Matchvinnare siktar högt

04 december 2017 21:30

Han blev matchvinnare i fredags med två mål i 3-0-segern mot Grums, men är ändå inte riktigt nöjd. För Filip Engqvist menar att det finns mer att ta ut av både sig själv och av laget. Ändå tror han stenhårt på laget i allettan:

- Vi ska vara med i toppen!

Filip Engqvist, två mål och matchvinnare senast mot Grums!

Ja det var skönt att det lossnade lite och det var bra för självförtroendet att gör mål.

Ja du har haft lite svårt tidigare att få målskyttet att lossna.

Ja det hänger mycket på självförtroendet och att tro på sig själv och det har inte riktigt funnits där. Men det kommer mer och mer, så det börjar kännas bra.

Du har under säsongen spelat med brorsan Linus ibland och utan honom ibland. Vad är för och nackdelar med att spela med brorsan?

Det blir lite annorlunda spel med brorsan, man vågar spela på lite annat sätt då jag vet att han räddar upp situationen på annat sätt, med andra tänker jag mer och spelar lite mer med hjärnan.

Det är alltså lättare att spela med brorsan?

Det är både för och nackdelar, man kan gå bort sig lite när man spelar med honom för man vet att han täcker upp, men det kan vara bra att tänka efter också och tänka mer på hur vi kommit överens om att vi ska spela, så det är både för- och nackdelar.

Om jag får vara lite elak så tycker jag att ni tar varandras jobb lite när ni spelar med varandra.

Lite blir det så kanske, och när han spelar med mig så tänker han mycket på att passa mig då han vet hur jag tänker. Sedan tänker vi väldigt lika också så då blir det kanske naturligt att man tar varandras jobb också, det är inget konstigt med det.

Är du nöjd med din egen säsong så här långt?

Både ja och nej. Jag tycker det finns lite mer att hämta, jag har inte riktigt kommit upp i toppform än men höjt min lägstanivå har varit bra så det har varit helt ok så här långt.

Om vi återkommer till Grumsmatchen: Vad tyckte du om den?

Jag tycker Grums börjar riktigt bra, de hade läst på vårt spel märktes och svarar bra på det och gör det bra i första perioden, men ju längre matchen går tar vi över mer och mer och till slut vinner vi rättvist.

De låg på ovanligt högt för att vara ett lag på nedre halvan, dom brukar ofta backa hem!

Jag tycker inte tabellen stämmer för Grums, de försöker spela hockey och har ett bra lag. Dom är ett bra lag helt enkelt.

Ja speciellt upplevde jag dom som väldigt skridskostarka, fast kanske lite tuta och kör, går det så går det.

Ja de är skridskoskickliga men när vi hade samma växel så märker man att vi är puckskickligare, det är det som är den stora skillnaden.

I och med segern är ni nu klara för allettan. Hur skönt var det att bli klara så pass tidigt?

Nu har man hållit på med det här några år och det är alltid lika skönt när man är klar, nu kan man gå ut och spela avslappnat och göra bra matcher det sista.

Kommer ni att ändra på träningsupplägget något nu när ni är klara?

Inte som det se ut nu, vi kanske kör lite hårdare men inte så märkvärdigt.

Annars inbillar man sig att ni kanske skulle lägga in en riktig grisvecka!

Ja förr har man nästan släppt puck och klubba och bara blåkört en vecka, men nu har vi försökt träna på hårt redan under säsongen, så det blir ingen större skillnad.

Så det kanske inte är någon större fördel att vara klara tidigt med andra ord?

Jo på det viset att det går att slappna av och träna på lite olika spelsekvenser så det kommer gynna laget.

Vad säger du om er höst annars?

Det har varit lite upp och ner men vi visar att vi är ett starkt lag som hittar vägar att vinna. Men vi kan få ihop det ännu bättre i allettan och då blir det riktigt bra.

Skatta årets lag jämfört med tidigare års!

På papperet har vi ett väldigt slagkraftigt lag, men vi har inte fått ut det till 100% än. Men det är skönt att vara klara och jobba ihop laget fram till allettan och sedan kommer det att höjas på många håll till allettan.

Det finns två sorters spelare: De som glänser mot lätt motstånd och de som höjer sig mot bättre lag. Vilken av dessa spelartyper finns det i laget tycker du?

Som lag är vi bättre när vi möter bättre lag helt klart. Det blir en helt annan glöd och driv i laget och det är det man strävar efter, att möta så bra lag som möjligt.

Flera spelare har redan visat framfötterna, men är det någon som du tror höjer sig sörskilt i en alletta?

Det är svårt att ta någon specifik så, men jag hoppas på att Erik Olsson gillar sådana matcher och kan kliva in och göra det oväntade med sin fart och skott och producera en hel del poäng.

De norra lagen är redan klara: Det blir Piteå, Östersund, Kalix, Örnsköldsvik och Boden som står för motståndet. Kan du säga något om dom lagen?

Det är Piteå vi haft problem med, de andra lagen känner jag inte till så mycket. Men det ska bli kul att möta dom, vi hade en trevlig resa senast så det ser man fram emot.

Det måste vara jobbigt att resa så långt, men också väldigt roligt inbillar jag mig.

Jo det är sjukt roligt, vi lever inte hockeyproffslivet som man gör i allsvenskan och SHL, men under dom här resorna får man känna på det livet lite och det är jäkligt roligt.

Jag antar att det blir en hel del minnen att ta med sig?

Det finns många minnen, vi har jäkligt roligt. Att flyga och att få ihop allt med mat och boende, det finns mycket att ta med sig, samtidigt som vi haft kanonresor.

Det blir samma researrangör som förra säsongen, Johan Henriksson har tagit på sig att sköta det i år igen, det borgar väl för en lyckad resa?!

Ja men maten kan väl förbättras, de var inga höjdare senast. Det var några riktigt skumma ställen vi fick slänga i oss någon pasta på, vi får se vad han hittar på i år.

Det måste vara som en gymnasieklass nästan som reser på resa tillsammans.

Ja ena stunden är det hockey och nästa är det fri lek nästan och då kan både det ena och andra hända, det finns en hel del roligt att berätta. Men det tar vi när det blir preskriberat.

Vad ska ni ha för mål med en alletta tycker du?

Jag tycker alltid vi ska ha en hög målsättning, det är därför vi spelar. Vi ska inte ha som mål att vara i mitten utan vi ska vara med högt upp och kriga, topp 3 ska vi vara helt klart.

Ja det skulle innebära direktplats till playoff 2. Men skulle det kunna vara realistiskt med serieseger och hockeyettanfinal?

Då gäller det verkligen att man får ihop det till 100% och det har vi inte fått än, men det ska vi kriga för.

Vad saknas som du ser det?

Det är självförtroendet hos många. Spelidén har vi och skickligheten finns, det är självförtroendet och drivet som saknas.

Hur bygger man det?

Vi har tre matcher kvar som vi kan spela avslappnat under och hitta det lilla extra och göra mål och bra kombinationer på, så vi har några matcher att bygga på det och ta med oss till efter jul.

Ja efter jul rivstartar det, med matcher den 27 och 29:e december och sedan 2:a januari!

Ja det gäller att ta vara på tiden som finns innan starten, det går fort.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram