Överkörning i Arboga

01 oktober 2017 21:50

Säsongens stabilaste insats? Ja det kan det mycket väl ha varit när Bois vann dagens möte med Arboga med klara 0-5 (0-2,0-3,0-0). Det innebar att Tobias Sandberg välförtjänt fick hålla sin första nolla i serien och att fyra spelare gjorde sina första mål. En bra dag på jobbet helt enkelt!

Även om första perioden dominerades kraftigt av Bois redan från första nedsläpp så hade faktiskt Arboga två riktigt heta chanser varav den första innan Bois spräckte sin målnolla. Först föll en Boisare i mittzonen vilket gav ett 2 mot 1-läge för Arboga. Passet kom perfekt och gav öppet mål och direktskottet var det heller inget fel på, men Tobias Sandberg stod då för årets räddning. Han slängde sig likt en panter och flygande i luften sträckte han ut armen och räddade pucken med sin plockhandske! Det var ett rån på ljusan dag och skulle mycket väl kunna bli ett youtubeklipp med miljonvisningar om det hittar ut dit. Arboga får också ett friläge efter en felpass på egen blå men också då stänger Sandberg igen genom att snabbt stänga femte hålet.

I övrigt var det dock Bois för hela slanten. Bois snurrade friskt i anfallszonen hela perioden kändes det som, och att det blev två Boismål i perioden kändes snarare i underkant. Vid 0-1 i powerplay är det Erik Olsson som styr in Ludvig Collbergs backskott från blå , ribba in. 0-2 såg lite lustigt ut. Arboga lyckas lyfta ut pucken i mittzonen, Lukas Larsson får åka i 120 för att hinna ut ur zonen samtidigt som Ludvig Collberg åker i 120 in i densamma med pucken till ett friläge och avslutet sitter lågt på Daniel Erikssons klubbhandssida. Utöver det är det Christoffer Fabricius som är närmast att noteras i målprotokollet med ett ribbskott.

Till den andra perioden så hade nog Arboga fått sig en avhyvling för då kom Arboga in och tog tag i matchen inledningsvis. I och för sig hjälpta av ett powerplay men ändå. Bois spelar dock riktigt bra i boxplay och när man sedan blir fulltaliga står Roman Semjonov för en makalös uppvisning. Han kommer i ett ett mot ett-läge till vänster och tempoväxlar helt enkelt förbi sin back, bryter in på kassen och hittar in med pucken mellan benskydden på Daniel Eriksson.  Arboga får sedan nytt powerplay men då får istället Bois två frilägen. Det första räddar dock Daniel Eriksson när Filip Thörnqvist kommer ren från blå, men det andra resulterar. Filip Engqvist kommer solo bara 10-20 sekunder efter Thörnqvists läge och han lyckas hitta det femte hålet. Efter det känns Arboga lite uppgivna och Bois gör lite som dom vill känns det som. Man skjuter två gånger om i ribban (Collberg och Hägg) innan Johan Frick till slut sätter matchens sista mål, 0-5.

Den sista perioden blir lite mer avslagen- Båda lagen vet att det är avgjort och Arboga förmår inte forcera medan Boisarna är rätt nöjda med segern. Spelet blir rätt avslaget och inte ens när Bois får en lång periodn i spel 5 mot 3 lyckas man hitta rätt, även om Roman Semjonov är ytterst nära men hans skarv letar sig någon centimeter utanför det öppna målet. Mot slutet luftade man också dagens extraforward mycket. Tim Olsson premiärspelade i a-lagströjan men var verkligen inte buskablyg utan tog för sig på ett härligt sätt. Också Gustav Tedsjö fick rätt mycket speltid under hela matchen, han var sjunde back då Alba var sjuk. Samuel Gustafsson fick ta hans plats och gjorde det bra. På slutet var det viktigaste att se till att Sandberg fick hålla sin nolla och det fick han göra utan några bekymmer då laget backarna såg till att hålla tätt framför honom.

Sammantaget en väl genomförd match där alla kom undan med bra betyg. Erik Olsson, Johan Frick, Filip Engqvist och Ludvig Collberg gjorde alla sina första mål, vi hoppas det snart blir fler!

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram