Norell inför #21:s comeback!

29 september 2018 19:20

Senaste matchen blev första förlusten i seriespelet. Var det också den sämsta insatsen?

Framför allt var det n dålig insats framför motståndarens mål, vi gör ju ingenting där.

Blev det lite för bekvämt?

Modern hockey handlar om att få in spelare framför kassen vid skotten, att vara med på returtillfällen och att skymma skotten. Vi måste ha dom skitiga målen och det var en besvikelse att vi inte var där i onsdags.

Vad gör att de inte är där?

Det handlar om att de blir bekväma och inte gör jobbet, alla måste bidra. Barcelona förlorade mot dom som var sist häromdagen, inga jämförelser i övrigt men är man inte där så kan alla lag förlora. Jag pratade med deras målvakt efter matchen och han tyckte det var lättaste matchen så här långt i serien för honom, han hade ju ingen som störde. Men det bästa är att det kommer nya matcher, det är bara att gå påt igen och få det att funka.

En som inte kommer få på halvfart i alla fall det är vår kapten Filip Thörnqvist som gör sin första match imorgon!

Ja han kommer gå på helfart! Det är viktigt för organisationen och det han står för, killarna kan inte gömma sig för då jagar han fram dom. Sedan måste vi ha tålamod vad gäller han egna prestation då han gör sin först match, men jag hoppas han får en bra resa med Dogge och Norlöv, hans gamla omgivning. Men jag gläds med honom, han bara kör.

Har det märkts på honom att det närmar sig match?

Han är väldigt glad över att få vara på isen och köra! Han har haft ett mardrömsscenario i ett år md svåra smärtor och att nu får vara smärtfri sedan några veckor så vet alla som spelar vad det betyder, han ser inspirerad ut. Vi är glad att han är redo för spel igen, det är fantastiskt.

Köping är det som står på andra sidan, vad säger du om motståndet?

Jag har sett två matcher med dom nu och dom ser bra ut. Framför allt har dom ett vasst powerplay med några luriga spelare, där sticker dom ut där måst vi ha koll. Sedan är de skridskostarka och snabba i spelvändningarna så det är en annan sak vi måste vara medvetna om.

Bois har annars ett uselt facit mot Köping på bortaplan med idel förluster…

Ja jag har hört det, 1 poäng på 3 år var det visst, så vi får se till att ta hem alla tre imorgon för att jämna ut det lite.

Har du varit med om att ditt lag har ett så jobbigt boogieteam förut?

Alla lag, oavsett sport, har alltid något lag man har lite svårare för, det är inget ovanligt. Men visst ger det upphov till frågor och funderingar. Vissa lag är det något med helt enkelt, men vi vill tävla och spela med glädje för vårt klubbmärke.

Nu när Filip är tillbaka, kan vi hoppas på ett komplett lag nu äntligen?!

Ja Erik är tillbaka nu och har spelat några matcher och blir allt bekvämare i det. Det brukar ta några matcher att komma igång men har visar mer och mer vad han går för och gjord n klart godkänd insats mot Malung, Thörnqvist kommer ta ett tag innan han orkar och kan dominera. Tyvärr spelar inte Eddie och Linus, de har underkroppsskador. Man kände nästan att nu blir man blir glad, nu kan alla spela, men det saknas ett par fortfarande. Det ska bli spännande att se hur det ser ut när alla kan vara med och det blir konkurrens om platserna. Det är en faktor att ta hänsyn till som skärper till det ett snäpp.

En annan fråga som dykt upp är att n före detta Boisare, Albin Sethsson, bryter sitt kontrakt med Södertälje. Hur ser du på om han skulle vilja komma tillbaka?

Det vore ju jättekul att han vill tillbaka till Mariestad, det skvallrar om att han trivs i sin gamla hemstad. Det är ju en skillad kille som gjort ett par matcher i Frölunda. Södertälje verkade vara nöjda med honom och plockade in honom och han fick ju nytt kontrakt, sedan vet jag inte vad som hände… Men det är ju en kille som alltid ger 100% på isen.

Är det en spelartyp du skull vilja ha in, en hårt arbetande spelare, eller tycker du att ni har nog av den typen av spelare, det finns ju en del?

Ja det är ju vårt dna, att jobba hårt, med något undantag i någon match eller sekvens av matcher då, men en tränare vill alltid ha spelare som jobbar hårt.

Collberg stod över senast, hur är hans status?

Collberg fick en översträckning i knäleden så han fick en lättare bristning. Men han testade igår och har gett tummen upp för att vara med och spela. Sedan har han inte tränat på ett tag men är med i matchtruppen i alla fall.

Hur formerar du laget?

Isak står, han gör seriedebut i Boiströjan. Det var bestämt innan Malungsmatchen att han skull få göra premiär idag.

Förstafemman blir Albin Hernod och Alexander Anderberg bakom Filip Thörnqvist, Douglas Lögdahl och Oskar Norlöv. Jag ändrar lit i det backparet för att få in en spelande back bakom Tim.

Det gör att andra blir Mikael Alba och Johan Frick bakom Anton Rask,Tim Olsson och Erik Olsson.

En tredje med Högbom och Schultz bakom Oliver Hadzinikoliz, Lukas Larsson och Jesper Lindén.

Collberg och Malmkvist spelar backar bakom Dahlbom, Oskar Olsson och Gustaf Persson.

Då ses vi imorgon, det blir en busslast som åker upp och hejar!

Vad kul, det är riktigt häftigt att så många åker med upp och stöttar oss där uppe. Det betyder mycket! Det blev väl några extra också efter att det blev klart att Filip gör comback?

Ja det blev ett gäng till…

Det är häftigt med sådana supportrar och sådana spelare som betyder så mycket för en förening!

 

Vill du också åka med upp och se Filip Thörnqvists comeback? Anmäl dig till Johan Taiminen på 0768018515 eller Krister Holm på 0735056131.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram