Norell inför Lindlöven

02 oktober 2018 19:00

Bois senaste match mot Köping pendlade verkligen. Inledningsvis så var Bois mer eller mindre överkörda och 2-0-ledningen för Köping var inte omotiverad.

- Köping fick en tidig tvåmålsledning och hade bud på både 3- och 4-0 innan vi repade mod, menar Bois tränare Marcus Norell två dagar efter sammandrabbningen. Vi var inte riktigt redo för match och för det tempo som Köping satte upp. De kom till match med bra självförtroende och bara körde kändes det som. Sedan var vi lite taskiga mot varandra på backsidan och passade inte på bladet utan bakom eller på skridskorna, det är ju en signal för motståndarna att sätta press. Men efter drygt halva perioden så kommer vi in i det bättre och tar över och i andra perioden är det ju vi som håller i det för hela slanten och spelar riktigt bra ishockey.

Ja efter två perioder så hade Bois vänt 2-0-underläget till en 3-4-ledning och det kändes ganska bekvämt som tillrest Boisare. Men i sista så jämnar matchen ut sig igen.

- Det är så det är i ishockey, det går i vågor. Vi skulle ju ha avgjort matchen under de fem minuter powerplay vi fick efter deras matchstraff, men vi blev för mjuka framför kassen och då blir det inga mål. Sedan är det en jämn period även om jag tycker vi borde ha vunnit matchen. Men nu föll vi på straffar denna gång.

 

Något som var glädjande för Bois del var att Bois andrakedja med Oliver Ödman Hadzinikolic, Lukas Larsson och Jesper Lindén klev fram och gjorde tre mål.

- Oliver har fått det att lossna ordentligt nu och Jesper har hela tiden jobbat stenhårt vilket är precis det jag har begärt av honom, menar Boistränaren. Jobbar man hårt och gör saker rätt i banan så kommer tränaren vara otroligt nöjd med honom och då kommer det andra att komma, vilket det gjorde nu med ett mål, det var verkligen roligt. Jag hade pratat med dom under veckan att de skulle fortsätta vilja och våga och det såg bra ut. Sedan måste jag säga att Lukas är en häftig spelare som hela tiden ser till att hans medspelare kan gå.

En sak som kännetecknat Bois nye tränare så här långt är att han har en helt annan coachstil än sin föregångare Karl Helmersson som ofta rullade på med intakta kedjor byte efter byte och möjligen gick ner på folk mot slutet av matcherna. Markus verkar istället mer transatlantisk i sin coachning med nya formationer mellan matcherna och också byte av spelare mellan formationerna under matcherna. Lite klassiskt transatlantiskt skulle man kunna säga där de hetaste spelarna får komma in mycket.

- Just det där med att de heta spelarna ska spela tycker jag är viktigt. Och då är det inte vad det står på ryggen som avgör, det kan lika gärna bli junioren Gustaf Malmkvist som får spela powerplay för han har gjort det jäkligt bra. Sedan har val av manskap med andra saker att göra också, som var i banan tekningen är och så vidare. Sedan eftersträvar man alltid som tränare efter att få fungerande block. Ju mer man spelar tillsammans desto bättre hittar man varandra på isen. Nu har vi dock haft massor med skador vilket gör att vissa spelare fått byta omgivning mycket men så är läget, man får göra det som är bäst för laget.

Ett block som lyckades bra var alltså andrakedjan, men Markus vill också lyfta fram en annan kedja, den med Erik Olsson, Tim Olsson och Anton Rask.

- Det är vår energikedja som bara kör, dom gör det verkligen bra. Tim Olsson är verkligen en kille som blir spännande att följa.

Den stora snackisen inför matchen var annars att Bois kapten Filip Thörnqvist gjorde comeback efter ett halvårs frånvaro från match. Och han gjorde det med tanke på omständigheterna ruggigt bra och fick stort förtroende direkt med massor med istid.

- Det är en riktigt häftig kille vi har här i Mariestad. En klasspelare som åker ut och visar direkt vad bra han är. När vi spelade första matchen för säsongen så var vi högt och lågt och överallt men han går ut direkt och visar klass, det var verkligen häftigt att se! Jag visste att han hade bra klass men att han skulle ha så bra koll på grejorna och flow överraskade mig. Jag matchar de bästa för dagen och han förtjänade mycket istid. Och han har fått klartecken från läkare att köra för fullt så det var bara att låta honom spela. Sedan spelar han i en beprövad kedja med Norlöv och Dogge, det vet alla att det är en klasskedja.   

Ett problem för Bois del så här långt under säsongen har varit skadorna på bärande spelar. Men precis när Erik Olsson och Filip Thörnqvist är klara för spel igen så har två andra drabbats av skador, och de ser inte ut att kunna spela imorgon heller.

- Nej Eddie Davidsson och Linus Engqvist kan inte vara med imorgon heller tyvärr. De har lower body injuries som det heter. Eddie ville spela redan matchen efter han skadade sig (mot Skövde) men han kunde ju inte ens gå så det gick ju inte men det bevisar vilken vilja och driv han har. Det är dag till dag- för dom som gäller, vi får se när de kan vara tillbaka i spel. Det finns också frågetecken för Anton Rask som hade halsont idag.

Härnäst väntar Lindlöven ett förväntat topplag som också har bra fart på rören traditionellt.  Om man får tro Boistränaren blir det viktigt för Bois att ha bra fart och inte dra på sig onödiga utvisningar för att kunna dra det längsta strået.

- De har ett par duktiga powerplayspelare i  29 och 71 (Jesper Wiberg och Niklas Lihagen) som vi måste se upp med. Men annars har vi pratat mycket om returjobbet, att vara hetare i boxen när skotten kommer, att komma in i returytorna och att skymma målvakten. Vi måste göra de skitiga målen, det behöver inte vara klapp-klapp alltid, vi ska kunna kötta på också. Så med ett jäklaranamma och en underbar publik ska vi bärga tre poäng imorgon!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram