Odelius om J18´s seriestart

03 oktober 2018 23:10

J18 har nu spelat 4 matcher i J18 Elit Södra, landets högsta J18-serie så motståndet är tuffast tänkbara. Hemsidan har pratat lite med assisterande tränare Carl Odelius.

Vad säger du om er säsongsinledning?

Vi har ju som sagt hoppat upp ett snäpp och är i Elit nu så om man jämför med förra året i division 1 så är det ett ganska stort snäpp att komma upp. Det är ingen i laget som har spelat Elit så vi har ju ingen erfarenhet av det spelarmässigt så det klart att det är mycket nytt för alla. Det är tuffa matcher, det finns inga enkla matcher nu. Det gäller att göra tre bra perioder annars så har man inte en chans. 

Ni har ju mött åtminstone två riktigt bra lag.

Det är det som är lite roligt tycker jag att det är då vi verkligen stått upp både mot Linköping och Frölunda. Framförallt mot Frölunda kan jag tycka. Det var verkligen en väl genomförd match som vi faktiskt pressade på lite i slutet.

Det är ju ändå lag med lite rutinerade spelare som har ungdoms och juniorlandskamper och sånt med sig.

Ja visst de flesta av de bästa lagen har ju det. Även om vi inte har plockat några poäng än så länge så tycker jag ändå att det är helt klart godkänt. 

Ni ser en positiv utveckling alltså?

Ja man får ju se det så. Sedan har vi kanske lite för många djupdykningar där vi inte alls kommer upp i den standarden som vi vill. Då går det fort och det har man inte råd med. Man får försöka hålla en jämn nivå i tre perioder. 

Jag har inte sett någon match i år men vad jag har förstått så har ni hängt med bra i ett par perioder. Är det att de andra lagen har lite mer ork och kraft än er?

Ja precis de har ju kanske jämnare lag och lite fler spelare som kan avgöra matcherna. Så är det ju, elitlagen plockar de bästa som finns. De som inte går dit får vi försöka utveckla här. Jag tycker att grabbarna har gjort ett superbra jobb. Som sagt kan vi bara komma ifrån de här djupdykningarna som vi haft i några perioder som har straffat oss ganska hårt så tror jag det kan ticka in lite poäng.

Det får väl kanske bli en läroperiod nu före jul innan serien delar på sig?

Ja så är det. Det blir lite läropeng fram till jul och sen efter så börjar det ju för vår del. Tråkigt att säga så men det är ju lite så. Det är då det verkligen gäller för oss för att vi ska hålla oss kvar. 

Nu har ni hemmamatch mot Borås imorgon (torsdag 4/10). 

Ja där känns det verkligen som vi ska kunna få lite upprättelse eller vad man ska säga. Att vi kan studsa tillbaka efter de här förlusterna vi haft och gör förhoppningsvis en riktigt bra match över tre perioder. 

Är det några spelare du tycker har klivit fram lite extra?

Ja nu det sista har vår förstemålvakt David Kihlman varit lite skadad och sjuk så då har Melvin Björklund klivit fram och gjort det riktigt bra i målet. Sen tycker jag det är jämt, jag tycker alla sliter och kämpar på bra. Sedan finns det ju olika spelartyper, en del syns ju mer än andra men jag vet inte om jag vill framhäva någon så. Jag tycker det är laget som gör det. Oftast har det faktiskt varit så att när vi är dåliga så är alla dåliga i stort sett och när vi är bra så är alla bra. Det finns alltid några som kanske är lite bättre än andra men det är ju efter vad man har för förutsättningar också. 

Resultat hittills för laget:

Mariestad-Troja/Ljungby 3-8
Linköping-Mariestad 7-2
Mariestad-Frölunda 1-4
Tingsryd-Mariestad 8-4

Matchen mot Borås imorgon startar kl. 19.00 i Mariehus Arena.
Den går också att se live via följande länk (där alla hemmamatcher för J18 och J20 går att se): https://svenskhockey.play.livearena.com/sub/mariestadboishockeyungdom/

av Susanna Johansson

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram