Nyförvärven bakom segern

10 oktober 2018 23:10

Det var nyförvärven som låg bakom dagens 2-5 seger för Bois del borta mot Kumla, men det tog lång tid innan segern kunde bärgas.  Bois hade visserligen ett 0-2-överläge inför tredje men då från ingenstans kom det såväl reducering som kvittering från Kumlas håll, men då levererade Jesper Lindén Oliver Hadzinikolic ett friläge som gav 2-3 och Hadzi spikade i slutet också slutresultatet efter ett nytt friläge.

Men matchen började inte bra för Bois del. Slarviga passningar, slarviga mottagning och allmänt dåligt Boisspel gav Kula ett klart spelövertag första 7-8 minuterna och man var också nära att ta ledningen ett par gånger om via högt presspel. Boistränaren Markus Norell var inte nöjd och förmanade högljutt sina spelare och det gav också successivt resultat. För Boisspelarna kom snabbare ner till pucken och passade snabbare med bättre adress och då fick man också bättre ordning på försvars- och anfallsspelet. Speciellt Bois tredjekedja med Oliver Ödman Hadzinikolic, Oskar Olsson och Jesper Lindén etablerade långa anfall och en del chanser som varit värda ett bättre öde. Men så åker Kumla på två snabba utvisningar i rad och det ser Bois till att utnyttja. Oskar Norlöv hittar från en position nedanför förlängd mållinje Jesper Lindén som i klassisk Lukas Larsson-position direktskjuter i pucken i taket otagbart till 0-1.

- Det är en position jag provat på att spela i förut i Södertälje och jag trivs där, man får ofta bra avslutslägen, menade Jesper, som är ordentligt på gång, efter matchen.

Den andra perioden slutar också den 0-1 till Bois. Det är en period med lite mer ställningskrig med två lag som rätt väl stänger ner varandra men Erik Olsson utnyttjar en retur till att utöka ledningen. Även Jesper Lindén är ytterst nära att näta i perioden när han kliver förbi sin back och skjuter ett skott som Kumlamålvakten med nöd och näppe lyckas avstyra med yttersta benskyddskanten. Kumla har också ett jätteläge att näta då man tilldöms en straff, men skottet sitter rakt i magen på Tobias Sandberg i Boiskassen.

Den tredje perioden kom att bli betydligt mer händelserik. Redan från start så försökte Kumla sätta högre press på Bois och man har först ett vasst läge som Sandberg klarar men sedan kommer raskt både 1-2 och 2-2. Oscar Svanborg kan först efter fint pass komma mitt inne i slottet och dra upp den i plockkrysset och Wille Ylitalo kvitterar med ett skott från blå som hittar in bakom en skymd Sandberg. Men Bois reser sig starkt och bara drygt två minuter efter kvitteringen har man återtagit ledningen. Jesper Lindén hittar med en genomskärare en framstörtande Jesper Lindén som helt ren med Jonathan Frykholm i Kumlakassen inte gör något misstag utan sätter den lågt på plockhandssidan. Efter det stänger Bois effektivt ner Kumla och när Kumla sedan tar ut målvakten kan Douglas Lögdahl sätta spiken i kistan till 2-4 i den tomma kassen. Som grädde på moset så kan sedan Oliver Hadzinikolic också sätta sin andra kasse i matchen då han helt fri drar målvakten och retligt enkelt kan lägga in den i tom bur.

- Det har lossnat mer och mer och känns bättre och bättre menar Oliver efter matchen.

Han, liksom Jesper, menar att kemin i kedjan är en viktig förklaring till att det gått så bra det sista.

- Vi har fått spela ihop ett tag nu och lärt oss varandra och hittar varandra bättre och bättre. Det är ju bra att jag har bra medspelare som gör att jag kan göra mål avslutar nyförvärvet som nu är Bois bäste målskytt med sina fem mål tillsammans med Oskar Norlöv och Douglas Lögdahl. Fast vi gör egentligen ingen bra match, men det är starkt att vinna också när man inte får spelet att stämma, avslutar han.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram