Det var i andra perioden när vi började slarva lite som de fick tryck men då kom 2-0 lägligt men förutom det kändes det stabilt.

Vad är det ni inte gör i under den delen av andra perioden som ni gjorde i övrigt i matchen?

Vi slarvar vid linjerna och får inte ut puckarna och spelar inte klart. Vi hoppas att puckarna ska hitta ut och fuskar lite och då stannar pucken kvar och de får behålla tryck.

Det kändes lite som i den andra perioden mot Troja, även om det inte blev samma tryck denna gång.

Ja det blir lite att man hoppas den ska ramla över blå och sticker innan, men det gäller att göra klart och vara ödmjuk och göra jobbet till 100%.

Nybro är kända för sitt starka försvarsspel, men jag tyckte att ni dyrkade upp det gång på gång på gång, ni kunde ha gjort ännu fler mål!

Ja vi började starkt tycker jag. Vi visste att de var starka defensivt, men vi rör på fötterna och hjälper varandra hela tiden och då får dom det svårt.

Ni ligger nära dom hela tiden och ger dom inte tid med pucken.

Nej precis, de vill ju spela lite på kontring men ligger man på dom nära så kan man få stopp på dom.

Fyra matcher, sju poäng, en riktigt bra start måste jag säga!

Ja det är ju bra, vi vill vara med där uppe och slåss om topplatserna så det är bara att fortsätta.

Har ni fått indikationerna att ni är ett topplag i serien efter dom här matcherna tycker du?

Det är lite tidigt kanske, men vi vill vara där och spelar vi på topp kan vi vara där, men det gäller att göra det i 18 omgångar, men vi har startat bra så det är bara att köra på.

Nu väntar det derby härnäst på söndag. Du gör din andra säsong i klubben, har du hunnit få lite extra känslor inför derbyna eller är det mer en match i mängden för dig som kommer utifrån?

Det är klart det är speciellt, det är mycket folk och bra tryck på matchen och dessutom mycket känslor och hett, så klart man känner av det. Sedan försöker jag inte förstora upp det alltför mycket. Jag vill gå ut och njuta, det är mycket folk och bra tryck, det är kul!

Skövde har varit lite upp och ner, de har både förlorat stort och vunnit mot Borlänge. De är lite luriga att mäta på det viset eller vad tycker du?

Ofta spelar det ingen roll var man ligger i tabellen när det är derby, ett derby lever sitt eget liv. De vill så klart studsa tillbaka och vi vill fortsätta på inslagen väg så det ska bli kul.

Vad kommer att bli nycklarna?

Det är att behålla kylan. Vi har vunnit två av två mot dom så vi ska ha bra självförtroende och inte bjuda på något.

Du måste säga något om Arvids insatser också!

Ja han har varit en riktigt bra sista utpost både i onsdags mot Troja och idag. Det blir en helt annan trygghet när man har en målvakt som har så bra självförtroende och trygghet. Det har ju Wallin också så vi har två bra målvakter och det känns bra.

Det blir svårt att peta honom nu!

Det är Helmers uppgift att ta ut målvakt, men det är skönt för oss att veta att vi har en trygg sista utpost som spelar så bra som han har gjort nu, det är skönt.

Han är bra med klubban också, vad betyder det?

Det är viktigt att sätta igång spelet, han kan vara med och vända spelet och stoppa puckar bakom mål och så. Man kommer ifrån forecheck lite grand också, man kan spela ur sig ganska bra med en målvakt som är aktiv med klubban.

Är ni nöjda med er allettaninledning?

Ja det är väl bara Kristianstadsmatchen vi inte är riktigt nöjda med, det var en jämn match men det rann iväg lite. Men annars är vi nöjda.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram