Norell inför Kristianstad

03 januari 2019 19:20

Imorgon väntar bortamatch mot Kristianstad. Hemsidan har pratar med Marcus Norell inför matchen.

Matchen hemma mot Grums, seger 3-1, vad säger du om matchen?

Vi har pratat om att vi ska ta ansvar över vår prestation och ta ansvar tillsammans. Jag tycker inledningsvis så var det bra mot Grums. Sedan är det någonting som händer och det håller inte utan vi måste upp. Verkligen köra stenhårt i varje byte! Det var nöd och näppe mot Grums och vi vände. Isak Andersson spelade fantastiskt där bak. En vinst är en vinst i det läget och det har vi sett under hösten också att det är viktigt att hitta ett sätt att vinna matcher.  

Vad sa du till spelarna i första pausen? Det blev ju lite mer fart i andra och tredje.

Det fick höra lite helt enkelt.

Finns det någon förklaring till detta? Är ju inte helt ovanligt att det ser ut så här i matcher som man "ska" vinna. Kan det vara att det blir någon anspänning hos spelarna vid de så kallade lite lättare matcherna?

Det jag har fått till mig under alla år jag har jobbat med det här är att det blir såhär mot vissa lag. Jag kan inte säga emot det utan det är lite så jag upplever det också. Svårt att ta på. Vi ville ju vinna mot Surahammar med 10-0 till exempel men vi höll på att torska både borta och hemma. Det får väl någon psykolog dra i, jag klarar inte det i alla fall,

Du gick ner på folk i slutet av matchen. Var tanken där att få upp tempot på de som spelade?

Jag började coacha efter två byten i andra perioden. Jag vill inte vänta på någonting utan jag vill vinna matcher. Det har jag gjort under hösten också, jag har inte väntat för länge utan jag coachar för seger. 

Nu väntar Kristianstad borta imorgon. De har två segrar hittills, en på straffar mot Troja/Ljungby och i sudden mot Kallinge/Ronneby. Tankar inför matchen?

Det är ett lag som vill bygga med fart nerifrån. Det gäller att ha bra hemgångar och stänga ner deras anfallsfart. Hålla dem på utsidan och vara starka i boxen och ligga i skottlinjen. Tålamod, 100 % speed i allt vi gör och att vi gör det tillsammans. Det är det som gäller imorgon, alla anfaller och alla försvarar.

De har ju några rutinerade spelare med både matcher i Allsvenskan och Shl, bland annat målvakten Joel Gistedt.

Gistedt är en fantastiskt duktig målvakt, jag tror att han har Shl matcher tidigare och även någon match i Tre Kronor. Han är deras viktigaste pjäs. Vi ska ju vara i ansiktet på honom såklart. Vi ska trycka och knäppa puckar på honom och verkligen utmana honom.

Några andra rutinerade är Victor Löfstedt, Fredrik Hansson och Robin Sterner.

Ja de är duktiga. Hansson är en poängmaskin över tid. Sterner piggnade ju till här och gjorde tre mål mot Kallinge. Löfstedt är härlig att se på. Sedan har de några yngre killar som också är vassa. Tony Pappila är sevärd stundtals, bra fart och springer fram på skridskorna. Har ett farligt skott. Bra backar så det är ett bra lag. De har som du säger vunnit på övertid och straffar så de har tålamod samtidigt som de kan spela hockey. 

Du nämnde ju backar där, en kändis för oss är ju William Pethrus som är härifrån stan och som vi lånade in förra säsongen. Han var ju tillbaks i Pantern i Allsvenskan i höstas men gick senare till Kristianstad. Han har bland annat ett bra skott i till exempel powerplay.

Ja han står ju som högerback i deras pp så vi kommer nog få se honom i den spelformen även imorgon. 

Hur ser det ut med frånvaron i laget?

Imorgon så är Tobias Sandberg, Filip Engqvist och Mikael Alba borta. Anton Rask blir kvar hemma och Oliver Hadzinikolic blir trettondeforward. För övrigt är det i princip samma lag som sist.

Inga större förändringar i kedjorna med andra ord?

Nej de får chansen att visa upp sig igen och jag hoppas att de tar chansen.

Jag såg på träningen att det är lite ändringar i backparen.

Så är det, vi kommer starta lite annorlunda där. 

av Susanna Johansson

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram