Odelius inför J18-kvalet

07 mars 2019 21:10

Nu stundar ett kval för våra J18-killar för att hålla sig kvar i J18 Elit. Hemsidan har pratat lite med tränaren Carl Odelius inför detta.

Om du börjar med att sammanfatta er säsong så här långt, vad har ni utvecklat och lärt er?

Det är mycket. Vi sa  ju innan det började i höstas att vi visste att vi har en lite tunnare trupp än många av de vi möter, att det kommer ta tid att spela ihop laget. Vi kan ju tyvärr inte träna så mycket ihop.

Många är iväg och spelar match med J20 när ni tränar.

Ja det är nästan halva laget som även är med i J20. Vi sa att efter jul är då vi skulle vara som bäst. Det finns mycket bra grejer. I spelet så tycker jag att vi har väldigt bra arbetsförmåga, det är sällan vi har vikt ner oss. Det värsta har varit starterna av matcherna, det är där vi har förlorat många matcher. Jag tror knappt vi har vunnit en enda förstaperiod. I denna serien så går det inte att ge lagen försprång, då är det nästan kört. Det är något vi måste ta med oss att vara med från start. 

Ni hade ju givetvis som målsättning att undvika negativt kval men tycker du ändå det är godkänd säsong hittills?

Ja det tycker jag! Jag tycker vi har stått upp bättre än vad man kanske hade trott. Speciellt mot topplagen. Vi har ju som sagt varit med i nästan alla matcher. Det är några matcher som har runnit iväg. Annars tycker jag vi har hållit hyfsat jämna steg med alla lag. 

Ni fixade en seger i sista seriematchen hemma mot Oskarshamn , 6-3, och undvek sistaplatsen.

Ja det kan vara viktigt med tanke på kvalgrupp. Men sedan kan man aldrig veta.

Ja det finns ingen enkel lottning. Jag tänkte mer mentalt viktigt.

Ja absolut! Det är skönt att komma in i kvalet med en vinst. Det är bara positivt. Nu har det varit lite uppehåll och förra veckan tog vi det lite lugnare och denna veckan har vi trappat upp. Så hoppas vi att vi har en skön känsla på söndag.

Nu när A-laget har spelat färdigt så kan vi ju hoppas på att folk är sugna på lite livehockey och kommer och stöttar er de två hemmamatcherna söndag 17/3 mot Halmstad och tisdag 19/3  mot Mjölby.

Ja det är alltid kul om det kan uppmärksammas lite. Vi har alltid skapligt med publik men alltid kul med lite extra.

Jag tänkte att vi ska sammanfatta J20´s säsong lite kort också. Du och Kim Thunell har ju inte haft dem hela säsongen men när jag pratade med Fredrik Ljunggren som hade dem innan så sa han att deras mål var topp 5. Nu slutade ni 6:a. 

Ja det var tre lag som drog ifrån lite. Nu är jag ju inte jätteinsatt men vi var väl med ett tag och sedan vart det en lite tyngre period. 

Ja i början var de bra med men sen i mitten av serien kom en lite tyngre period.

Ja sedan har vi ändå avslutat skapligt tycker jag. 

Viktig seger hemma mot Halmstad med 3-2 i sista omgången där ni säkrade fortsatt kontrakt i J20 Elit. Då slapp ni sitta och följa de andra lagens resultat dagen efter. 

Ja den var förlösande! Hade vi förlorat där så hade det ju varit kval för J20 också. Vi var tvungna att vinna.

Det hade varit bra press på dig och Kim som tränare där med två negativa kval.

Ja, haha! Nej det var nog tur att det inte blev två kval för det hade blivit jobbigt för oss allihop. 

Har ni haft något slutsummering med killarna än?

Nej inte så direkt utan J20 har lite träning ikväll och sedan får vi se om vi gör något. Det är ingen fokus på deras träningar just nu utan de får sköta sig själva lite. Nu är det J18 om gäller. Det känns bra att kunna lägga allt krut på det.

Då får ni lycka till i kvalet.

Ja tack! 

av Susanna Johansson

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram