Matchhjälten dagen efter

13 februari 2017 17:10

Gårdagens derby blev en ytterst målsnål historia, men med två minuter kvar så lyckades till slut Albin Hernod kruta in 1-0 vilket också blev segermålet. Hemsidan ringde upp matchhjälten dagen efter.

Albin, hur känns det så här dagen efter derbysegern?!

Det känns skönt, riktigt skönt!

Och ni inte bara vann, du fick dessutom göra det avgörande målet!

Ja det är klart att främst är det att vi vann och tre poäng som är skönast, men det var en stor bonus att få avgöra också, det ska jag inte sticka under stolen med.

Du är inte en så van målskytt men du gör faktiskt ofta viktiga mål!

Ja gör man inte så många mål så får man välja tillfällena, hehe.

Matchen annars var en oerhört tillknäppt historia!

Jag håller med, det låste upp sig för båda lagen, nästan lugnare match än en vanlig trots att det var derby. Visst var det lite hets men inte någon riktig derbykänsla.

Vad tror du det berodde på?

Det låste sig, även om båda lagen hade lägen, men det var inte den riktiga farten. Vi kan prestera mer, båda lagen kan prestera mer tror jag, vi gick på mellanfart kändes det som.

Det skapades inte många chanser, och av de få som ändå skapades hade ni de vassaste…

Ja de hade någon stolpträff, annars kändes det kändes lugnt för vår del. Det kändes inte som att de var nära att göra mål någon gång egentligen.

Hur är läget med Tobias Björklund som åkte på en ordentlig tackling i mitten av tredje och fick kliva av?

Jag vet inte riktigt, det kan vara en hjärnskakning men jag vet inte.

Hur firade ni?

Det var en jäkla glädje och jag och några till käkade en god hamburgare på Carisma och firade med lite film efter.

Kunde du sova?

Det var inga problem, jag somnade i soffan faktiskt. Det la sig ganska snabbt även om det var skönt att vinna. Det var viktiga poäng för att behålla tredjeplatsen. Nu gäller det att sikta in sig på Kumla och Kallinge och avsluta det bra.

Förra säsongen missade ni playoff med en placering, nu är ni redan klara med fyra omgångar kvar. Hur känns det?

Skönt! Det är det vi tränat för hela sommaren och vintern, att få spela dom viktiga och roliga matcherna.

Ni har just nu den viktiga tredjeplatsen som innebär direktkvalificering till playoff 2. Ni har just nu ett försprång på fyra poäng till fyran Vimmerby. Hur är känslan, håller ni undan?

Det vet man inte men vi kommer att göra allt som står i vår makt att spela bra och vinna och behålla platsen. Så det blir att träna bra och kolla videoanalyser för att komma väl förberedda till matcherna.

Vad gör att ni lyckas bättre i år?

Det är många som är kvar och det hjälper med kemin, och dessutom har vi fått in några killar som kommit in bra och presterat bra. Att vi är en väldigt tight och bra grupp gör att vi också spelar bra på isen.

Hade ni inte lika bra kemi i gruppen förra säsongen?

Jo men vi kanske inte var tillräckligt bra då, vi har fått ett år till att slipa på saker och är mer redo i år.

För egen del då, har du utvecklats?

Ja jag känner att jag utvecklas hela tiden, det går åt rätt håll och jag känner mig klart bättre i år.

Vad är det du känner att du utvecklat?

Smådetaljer, att vara snabb i första tanken, jag smäller på mer, tar snabbare beslut.  Bättre förstapass är aggressivare, tar pucken mot mål.

En annan sak jag tycker du utvecklat är att du vågar kliva ner från din backplats och utmana motståndaren med pucken och kliva in på kassen.

Ja man vågar mer och tar för sig mer, det kan även gälla uppspel att trampa förbi en gubbe och spela sen. Att aktivera benen så att man har en bra fart samtidigt som man är mer vaksam, för möter man bra spelare som vi gör hela tiden nu så gäller det att man är vaksam annars är de förbi en.

Förra året spelade ni i den norra allettan, denna gång i den södra. Är motståndet tuffare tycker du?

Jo det tycker jag faktiskt. Jag tycker också att vi spelar bättre mot bra motstånd än mot lag som mer ställer upp, det var bara synd att vi inte kunnat göra det mot Kristianstad också.

Nu väntar Kumla härnäst, ett lag som av tradition är lite av ett spöka på bortaplan. Vad har du för tankar inför den matchen?

Vi har bra självförtroende efter de senaste matcherna så jag tror inte det blir några problem. Det gäller att komma upp i farten bara så kommer det att bli en bra match. Att vi går på mål och smäller på. Det gäller att inte låsa sig fast sig vid att det är Kumla borta utan att se det som en vanlig bortamatch.

Och du gör gärna mål igen?!

Ja men först och främst gäller det att inte släppa till något bakåt.

Du ser dig trots målet som en defensiv back?

Jag är en defensiv back men har också lite offensiva kvaliteter, men först och främst har jag fokus på defensiven.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram