Pethrus om första tiden

07 november 2017 20:50

Det blev tyvärr förlust emot Västerås i en mycket välspelad match i lördags. Vad var dina intryck av den matchen?

Jag tycker vi gör en ganska bra match och spelar med högt tempo men blir vi blir straffade hårt på några bjudningar. Vi har lite svårt komma in på mål och de har en stor målvakt. Vi gör vårt mål på styrning och det är såna mål vi måste göra, det får vi förbättra till nästa gång så vinner vi.

De var väldigt snabba på spelvändningarna.

Ja de tar verkligen vara på sina chanser, de har inte så många under matchen men de nyper till den när de får läget och det är det som är skillnaden.

Var det något ni snackat om efteråt att inte bjuda på några misstag?

Vi har sagt det allihop att vi blir straffade på bjudningarna, de måste vi få bort om vi ska gå långt. Det krävs så lite för att tappa momentum, så det krävs att man är noga hela tiden.

Att spela enklare?

Ja det ser man på deras mål, första målet är en lång passning som de bryter som ger en två mot etta och sedan var det ett mål i vårt powerplay också.

Vad gör ni bra ändå?

Vi spelar med bra fart och har många puckskickliga spelare som ger oss väldigt långa anfall, men pucken ska in i nät också.

Vad tycker du om din egen insats, den andra i Boiströjan?

Jag tyckte det kändes mycket bättre än första matchen. Jag kom in i det mer och har fått lite mer träningar och personligen tyckte jag det gick bra även om man inte är nöjd ändå när man förlorar matchen.

Jag tyckte du spelade riktigt bra, du smällde på ordentligt ett par gånger och hade också flera fina pass.

Jag försöker spela ett bra defensivt spel och samtidigt vara kreativ och det är ju perfekt om man kan klara av spelet i båda ändar av isen.

Just att hålla upp intensiteten, att spela fysiskt och jobba hårt var något som Tomas Mitell berättade att ni jobbat mycket med under förra säsongen i Mora.

Det var det han och jag jobbade med kan man säga, Året innan var jag mycket i J20 och var då skäna killen som la snygga flippmackor och så, men förra säsongen i a-laget fick jag ta en mer defensiv roll och jag tyckte jag kom en bra bit på vägen, och det är bara att fortsätta jobba med det.

Du fick också chansen att spela powerplay, hur kändes det?

Det kände helt ok, jag hade ett gäng bra skottlägen, men det var det sista lilla som fattades. Det gäller att smälla dit dom när man får chansen, det får jag göra bättre nästa gång.

Jag tyckte annars att du var väldigt duktig på att hela tiden röra dig i sidled innan du sköt.

Nuförtiden så är forwards så bra på att ligga i skottlinjen så man får göra någon skottfint och få ner dom eller dra i sidled, det är ingen ide att skjuta när man ser benskydd för då får man hämta pucken i egen zon bara.

Berätta om målet, trodde du att den gått in också utan Lukas styrning?

Jag försökte bara få den förbi blocket, sedan spelar det ingen roll vem som gör målet bara den går in. Det är såna mål man måste göra och Lukas är grym framför kassen så det är bara att skjuta.

Du har varit i klubben två veckor nu, vad är dina första intryck?

Jag har kommit in i det bra, sedan kände jag ju hälften redan innan och de nya har jag snackat med också nu så det känns inget konstigt. Jag känner alla och har kommit in i det väldigt bra, de har tagit emot mig bra.

Känner du att det var ett stort steg neråt i intensitet och skicklighet på spelare att komma till ettan jämfört med att spela i allsvenska topplag som du spelat i de senaste åren?

Det är svårt att säga, det är klart de är lite skickligare men vi har riktigt bra spelare i laget med. Jag försöker behålla mitt tempo och visa vägen för de andra också, men jag tycker vi redan har ett bra tempo på träningarna och går det ner någon gång så är det någon som ryter ifrån så folk skärper sig.

Imorgon är det dags för match igen då ni möter tabellsexan Köping. Vad har för tankar inför den matchen?

Jag har aldrig sett Köping spela, men vi ska spela vårt spel i hög fart och trycka ner dom, sedan gäller det att göra mål på chanserna bara.

Ja just göra mål har ni haft lite svårt för det senaste. Är det något ni slipat på lite extra?

Vi har skott och målövningar varje dag. Det gäller att vara påslagen då, då kan man träna på att hitta luckor, gör vi mål någon match så kommer det att släppa.

Har tränarna sagt något om Köping?

Tränarna har lite tips, men det håller vi inom laget. Men spelar vi som vi ska bara så vinner vi och åker hem med tre poäng imorgon

Skador?

Nej Norlöv har ett tag kvar annars är alla friska.

 

Bois tränare Karl Helmersson om laget inför morgondagen:

Eddie Davidsson är iväg och gör ett prov som vi visste sen förut. Det innebär lite ändringar på centersidan, bland annat kliver Christoffer Fabricius in på ordinarie plats.

Det innebär följande lag:

21 – 73 – 18

7 -64 – 8

71 -24 – 84

60 – 91 – 10

44 – 5

28 – 20

2 – 3

9 – 63
 

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram