Norell inför veckans matcher

08 januari 2019 22:05

Hemsidan har pratat med Marcus Norell inför de tre matcherna på 5 dagar.

Om du ska sammanfatta matchen mot Kristianstad, förlust 3-2, vad säger du?

Jag tycker att vi gör en bra match. Vi hade bra scouting på dem och vi följer vår gameplan. Jag är nöjd med hur backarna tar sig an deras gameplan, vi lyckades spela med gap långa stunder. Det var kul att se, stenhårt forecheck och stenhårt backcheck.

Det var en sönderryckt match med många utvisningar men jag tycker ni har ett riktigt bra boxplayspel.

Ja det var bra, mycket bra. Det är där vi ska vara.

Några spelare du vill plussa lite extra för?

Isak Andersson går ut och presterar på sin toppnivå. Sedan är det några enskilda spelare som drar ett tungt lass men en sådan här match och även matcher som är framöver så är det laginsats. Det måste vi fortsätta med och pumpa fram 100 %-iga insatser.

Du nämner ju Isak där och jag tycker han har växt med uppgiften att ha ansvaret nu. 

Ja exakt! Han vet ju om att han har varit själv några dagar. 

Han har hanterat det väldigt bra, han är ju ändå ung.

Ja absolut! Han har ju antagit utmaningen och det har han gjort bra.

Nu är det fullspäckat med matcher ett tag framöver? Match varannan dag fram till söndag. Vi börjar prata lite om matchen mot Visby hemma imorgon. 

Det är ett lag som är lite som oss, som gillar att gå i tungt trafik. Jag vet att Vimmerby valde dem för några år sedan i playoff och Visby vann med 2-0 i matcher där. De gillar att gå tungt och det gör vi också så jag tror det blir en skridskostarkt match imorgon med ganska tuffa bataljer där ute. 

De har en bra förstalina där med Mikael Adamsson, Christian Olsson och för oss välkända Christian Hägg.

Hägg har ju varit framgångsrik där och centern Adamsson han pangade nog in 19 mål eller något under hösten. Vi är förberedda och vi vill komma upp i maximal prestation oavsett motståndare.

Sedan möter ni Tranås på fredag, även det en hemmamatch. Det är ett lag som ni känner till väldigt bra. Ni gjorde en riktigt bra match hemma och vann med 3-2 och förlust borta i en betydelselös match. Vad säger du om dem?

Tranås är inga hemligheter utan vi vet hur de jobbar och hur de tar sig fram på isen. Det gäller återigen för oss att komma upp i nivå och fokusera på vårt spel. 

Anton Blomberg spelar ju där och han har ju öst in en del poäng men är det några fler där som du vill nämna?

Framförallt skulle jag vilja säga Fredrik Lindström som jag tycker är kul att se på, en bra back som styr och ställer. Sedan har de några irrationella forwards och även några rejäla pjäser där. 

Och sedan väntar Huddinge borta på söndag. De hade ett riktigt bra boxplayspel under grundserien. Låg på nästan 89% där.

Lagen ifrån östra serien är skridskostarka och de blåser på och Huddinge framför allt. De gjorde ett jättestort byte under sommaren och bytte bort kanske upp mot en 10 framstående spelare för att byta ålder på laget. Det är ett lag som kommer gå stenhårt. Det är väl signifikant för de här 4 matcherna att det kommer att bli stenhårt. Även Hanhals (hemma nästa onsdag). De hade redan i fjol häftiga killar, Pontus Andreasson och Ludvig Rantanen till exempel. Sedan har de adderat det med Robin Carlsson från HA74 som har gått som tåget, jag tror han snittar nått på 1 1/2 per match. Sedan har de Mattias Elfström och något Frölundalån i Filip Roos med. 

Hur ser du på att det är så tätt med matcher nu?

Det visste vi om, det här var enligt plan för oss också. För oss är det bara att pumpa på här helt enkelt. 

Spela, lägga den matchen till handlingarna och ladda för ny match.

Ja exakt!

I P4 Skaraborg idag kunde vi höra en intervju med Tobias Sandberg att det går åt rätt håll för honom. 

Ja det stämmer. Det tas leverprov på honom kontinuerligt. Han har på bara några dagar halverat några av sina värden och det bevisar att levern återhämtar sig och att kroppen återhämtar sig. Men när organ blir angripna så är det ju inte som när ett finger går av. Vi gläds med Tobias att proverna går åt rätt håll.

Jag såg idag på träningen att ni har lånat in för oss bekanta Anton Lauri från Töreboda som backup till Isak. 

Han har ju varit här tidigare och känner till väggarna och isen här så att säga. Det hoppas vi kommer bli bra. 

Kommer han finnas tillgänglig alla 3 matcherna denna veckan eller krockar det något med Törebodas matcher?

Ja han finns tillgänglig.

I övrigt, vad har du att säga?

Det är som vi har varit inne på att vi vill köra på, vi vill ha ett stort engagemang i gruppen,  vi vill vara pålitliga för varandra och det är det som ska komma fram den här veckan. Fyra matcher på en vecka. Vi har en tydlig plan för dem som vi har bankat in här nu och det ska ut.

Hur ser det ut på frånvarofronten?

Tobias Sandberg, Mikael Alba och Filip Engqvist borta. Alba kör lite hjärta-lunga vid sidan om och löper och cyklar och går på schema så vi tar det lite varsamt där. Laget i övrigt är Lauri på bänken, Isak står, Oscar Olsson 14:e inte ombytt och Oskar Norlöv på bänken som 13:e. Så det är lite justeringar där.

Du har ju 14 forwards tillgängliga nu, vågar vi väl knappt säga men... Hur tänker du kring vem som går 13:e och 14:e forward?

Här spelar man sig ur laget. Det är prestation som råder. 

Du kan lika gärna vara med nästa match om någon annan spelar sig ur alltså?

Absolut! Ja så är det. Det är ju hela tanken med 14 man. Då gäller det att stå på tå. Det är det vi vill ha fram hos grabbarna nu. Det räcker inte att vara skön där ute utan nu jävlar gäller det att plocka fram allt du har

Det är väl bara positivt för det ökar ju konkurrensen och även prestationen från varje spelare.

Ja för mig är det det. 

Hur ser det ut med backar, sju stycken eller? Gustaf Malmkvist med eller?

Nej Gustaf är sjuk. Det kan vara så att vi tar med någon annan junior. 

av Susanna Johansson

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram