Östersunds coach inför imorgon

19 januari 2018 19:20

Imorgon tar Bois emot seriefemman Östersund i en väldigt viktig match. Vid seger så tar Bois ett fastare grepp om den viktiga topp 3-placeringen i serien, vid förlust så kommer avståndet krympa till en futtig poäng. Hemsidan ringe upp Östersunds tränare Kjell-Åke Andersson för en höra var hans lag står inför morgondagen.

Ni ligger just nu på en femteplats med 10 inspelade poäng på sex matcher, vad säger du om er första tredjedel på allettan?

Någonstans är det ok, man hade alltid velat ha haft fler poäng men samtidigt har det varit jämna och tuffa matcher där tillfälligheter avgjort så vi har nog tagit dom poäng vi förtjänat.

Senast blev det suddenförlust mot Piteå i en match där ni inledde bäst men där dom kom igen mot slutet. Vad tycker du om den matchen?

Till att börja med så var det en jättebra hockeymatch där vi startar bra och har greppet om matchen till vi får två utvisningar i slutet av andra perioden. I starten av tredje leder Piteå med 2-1 men vi förtjänar kvitteringen och har friläge i förlängningen innan dom kan avgöra. Det kunde ha slutat hur som helst, men vi gör en bra prestation och det var en härlig hockeymatch.

Ja det var inte illa, det var Piteås blott andra poängtapp.

Ja Piteå är ett bra lag, de är väldigt konsekventa i allt dom gör. Det är en spelidé de haft och som de är duktiga på att utföra. Det är väldigt samspelt.

Du har en gammal Boisbekanting i laget i Tony Söderman. Vad kan du säga om honom?

Vi är jättenöjda med Tony, det är en fantastiskt bra kille som jobbar hårt både på träning och match. Jättesnabb och duktig hos oss.

Annars är er mest namnkunnige spelare Nils Bergström, men han har inte fått till riktigt samma poängskörd som tidigare säsonger.

De sista matcherna har Nisse varit fruktansvärt bra, det syns att han är en nivå upp nu. Han är vår kapten och nyttig för oss, poängen spelar inte så stor roll.

Nu är det dags för besök i Skaraborg och match mot Bois imorgon och Skövde på söndag. Hur förebreder ni er?

Vi har chartrat ett flygplan, haha! Nej vi har åkt buss, startade på förmiddagen och har precis kommit till Stadshotellet i Mariestad. Det var en trevlig överraskning, vi var ju här för två år sedan men nu var det ju nyrenoverat och väldigt fräscht. Så vi har haft en lång bussresa, tränar imorgon bitti och sedan är det dags för match.

Ja ni mötte ju Bois i allettan för två säsonger sedan. Jag antar att ni inte drar så mycket slutsatser från dom matcherna?

Nej det var inte så många spelare kvar i något lagen så det spelar nog ingen roll.

Men vad säger din nya scouting om Mariestad då?

Klart vi har tittat, Mariestad är ett bra hockeylag och jag ser fram emot en rolig match. Dom är väldigt bra på hemmaplan så det kommer att bli fullt krig.

När jag pratade med Tony Söderman inför allettan menade han att ni spelade det mest offensiva spelet av norrlagen, håller du med om det?

Det har vi gjort, vi vill spela med hög fart och sätta så hård press då vi kan. Sedan kommer man inte så långt utan försvarsspel tyvärr.  Men jag har inte varit i södra serien som han, men jag tror inte det är så stor skillnad på regionerna, men lite mer strategi som upplevs defensiv kanske det är.

Ni är ju vana vid att spela match två dagar i rad, vad tycker du om det upplägget?

Vi är vana, har alltid spelat så, det blir sex helger under grundserien. Ska jag vara ärlig så vill jag ha en mer regelbunden rymt, och spela onsdag-söndag för att orka återhämta sig och för att förbereda sig, men det är ju så pga avstånden. Och ur publikhänseende är det inget bra med två matcher på ett dygn, men det har ju med resor att göra.

Östersund har ju annars haft en rätt hög svansföring med stora och dyra värvningar och aviseringar om att man ska spela allsvenskt, men i år är den inte lika hög. Är det en medveten strategi för att ta ner kraven?

Alla har pratat om ett år, för två år sedan, då klubben rätt eller fel, medvetet hade en offensiv framtoning. Men det var det året, det var lite speciellt att medvetet gå ut så. Men vi vill som alla hockeyettanföreningar nå allsvenskan, men det får man bygga med tålamod och bli bättre undan för undan. Det finns ingen i föreningen som satt press att det måste ske nu, utan vi jobbar på varje dag. Det är mest det året som lever kvar.

Hur ser målet ur i år då?

Vi vill spela så länge vi kan, och då är det självklara målet att vara topp 8.

Ni siktar inte högre?

Självklart vill man vinna varje match, det ingår i konceptet idrott, ligger vi sjua är vi inte nöjda, vi jobbar för att bli bättre hela tiden.

Spelar ni samma hockey hemma som borta?

Vill du jag ska svara på det?

Ja du behöver ju inte gå in på exakta detaljer hur, men lite allmänt så?

Det är väl i grunden så att vi inte spelar exakt lika i någon match, vi har alltid en motståndare att ta hänsyn till. Även om vi har en grund att hålla oss till oavsett träning eller match. Sedan kan man väl säga att generellt byggs det upp en speciell energi på hemma plan.

Vad ser du som ert lags styrka?

Det är gruppen som är styrkan, jag har sagt sen vi träffats en månad, att det är en fantastisk grupp som jobbar hårt och har ett fantastiskt driv, så det är otroligt roligt att träna en sådan här grupp.

Till sist: Hur slutar matchen imorgon?

Med att vi vinner, hoppas jag. 

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram