Oskar Olsson: "Vi är stabila!"

17 februari 2017 20:10

Oskar Olsson har haft en riktigt bra första seniorsäsong och har på sina 33 matcher noterats för 5 mål och 13 assists. Men det dröjda till onsdagens segermatch mot Kumla innan han satte sin första kasse i allettan. Hemsidan ringer upp Oscar som sitter på en pizzeria och väntar på sin beställda kebabtallrik.

Är det belöningen för en väl utförd insats i veckan?

Ja vi har ledigt imorgon för återhämtning och det gäller att få i sig så mycket som möjligt. Då smakar kebabtallriken från Valentino riktigt bra!

Den belöningen har ni verkligen gjort er förtjänta av, ni har spelat bra den senaste tiden!

Ja det har sett riktigt stabilt ut, det är det bästa ordet att beskriva det tycker jag. Vi har inte haft några svackor, det kanske vara andra perioden mot Nybro då vi tappade tre snabba, men annars har vi hållit en hög och jämn nivå.

Speciellt defensivt har ni fått till det och ni har släppt in väldigt få mål.

VI har inte fått så mycket kontringar emot oss och inte släppt till så mycket chanser och de som ändå blivit har Arvid tagit.

Du har spelat mestadels i fjärdelinan under säsongen. Vad är er roll?

Att spela med fart och fläkt och göra vårt bästa, få ner pucken djupt och köra på motståndarna, gärna göra något mål också.

Så ni nöjer er inte med att spela oavgjort i er match i matchen?

Nej man vill göra mål så fort man är inne på isen.

Ofta så matchar lagen väldigt strategiskt. Bois försöker få in sin starka förstalina mot motståndarnas fjärde och precis så matchar ju motståndarna så mot er. Trots det så har ni spelat plus minus noll så här långt. Det måste du vara nöjd med eller?!

Jo men det har gått bra för oss tycker jag.

Vad konkret är det som ni har gjort bra tycker du?

Det vet jag inte, det har varit lite upp och ner. Det är när vi inte slarvat som det gått bäst, men när vi slarvar och tappar puck har det gått som sämst.

Är det någon kedja du känner att den var riktigt jobbig att möta?

När vi mötte Kristianstad hemma hade de en riktigt stor, tung och snabb förstafemma som var jobbiga att möta.

Jag måste erkänna att i senaste matchreferatet jag skrev så chansade jag lite när jag beskrev ditt mål, jag såg det inte så bra egentligen. Kan du berätta om målet?!

Jones la in en puck mot mig och Dahlbom, sedan tog den på backen och studsade upp och då slog jag in den på volley mellan benen på målvakten.

Du fick ta fram dina tennistakter!

Ja lite så, hehe.

Det var din första i allettan!

Ja det var skönt, det var på tiden.

Annars får väl du som center ta ett rätt tungt defensivt ansvar i kedjan.

Det vet jag inte, alla ska vara med och bidra i båda riktningarna. Ytterforwards ska också bidra, men jag är kanske mer med och jobbar djupt i egen zon.

Detta är din första säsong som senior. Beskriv skillnaden mot juniorspel!

Den stora skillnaden är väl att man inte har råd med lika mycket misstag. Tempot är inte så stor skillnad på, det är att det är mer smarta spelare och att man inte har råd med misstag.

Vad tycker du om din egen säsong?

Helt ok, det har varit lite upp och ner, man får lära sig att hålla en jämnare nivå.

Tycker du att du fått tillräckligt med istid?

En del matcher är man nöjd med istiden, andra mindre nöjd, men i stort sett är jag nöjd. Vi har fått kanske lite mindre i allettan, men i grundserien hade jag bra med istid.

Du håller ändå uppe humöret utan att bli nedslagen?

Det går, visst kanske man är lite besviken, men det är inget att gnälla över, man försöker peppa de som får spela, men givetvis är det tråkigt att inte spela.

Ni ligger just nu trea med god marginal (sju poäng) ner till fjärdeplatsen. Hur ser du på er alletta?

Tredjeplats är ju jättebra, vi hade som mål att hamna i mitten någonstans. Vi visste att vi hade kapacitet, så det är ingen skräll att vi är med där uppe, men det är ett bra resultat.

Behåller ni tredjeplatsen går ni raka vägen till playoff 2 och får dessutom välja motståndare där. Kan du se någon nackdel med att välja?

Det tror jag inte, det är svårt att underskatta någon i ett playoff då är det full fart hos alla. Sedan är hemmaplan en klar fördel, vi är starka hemma.

Faktum är att ni är riktigt starka hemma, men vinner ni på söndag borta mot Kallinge så är ni faktiskt lika starka borta!

Oj, ja det låter riktigt bra! Men före jul var vi starkare hemma, men efter jul kanske vi är lika bra som du säger.

Om vi nu fantiserar lite. Tänk att ni stod i ett playoff och kunde välja på Grästorp, Skövde och Nybro. Vilket lag hade du valt?

Det vet jag inte, men Skövde eller Grästorp då man gärna vill spela derby.

Kan du tänka dig draget det skulle bli i ett playoffspel mot Skövde?!

Då hade det varit riktigt häftigt att spela! Det har varit riktigt bra drag båda hemmamatcherna tycker jag, borta var det sämre från Skövdefansen men i playoff kanske de kommer de med.

Har du fantiserat något om hur långt detta kan gå?

Det får man ta match för match, men det vore sjukt häftigt att få spela kvalserie. Men det gäller att ta en match i taget, vi är inte där än.

Nej först väntar Kallinge till att börja med nu på söndag. Vad är tankarna inför den matchen?

Det är svårt att veta, jag var ju sjuk när vi mötte dom hemma (Boisvinst med 5-2), men de gjorde en bra match då och hoppas vi gör det igen och vinner så vi säkrar tredjeplatsen.

Ni har tränat idag redan, hur såg skadeläget ut?

Henning är inte med, Samuel är fortfarande skadad och Björklund har ont i huvudet och spelar antagligen inte heller. Annars är nog alla med.
 

av Krister Holm
foto: Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram