Norell inför Kumla

09 oktober 2018 18:40

Mariestad Bois gjorde en bra insats i senaste matchen mot förväntade topplaget Lindlöven och vann till slut med klara 4-1.

- Vi gör säsongens bästa insats mot Lindlöven och jag är mycket nöjd med killarnas insats, menar Bois tränare Markus Norell när han nu med några dagars distans till matchen får tycka till. De visade med amerikanska uttryck både ”grit”, att man kämpar och sliter och ”effort” en ansträngning som man visar upp och då kopplas också spelet på och det är precis så man ska starta en match, man måste ha en vilja och en ansträngning att aldrig ge upp, då kommer vårt spel fram. Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta spela så här framöver och få jämnare prestationer.

Speciellt var det förstakedjan som levererade då tre mål kom från deras klubbor varav Oskar Norlöv svarade för två och Douglas Lögdahl för ett. Med nyligen comebackande lagkaptenen Filip Thörnqvist som tredjelänk så har kedjan varit en pålitligt producerande kedja under 1½ säsong. Men nu återkommer Eddie Davidsson till spel igen, efter att ha gått skadad sedan seriepremiären, och då splittras den formationen. Förstakedja denna gång blir istället Douglas Lögdahl, Filip Thörnqvist och Erik Olsson. Oskar Norlöv återfinns i den andra med Tim Olsson och Eddie Davidsson. Vem som ska spela center i den formationen är inte klart enligt Boistränaren. I tredje fortsätter Oliver Hadzinikolic, Oskar Olsson och Jesper Lindén tillsammans. Anton Rask är tillbaka efter sin sjukdom och spelar i fjärde med Lukas Larsson och Johan Dahlbom. Backparen är intakta med Alba-Anderberg, Frick-Högbom, Collberg, Schultz-Hernod.

En som fortfarande saknas är dock Linus Engqvist som lider av en ”underkroppsskada”.

- Jag hade själv tränare som alltid uppmanade mig till att inte känna efter, men det blev ju inget bättre av, tvärtom riskerar man bara att förvärra sina skador, berättar Boistränaren. Jag tänker inte chansa med mina spelare, speciellt inte i det här skedet av säsongen. Vi tar inga risker utan låter skadorna läka ordentligt. Vi följer Linus status från dag till dag så får vi se när han kan vara med igen.

Laget har sedan matchen mot Lindlöven haft en veckas speluppehåll och det har utöver en ledig helg ägnats mycket åt träning av matchsituationer.

- Vi har haft så kallad ”deliberate training”, alltså träning på alla situationer som kan uppstå under en match. Det har varit en bra vecka.

Apropå träning och tillgängliga spelare så är det många som undrar hur det blir med Albin Sethssons eventuella återkomst till Mariestad Bois. Det som står klart är att han just nu tränar med laget.

- Han har varit med två träningar och det är lite tidigt att säga hur han står sig. Visst har jag inget emot att få in fler duktiga spelare i laget, det tackar man aldrig nej till, men det är sportgruppen som sköter det. Jag har att ta ut lag bland dom spelare som finns tillgängliga.

Imorgon är det dags för match igen och då är det Kumla som står för motståndet. Ett Kumla som drabbats av några tunga avbräck inför säsongen och gått väldigt knackigt så här långt med bara en seger och förlust senast mot Grums på hemmaplan.

- Vi ska komma upp i samma arbetsinsats senast, då är vi bra och svårslagna, menar Markus Norell avslutningsvis.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram