Ö-vik: Vi vill ta 6 poäng

05 januari 2018 11:10

Örnsköldsvik gjorde två bra matcher mot seriefavoriterna Piteå i sitt inledande dubbelmöte innan nyår men förlorade ändå båda. Det är med andtra ord ett revanschfyllt gäng som i eftermiddag sätter sig i bussen för helgens möten med Skaraborgslagen. Örnsköldsviks tränare Henrik Gradin är fylld av tillförsikt inför helgens drabbningar:

- Vi ska ta sex poäng i helgen. 

I helgen är det dags för dubbelmöten mot Mariestad och Skövde, har ni åkt än?

Vi åker snart, i eftermiddag. Planen är att vi åker buss till Västerås ikväll och sedan åker vi vidare därifrån imorgon sedan.

Om jag förstått det rätt så har ni gjort bra insatser i era inledande möten med Piteå, men det blev ändå två förluster…

Jag tycker vi gör åtminstone ena matchen vår bästa match för säsongen, men blir hårt straffade när vi inte får några poäng. Men det gäller att ta poängen också.

Vad gör ni bra?

Vi åker mycket skridskor, vi ligger rätt i banan, vi tappar inte bort spelare i anfallszonen och skapar mycket målchanser. Det enda negativa var att vi inte gör mål.

Samtidigt måste det innebära att Piteå gjorde det riktigt bra, vad gjorde att dom vann?

De är tunga att möta, dom har en tung offensiv och de är rätt kompletta som hockeyettanlag kan jag tycka. Är det någon svaghet är det när man kommer djupt så får de lite svårt med strukturen, men de är otroligt tunga i sin offensiv. Jag tycker vi är värda poäng men vi möter ett fantastiskt duktigt hockeyettanlag.

När jag pratade med dig inför allettanstarten så sa du att det kändes som att de vinner alla 50/50-matcher, detta kanske var ett exempel på det.

Ja andra matchen gör de några saker bättre än oss, men i första gör de ett slumpmål och vinner på det, de hittar sätt att vinna och starka lag gör det.

Är det några i laget du skulle vilja ge plusbetyg efter dubbelmötena?

Jag tycker kedjan med Oskar Öhman tillsammans med Oscar Söderberg och Simon Engsund varit tunga och på backsidan är det backparet Fredrik Sjödin och Linus Öst Pettersson som varit våra två bästa backar. Men vi har gjort extremt bra laginsatser och har fyra kedjor som vill vara med och drar sitt strå till stacken.

Nu ska ni som sagt var åka ner till Mariestad, en resa på 100 mil, hur ska det bli?

På två dagar blir det det. Men vi är vana vid långa resor, vi spelar dubbelmöten hela säsongen så den biten vet jag inte om det påverkar mot normalt. Sedan är det alltid spännande med nya lag vi inte mött och den biten.

För oss är det dock nytt: Som rutinerad resenär, blir det tyngre att spela bortamatch efter så långa resor?

Det är klart att för dom som inte är vana kan det bli annorlunda, men våra grabbar lägger inte så stort fokus på det. Det som är är att du tappar en träningsdag om du inte stannar och tränar på vägen. Annars är det ingen större fara, det handlar om att gå ut och spela ishockey.

Så det finns ingen risk att bussresan sitter i benen i inledningen av matchen?

Klart det kan vara så, men det är en rutin att se till att man är redo för att spela. Vi har inte åkt långt för att sitta i bussen när det är dags för match. Vi är redo för att spela match med samma villkor, det har vi gjort bra tidigare.

Hur är skade- och sjukdomslaget hos er?

Vi har haft lite sjukdomar med förkylningar och har det fortfarande, så forwarden Oskar Possler och målvakten Anders Jonsson kommer inte med. Vi har det som alla andra lag att vi har lite hosta i laget men igår kväll var ingen annan dålig i alla fall, men det är ingen skillnad för oss mot andra lag som sagt.

Nu är det alltså dags för möte med Bois och Skövde i helgen, jag antar att du har stenkoll på motståndet.

Jag tycker jag har det. Jag tycker jag har en bild hur lagen spelar, men sedan är det lite match till match, men jag tror inte på några överraskningar utan vi har scoutat väl och sedan gäller det att utföra det på rätt sätt också.

Vad kan du säga om Mariestad?

Jag tycker det är ett spännande lag då det spelar med otroligt hög fart. Jag tror de är väldigt tunga att möta, det är känslan jag får i alla fall. Det skulle vara kul att se dom möta ett norrlag, vi spelar lite olika typer av hockey. Men av det jag sett hittills har de en imponerande offensiv och det måste vi vara förberedda på, de kommer ut hårt i matcherna.

Du säger det är skillnad i spelet mellan serierna, hur skiljer det sig mellan norra och västra?

Jag inbillar mig att vi är mer skridskoskickliga i norr, men att vi inte spelar lika fysiskt. Jag vet inte hur det är i västra specifikt, men när vi mötte östra spelade de annorlunda i alla fall, man spelar lite tihgtare och mer fysiskt medan här är det mer hög fart och kampen den vägen.

Det har spelats dubbelmöten och ett par matcher till så här långt i serien. Är det några resultat som överraskat på dig?

Kanske trodde jag att Östersund skulle vinna båda matcherna, men jag vet hur det är med back to back-matcher att det kan svänga mycket. Men Östersund såg jag som en av de största favoriterna i serien och det kan ju fortfarande bli så, men jag är förvånad att de förlorade och att de förlorade så stort i första matchen.

Ni möter ju också Skövde i helgen, vad kan du säga om den matchen och vad ni har för poängförväntningar på helgen?

Nu är fullt fokus på Mariestad så vi har inte funderat alls på söndagens match än. Men nu har vi spelat två bra matcher utan att ta poäng så nu vill det till att vi gör det och kan vi göra lika bra prestationer som senast så ska man vara bra för att vinna mot oss. Vårt mål är att ta sex poäng, då är vi nöjda, men sedan får vi se i efterhand hur matchbilden sett ut och så.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram