Nykomlingssuccén mot Köping

01 oktober 2018 21:10

Även om Bois bara fick med sig en poäng mot Köping så fanns det ljusglimtar. Två av dom var nyförvärven Oliver Ödman Hadzinikolic och Jesper Lindén som bildade kedja tillsammans med Lukas Larsson och gjorde det riktigt bra. Tre mål tillsammans och många skapade chanser, kansk mest av alla kedjor. Hemsidan ringde upp de både nykomlingarna.

Oliver Ödman Hadzinikolic: Du har fått det att lossna rejält de senaste matcherna. Igår blev du dessutom tvåmålsskytt och det var och rejäla skott också!

Ja det var skoj att får göra mål och att göra det i powerplay också, det var skönt att inte bara första levererar, roligt!

Beskriv dina mål!

Det är två nästan öppna mål. Vid första får jag en fin pass av Oskar Olsson, det är en variant vi tränat på och jag får öppet mål det gällde bara att träffa. Andra kommer efter en spelvändning fyra mot två. Jesper driver på mål och ger oss andra yta och Alba passar Norlöv som hittar mig med ett fint pass och jag får ett bra skottläge och siktar högt och den slinker in.

Är det skönt att målskyttet lossnat också?

Ja verkligen, det är kul att göra mål! Men jag har fått bra passningar också och då har de gått in nu.

Ni fick med er en pinne hem från Köping, vad är din analys av matchen?

Vi kommer ut tamt samtidigt som Köping spelar väldigt bra första 10-15 minuterna där de äger matchbilden. Sedan får vi 2-1 i slutet av perioden vilket lyfter oss, vi tog över med fem minuter kvar av första perioden och andra är vår. I tredje blir det en del powerplay och så men det händer inte så mycket även om det är fördel för oss. I förlängningen händer det inte heller lika mycket som det brukar göra det kändes som att det inte var något lag som ville chansa. Sedan blev det straffar och där drog dom längsta strået, men sett till hela matchen tycker jag vi förtjänar minst två poäng.

Det var andra raka förlusten efter att ha vunnit de tre första. Är ni i en formsvacka?

Det skulle jag inte säga, vi har kört på bra, det kommer förluster och vinster under en säsong. Ibland har man medstuds och ibland motstuds. Sedan hade vi lite dålig inställning mot Malung men det är bara att ta revansch på onsdag med en trepoängare.

På onsdag väntar ett förväntat topplag, Lindlöven. Du har ju inte mött dom tidigare men har du några tankar inför matchen?

Jag hoppas att vi tuffar på långa stunder under matcherna istället och håller en bra linje istället för att dippa. Sedan har jag inte så bra koll på motståndarna, men vi får instruktioner av tränarna och spelar vi vårt spel ska det inte vara något problem.

Mariestad är av tradition väldigt hemmastarka, ni är fortfarande obesegrade hemma, det kan jag tänka mig är något ni vill hålla fast vid?!Hemmastarka

VI har ju supportrarna i ryggen och känner oss trygga hemma, den traditionen ska vi hålla på. Det är bara att hålla i den förlustfria inledningen.

En som spelar i samma kedja som dig fick också göra sitt första mål, Jesper Lindén…

Jag och Jeppe är bra polare så det var roligt att han fick göra mål, skönt att det lossnar för honom. Jag tycker vår kedja funkade bra, vi skapade mycket lägen, också i powerplay, vi gör en bra insats. Snöpligt för Jesper med huvudtacklingen bara, annars var det en väldigt bra match av honom.

Du har varit här ett tag nu och har kommit in i det spelmässigt mer och mer, har du kommit in i det vid sidan av isen också?

Sedan jag kom hit har jag varit bra bemött från dag ett, alla har tagit hand om en. Det var lite tufft i början på isen, men nu är man på väg upp. Men man får inte bli bekväm utan det gäller att fortsätta kriga på och bli bättre hela tiden.

 

Jesper Lindén du har verkligen varit i händelsernas centrum de senaste två matcherna med eget matchstraff mot Malung och sedan mål och så fick motståndarna matchstraff efter en ful tackling mot dig!

Ja det har varit händelserikt de senaste matcherna. Det är klart jag tyckte jag hade otur med matchstraffet mot Malung, det var lite tufft, men det var kul med mål och så där.

Ja jag tyckte det såg ut som en klockren bröstvärmare!

Det kände jag också, så blev chockad när han sa att jag skulle lämna isen.

Men nu till det roligare, mål mot Köping och vilken pärla till skott!

Det vet jag inte men det är alltid kul att göra mål. Hadzi hängde två också så det var kul att det släppte för vår formation.

Du blev verkligen glad efter målet!

Ja det kändes som något släppte, det var riktigt kul!

Beskriv tacklingen som gav matchstraff till Köping!

Jag fick pucken i rundeln och backade för att slå tillbaka den, men då kommer han och trycker huvudet in i sargen. Den var rätt ful.

Det man tänkte spontant när man såg det var att det kunde bli en hjärnskakning…

Jag spelade inte mer under matchen, men det var mer en försiktighetsåtgärd.

Hur känner du idag?

Det är helt lugnt, jag känner inget.

Ja er kedja gjorde inte bara mål, ni hade bra fart och skapade mycket kanske mest av alla formationer!

Vi försökte få ner pucken och skapa, men det var hela laget som skapade chanser tycker jag.

Du har fått flytta runt lite i olika formationer under säsongen, men nu har du fått ett par matcher i samma kedja. Hur upplever du att flytta runt som du fått göra?

Det är så det är, det är flera som har fått flytta runt, det handlar om att skruva på det. Men det är klart man vill köra ihop sig, men det kommer och går.

Är det inte skönt att få spela ihop sig lite med en kedja?

Jo det handlar om att skapa kemin så man lär sig var man har dom andra på isen, så det är klart det är det bästa.

Vad tycker du annars om lagets insats?

Den var lite från och till, det var en rätt hafsig match med mycket powerplay och boxplay. Stundtals spelar vi riktigt bra och skapar chanser, men stundtals hade vi alldeles för dåligt försvarsspel också. Vi startar matchen riktigt dåligt, men det finns bra saker att ta med sig också.

Nu på onsdag väntar Lindlöven, dom känner du inte till så bra iom att du inte spelat i västra ettan tidigare. Men har du några tankar inför matchen?

Nej inte så mycket mer än att dom satsar på att komma högt och så men kanske inte gått 100 så här långt. Men det är en ny match och dom är ett bra lag.

Du kommer in i det mer och mer spelmässigt, kommer du in i laget mer och mer också?

Från dag ett har det klickat med grabbarna, men i och med att det går bättre på isen så mår man ju bättre utanför också.

Ja du känner att det går bättre?

Ja det tycker jag. Man är ju här för att utvecklas så hoppas det fortsätter.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram