Överraskande poäng till Bois

05 januari 2017 16:10

Bois mötte under gårdagen den stora seriefavoriten Troja/Ljungby. Det var inte många som trodde på Bois inför matchen, svenska spel gav till exempel 8,20 i odds på Boisseger, men när tre perioder spelats så hade Bois krigat sig till en pinne Till slut fick man dock ge sig efter förlängning och straffar med 3-2, (2-1,0-1,0-0,0-0,1-0).

Bois kunde för första gången denna säsong matcha fullt lag och ställde därmed upp med 7 backar och 13 forwards. I kassen fick Arvid Ljung förtroendet för första gången i allettan och han kom att få en svettig afton. Inledningsvis hade han det dock rätt lugnt för det var Bois som startade piggast i matchen, dock utan att skapa några riktigt farliga lägen. Det hade å andra sidan inte Troja heller, inte förrän sju minuter spelats med då blev det istället så farligt att det också blev mål. En Boisback missar lite i positioneringen och Troja kommer till ett två mot ett-läge där Elias Edström avslutar på egen hand högt upp i plockhandskrysset otagbart för Arvid. Lika otagbart var dock inte 2-0-målet. Stefan Söder får i och för sig ett fritt skottläge, men det är från dålig vinkel och en bit ut, men skottet letar sig ändå in ovanför Mariestadsmålvaktens axel. Då hade 16 minuter spelats av perioden och Troja hade delvis i kraft av ett powerplay tagit tag i spelet och haft ett par lägen, dock inget riktigt hett. Efter 2-0-målet så flyttar Bois upp spelet rejält och har några riktigt bra lägen innan reduceringsmålet kommer 18,02. Det är Filip Engqvist och Tobias Björklund som checkar fram pucken från kortsargen in framför mål där Linus Engqvist håller sig framme och tar den och väntar in Tobias Björklund som serveras öppet mål till 2-1, mycket snyggt. Strax efter Boismålet åker en Boisspelare ut och i det efterföljande powerplayet får Troja till ett par riktigt vassa skott, två gånger om prickar man stolpen.

Precis vid slutsignalen åker ännu en Boisspelare ut och därför får Bois inleda den andra perioden med att spela 3 mot 5. Det redar man dock ut, ja man bara inte reder ut det, man till och med kvitterar! Pucken läggs ner i Trojazonen och Robin Johansson i Trojakassen ger sig ut för att slå undan den bakom mål. Det gör han dock inte bättre än att den hamnar hos Filip Engqvist som ur ingen vinkel alls vallar den via den till målgården återvändande Robin Johansson in i mål. Därmed var Trojas tvåmålsledning utraderad och det tyckte naturligtvis inte storfavoriterna om. De satte högsta fart och pressade ner Bois i egen zon under större delen av den andra perioden. Bois valde att spela i tärningsform, en spelform där man ställer upp laget som en femma på en tärning och sedan låter motståndarna spela runt så mycket de vill utan att sätta press. Det ger motståndarna mycket puckinnehav och press, men syftet är att man ska undvika att ge bort de farliga lägena framför kassen. Det gick väl sådär ska sägas, för Troja hade några instick och några returer som var riktigt farliga. Då klev dock Arvid Ljung fram och gjorde en storstilad insats. Snabba reflexräddningar med plock och benskydd gjorde att målet kunde fredas. Trojas fick dessutom två ytterligare lägen i powerplay utan att lyckas överlista Arvid. På andra sidan isen hade Robin Johansson en ganska lugn period, men Lukas Larsson och Linus Pellfolk var dock framme och oroade utan att lyckas hitta rätt.

 Den tredje perioden blev också mållös. Inte på grund av att det saknades målchanser, för de fanns där för båda lagen. Bois jämnade i perioden ut spelet och hade ett skott i stolpen av Erik Jones i kanonläge, dessutom var Linus Engqvist helt ren men Robin Johansson räddade såväl hans avsluta samt Jens Högboms retur. Laget fick också spela sitt enda powerplay i matchen, men skotten utifrån kunde Robin rädda. Också Troja hade sina chanser, men de var inte lika många och heta som i den andra perioden. Ett läge var dock riktigt hett och det kom i slutminuten. Troja kom i tre mot två-läge och Rasmus Johansson fick passen helt ren med Arvid Ljung som dock gjorde en blixtsnabb plockhandsräddning. Det innebar att det blev oavgjort efter tre perioden och sudden fick ta vid. Där Vimlade det av lägen, bland annat hade Bois ett friläge, men allra närmast var Troja. Tor Immo blir helt ren framför Arvid, drar den i sidled och petar pucken mellan benen på Boismålvakten men den glider utanför. Straffar får då ta vid. Johan ”Bois” Andersson och Stefan Söder nätar där för Troja (gubbhörn respekt mellan benen) medan bara Douglas Lögdahl (plockhandskrysset) hittar rätt för Bois och därmed kniper Troja bonuspinnen.

Sammantaget en överraskade poäng för Bois del. Troja har mer av spelet och skapar fler målchanser än Bois, men Bois var hela tiden farliga så fort de etablerade spel och med en storspelande Arvid Ljung i Boiskassen så räckte det för att ta en poäng som kan komma att bli viktig för Bois del. Ska man ge spelarkritik så var förstafemman i Bois ovanligt blek, istället var det andra och tredjekedjorna med Lukas-Hägg-Pellfolk samt bröderna Engqvist-Dahlbom som var mest framträdande. På backsidan var inte bara Tobias Björklund målskytt utan också otroligt viktig med sitt fina spelsinne. Han skapade ett lugn och ett nav att spela kring när Troja försökte sätta press, speciellt i första och tredje perioden var han framträdande. Allra mest ros ska dock naturligtvis Arvid Ljung ha. Har han krigat till sig förstaspaden nu?

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram