Oväntad hjälte mot Forshaga

10 november 2018 22:50

Det blev en oväntad matchhjälte i Värmlandsskogarna denna eftermiddag när Bois avfärdade Forshaga med 3-5. Jens Högbom hade på de två senaste säongerna i Boiströjan endast gjort två mål men i dagens segermatch gjorde han såväl 1-4 som 3-5!

Ja det blev en speciell match för Bois defensive kugge Jens Högbom. För Bois kom till Forshagamatchen med två ledande backar borta och under matchen försvann ytterligare en. Det innebar massvis med istid för 23-åringen som han också tog tillvara på bästa sätt. Dels satte han mycket psykologiskt 1-4 i numerärt underläge(!) efter att han först erövrat puck och sedan växelspelat med Johan Dahlbom fram till öppet mål som han sånär missade. Dels satte han spiken i kistan sedan han i öppen kasse slagskottat in 3-5. Men han spelade dessutom resolut försvarsspel och var inte sen att följa med och bidra till oreda i anfallszon.

Innan Jens klev in i målprotokollet hade det dock utspelat sig en hel del annat. Forshaga hade enkronasmatch och med deras mått mätt massor med folk på läktarna. Forshagaspelarna kom ut laddade till tänderna och spelade hela tiden på gränsen och ibland också över den. Det innebar att Bois fick chans att spela powerplay först i 5 mot 4 och sedan 5 mot 3. Bois var effektiva när tillfällena dök upp och gjorde mål vid båda tillfällena. Vid 0-1 så styrde Lukas Larsson in Filip Thörnqvists skottpass upp i taket. Filip var för övrigt pigg och gjorde sin bästa match sedan återkomsten.  1-2 gjorde Albin Hernod sedan han fått fri gata in mot mål efter fint förarbete av powerplayenhet två där Oliver Ödman Hadzinikolic var näst sist på pucken. Däremellan hade Forshaga kvitterat efter en spelvändning, en av få Forshaga fick i matchen. Kimmy Skogland levererade André Fredriksson passet som den senare styrde in otagbart förbi Isak Andersson som fick chansen (och gjorde en klart godkänd insats) i Boismålet. Bois hade klart grepp om matchen i den första perioden och ledde rättvist.

Den andra perioden inleddes dock mer ostrukturerat och det passade Bois nummer 66 Erik Olsson alldeles utmärkt, för då fick han tillfälle att på helt egen hand ta tag i pucken, utmana Forshagaförsvaret och med ett rappt handledsskot i nättaket ge Bois 1-3. Efter det blir Bois lite passiva och Forshaga tar över matchen. Man har ett par lägen där man mer eller mindre är beredd att anteckna 2-3, men Boisklubbor hinner emellan och räddar öppet mål. Med några minuter kvar av den andra perioden åker Albin Hernod på ett matchstraff för boarding och Bois som redan innan matchen saknade såväl Alexander Anderberg som Mikael Alba, blev ännu mer kort på backar. Det var då Jens Högbom klev in och gjorde sitt första mål till 1-4 och han var också med och bidrog till att hålla tätt så resultatet stod sig perioden ut.

Matchstraffet varade också en bit in i sista perioden och det var under det som 2-4 kom. Forshaga spelade sig fint fram till ett bra skottläge mott i slottet och där gjorde Forshagabacken Karl Pearson inget misstag. Bois darrade dock inte utan kontrollerade den sista perioden bra och hade flera bud på ytterligare ledningsmål. Bland annat har man en puck som ser ut att studsa över målvakten och in men den snedstudsar och landar precis på utsidan av buren. Men på slutet plockar Forshaga ut målvakten och med massor med folk på kassen lyfter man in pucken förbi en skymd Isak Andersson. Åter igen är det Karl Pearson som är sist på pucken. Forshaga har nästan tre minuter kvar efter målet för att kvittera, men man är aldrig nära. Istället är Bois nära att utöka ledningen innan Jens Högbom krutar in 3-5 från mittzonen och segern var i hamn med blott en knapp minut kvar.

Bois gjorde en helt ok insats men jag vill utöver Jens Högbom också lyfta fram Johan Frick som i de andra ledande backarnas frånvaro fick dra ett tungt lass tillsammans med Högbom och gjorde det på ett utmärkt sätt med stabilt spel över hela isen.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram