Norell mellan matcherna

06 september 2018 22:30

Det blev en efterlängtad seger i gårdagens bortamatch mot Dalen med 2-3 efter fem raka förluster i träningsmatcherna innan. Det var också en mycket nöjd Boistränare (Markus Norell) som hemsidan når dagen efter match.

- Det var en helt annan inställning i den här matchen, vi ville ju vinna mer än dom. Jag tycker vi kontrollerar dom, de får spela utanför oss hela matchen och vi kontrollerade dom på ett bra sätt och jag tycker vi kunde gjort något mer mål. . Det är egentligen bara när de får spela med en man mer som de skapar npgot. Som i andra perioden där vi egentligen inte spelar speciellt bra ishockey men ändå vinner perioden med 1-0, det visar ju att vi gör bra saker. Det var roligt att se grabbarna.

Det var Bois som inledde matchen bäst och man skaffar sig också ett tidigt tvåmålsöverläge. Vid 0-1 var det Anton Rask och Mikael Alba som kom i en två mot etta sedan man brutit ett sidledspass i boxplay, det blev Rask om stod för assisten i sidled och det var Alba som direktsköt in i den öppna kassen. Vid 0-2 så var det Bois tur att spela powerplay och Eddie Davidsson skjuter en handledare strax innanför blå som Jesper Lindén styr in sedan Bois skapat bra tryck mot kassen. Dalen kom emellertid in i matchen och reducerar i slutet av perioden efter en fin spelvändning där Timmy Persson är sist på pucken. Tobias Sandberg var chanslös där. Sandberg var annars riktigt bra i matchen.

- Sandberg är grymt bra, det är roligt att se honom prestera på så hög nivå direkt, tyckte Boistränaren.

För i slutet av första perioden och under den andra så hade Bois keeper lite mer att stå i än inledningen. Spelet blev mer böljande och det passade Dalen bättre även om också Bois skapade en hel del lägen. Det var också som tidigare nämnts Bois som gjorde enda målet i perioden. Douglas Lögdahl cirklar i anfallszon och hittar från en position uppe på högerkanten vid blå med en riktig smörmacka en framstormande Anton Rask som styr men målvakten räddar men returen rakar den för dagen mycket pigge nr 84 in.

Rask fick efter matchen lovord av Boistränaren tillsammans med Johan Frick. Johan är en av fyra assisterande kaptener, de andra är Lukas Larsson, Mikael Alba och Linus Engqvist. Filip Thörnqvist fortsätter att vara kapten.

Den tredje perioden blir den mest låsta och Bois stänger rätt effektivt ner ett jagande Dalen. Men Dalen hade som sagt var ett bra spel när de fick chansen att spela med en man mer och under en avvaktande Boisutvisning så kommer också 2-3, målskytt Edvin Johansson. Men någon mer chans till powerplay fick inte Dalen så det är inte förrän de plockar ut målvakten med två minuter kvar som de får tryck och skapar chanser. Tobias Sandberg står dock emot anstormningen och Bois vinner.

Idag var laget hemma och tränade igen, men redan imorgon väntar en ny tuff drabbning då allsvenska BIK Karlskoga står för motståndet. Då blir det samma kedjor som mot Dalen med undantaget att Douglas Lögdahl vilar på grund av nackspärr. Backsidan blir dock bredare då Albin Hernod och Adam Schultz är tillbaka efter sjukdom.

- Det vill till att vi spelar noggrant över hela banan och tar kloka beslut, menar Markus Norell när han får frågan hur man behöver spela mot så högklassigt motstånd. Att snacka mycket och hålla ihop laget. Men vi måste ha full fart hela tiden samtidigt som vi inte går bort oss. Att vara aggressiv är väldigt viktigt.

Karlskoga har inlett sitt träningsmatchande mycket bra och har fyra raka segrar mot idel bra motstånd och lär bli en tuff nöt att knäcka. Så här ser laget ut som ändå ska ge det ett försök:

Tobias Sandberg (Isak Andersson)

 

Mikael Alba- Alexander Anderberg

Tim Olsson-Eddie Davidsson-Jesper Lindén

 

Johan Frick-Jens Högbom

Oskar Norlöv-Lukas Larsson-Anton Rask

 

Gustaf Malmkvist-Ludvig Collberg

Karl Sillanpää-Oskar Olsson-Oliver Hadzinikolic

 

Albin Hernod-Adam Schultz

Simon Olsson-Linus Engqvist-Johan Dahlbom

 

Dessutom får 17-årige Andreas Axelsson första chansen i a-laget som 13:e forward.

 

Highlights från matchen: https://play.staylive.se/hcdalen/w/12003 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram