Ny förlust mot Kristianstad

01 februari 2017 23:10

Tyvärr såg jag inget av matchen idag så du får berätta lite för mig hur matchen såg ut. Det jag kunde se var att de åter en gång fick ta en tidig ledning…

Ja tyvärr gjorde de det, vi tryckte på inför matchen att vi inte ville ha samma inledning som förra matchen, och jag tycker också att vi håller uppe spelet väl, men tyvärr gör de både 1- och 2-0. I andra öppnar vi bra och har en hel del chanser, men så kommer en snabb spelvändning, de hade giftiga spelvändningar tycker jag, och de gör trean. Vi tuggar dock på och gör 3-1, men tyvärr får vi en utvisning för felaktig handstoppning dömde han för och då gör dom fyran. Det var tungt att få emot sig, sedan kommer 5-1 direkt efter. Men vi fick in tvåan med två sekunder kvar och kände att om vi kunde få ett tidigt så kunde vi ändå vara med, men det fick vi inte. Det blev 6-2 men det känns som några mål för mycket, det speglar inte matchbilden. Det kanske är konstigt att säga att det är en jämn match men vi satte inte dit dom medan de satte sina lägen, de var sylvassa.

Ni bytte enligt swehockey målvakt inför tredje?

Vi ville matcha laget lite, så vi bytte målvakt och matchade laget hårdare, vi ville ge energi till laget.

Var Kristianstad lika defensiva igen med tanke på sin tidiga ledning?

Man märker att de värderar lägena, de la ut mycket puckar i mittzonen, de värderade när de skulle hålla pucken och när de inte skulle göra det. Det märks att de har mer rutin. Sedan är de snabba i sina omställningar, det gör de bra.

Jag lästa på oxarna.se att Oskar Norlöv fick kliva av efter en otäck smäll?

Jag såg det inte så bra, men kraften i tacklingen är inte riktad mot huvudet säger domaren utan bröstet och sedan fortsätter den mot huvudet så det blev ingen utvisning.

Det låter som att han åkte på en hjärnskakning?

Ja han mådde inte så bra efteråt, vi får se hur det utvecklar sig.

Om vi ska se till det positiva så fick Björklund och Rask göra mål!

Ja det var roligt, det var Rask värd, han är en hårt arbetande spelare som gjort sig förtjänt av ett mål, det var roligt.

Är det något du ändå vill lyfta fram som positivt?

Det är lätt att det blir gnäll men det tycker jag inte utan ingen frustration mot varandra utan alla kämpar hela vägen. Det var bestämt gäng efter matchen att Troja ska få sota för detta på lördag, då ska det bli en härlig lördagskväll!

Du gjorde lite ändringar inför matchen, hur tycker du att de föll ut?

Jag tycker Linus gör det bra, han var mycket involverad och orkade med dubbla centerroller bra. Sedan tycker jag Rask och Liljedahl visade framfötterna, Liljedahl är avig och Rask fick göra mål, så mycket bra att ta med sig. Sedan var första bra som vanligt.

Så sammanfattningsvis är du rätt nöjd spelmässigt men inte resultatmässigt?

Det är klart att man inte kan vara nöjd med resultatet, men 6-2 är för stora siffror, det finns mycket bra att ta med sig. Men hockey går ut på att göra fler mål än motståndarna och det kommer på lördag!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram