Ny förlust i cupen

26 augusti 2018 18:50

Det blev förlust också i den tredje matchen i ICA Oxen cup för Bois del. Grums var ofina nog att besegra hemmalaget med 2-4 (1-2,0-1,1-1).

Första perioden var bara 54 sekunder gammal innan Grums tog ledningen. Bois tryckte på djupt nere i Grumszonen men Grums lyckades erövra pucken och spelvände i en tre mot etta där henrik Messfelt nöp till direkt på passen förbi en chanslös Isak Andersson, Bois målvakt för dagen. Bois fick efter det tre raa chanser till powerplay och i det andra så kom kvitteringen. Lukas Larsson var på plats framför kassen när Oskar Norlöv hittade honom från sin position bakom mål. Bois hade det mesta av spelet i perioden men Grums hade några anfall där det agerades rätt mycket pucktittande från Bois sida. Det var vid ett sådant tillfälle som stjärnförvärvet Robin Sterner utnyttjade, helt fri framför kassen. 

Den andra perioden inledde Bois piggt och skapade en hel del medan Grums inte var inne i Bois zon de första 6-7 minuterna. Men ju längre perioden gick desto mindre tydligt blev Boisövertaget och på en spelvändning så kommer 1-3 genom August Lundqvist. 

Till den tredje perioden så vaskade Bois tränare Markus Norell om rejält i femmorna. Bland annat så fick backen Jens Högbom spela forward, något som han gjorde med stor energi och han var ytterst nära att också få utdelning. Lukas Larsson lyckas dock i dom ambitionerna när han får öppet mål efter en sargstuds, men han borde ha gjort fler då han hade ytterligare ett par öppna kassar när Bois jagade kvittering. Ja det radades upp missade målchanser när Bois tryckte ner Grums mer och mer ju längre perioden gick. Men Grums hade ett par spelvändningar som inte var ofarliga och ett skott i stolpen innan man i tom kasse spikade slutresultatet till 2-4. 

Att Bois kommer sist i cupen kan man inte vara nöjda med. Visserligen saknas många spelare men insatserna har varit lite för ojämna över 60 minuter. Fint spel har varvats med alldeles för passivt. Idag så ska ändå Jens Högboms energirika spel hyllas, och Lukas Larsson gör två mål och fötjänar också plus i kanten. Nu får killarna slicka såren ända till 5/9 då de beger sig till Norrahammar för match mot Dalen. Då hoppas vi att man kan matcha en betydligt mer ordinarie uppställning. 


Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram