Motståndarna om playoffderbyt

26 februari 2018 20:20

Att Mariestad får gå in i playoffspelet med ett visst favorittryck står klart sedan hemsidan gjort en enkät med tränarna från västra ettan som spelade allettan. Dennis Hall (Borlänge), Jussi Salo (Lindlöven) och Thomas Paananen (Västerås) tror alla att det blir Skaraborgs stolthet som tar hem segern i vinna eller försvinna-matcherna. 

Mariestad valde att möta Skövde i playoff 1, vad tycker du om det valet?

Dennis Hall: Det är väl roligt, rent ekonomiskt är det ju en vinst för båda lagen med mycket folk och korta resor. Sedan har Mariestad haft en bra utdelning och har ett mentalt övertag, men jag tror Skövde kan ställa till det när det ställs på sin spets.

Jussi Salo: Mariestad vann ju alla fyra matcher när man möttes i grundserien och allettan så på det sättet förstår jag det. Det blir häftiga derbymatcher och bra stämning så på det sättet förstår jag det jätteväl.

Thomas Paananen: Jag tycker det var ganska väntat då man har haft det lätt för Skövde.

 

Ni har ju mött både Mariestad och Skövde fyra gånger under säsongen, vilket lag tycker du är starkast?

Dennis Hall: Jag tycker Mariestad är starkare än Skövde, inget snack om saken. Det har varit tightare och jämnare matcher med Mariestad även om vi vunnit, men vi har haft lättare för Skövde.

Jussi Salo: Om jag kommer ihåg rätt så delade vi vinsterna med båda, vi vann två och förlorade två. Mariestad kändes mycket bredare som lag, Skövde har sina toppspelare och när dom levererar så är dom bra, men Mariestad är myckt bredare.

Thomas Paananen: Jag tycker båda lagen varit bra mot oss måste jag säga, men Mariestad har en bredare trupp och lite mer spets.

 

Vilka ser du som nyckelspelare i respektive lag?

Dennis Hall: I Skövde är det Carl-Johan Sjögren som är en jättebra spelare som är stor och stark och bra på att hålla i pucken. Albin Lindgren är en bra powerplayback, och Anton Blomberg är bra när han är på rätt humör, rörlig och intensiv, men han fokuserar fel ibland och då är han inte bra. I Mariestad har vi Filip Thörnqvist självklart och Eddie Davidsson och Douglas Lögdhal. Filip är en riktigt bra kapten, rak och ärlig och kommer alltid och tackar mig efter matcherna, det uppskattar jag mycket. Jag tror han är väldigt viktig för gruppen. Dogge och Eddie är väldigt skickliga spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Sedan kommer självklart målvakten Tobbe Sandberg viktig.

Jussi Salo: Sjögren, Thegel och Hultstrand är viktiga i Skövde, även Lindgren på backen. I Mariestad så är Thörnqvist självklar, och ni har fått tillbaka Lögdahl som är en väldigt bra spelare och även Alba som har mycket rutin är bra på backsidan. Så jag tror det är dom som får bära laget.

Thomas Paananen: Eddie Davidsson i Mariestad och Anton Blomberg och Albin Lindgren i Skövde. Lindgren är bra i deras powerplay och precis som Eddie är det i Mariestad så är han deras härförare framåt.

 

Hur slutar matchserien?

Dennis Hall: Jag tror Mariestad tar det med 2-1.

Jussi Salo: Jag säger 2-0 till Mariestad, Mariestad känns bredare och nu är vi i slutet av säsongen så Mariestad har mer energi. Dom har dessutom mer erfarenhet av slutspel, Mariestad gick ju långt förra säsongen. Sedan vann man också alla fyra matcherna i grundserien så jag tror dom tar hem det.

Thomas Paananen: Jag tror på 2-1 till Mariestad.

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram