Mariestad är en språngbräda

01 maj 2018 16:30

Bois spikade idag målvaktsuppsättningen och det var återigen i Södertälje man hittade sitt nyförvärv. För precis som i fallet Jesper Lindén så kan man nog misstänka att det är Andreas Appelgren som har ett finger med i spelet, Andreas är ju verksam som sportslig rådgivare i klubben. Men det är inte bara Andreas som har gott att säga om Bois nya målvakt, också Jesper Lindén har bara gott att säga om den sista utposten.

Det blir spel i Bois för dig härnäst!

Ja det ska bli kul!

Kan du ge oss lite bakgrund om dig själv?

Jag kommer från Nybro där jag bodde på en gård strax utanför, så där spelade jag till jag började gymnasiet då jag flyttade till Frölunda. Dör spelade jag i tre säsonger och sedan tog jag ett år i Södertälje, det sista junioråret.

Hur tycker du att det gått för dig?

Det har gått bra, jag har utvecklats mycket. Det har varit väldigt bra konkurrens, i Frölunda framför allt, så jag har tävlat mycket. I Södertälje fick jag lite mer matcher och där har det gått bra. Sedan har laget varit lite upp och ner så då har det varit mer att göra. Vi gjorde det bra tidigt så då var det många som försvann upp i a-laget så det blev tufft på slutet, men sett över hela säsongen så var det en bra säsong.

Vad är du för målvaktstyp?

Jag älskar att tävla, det är mitt signum. Så jag försöker blanda tävlan och tålamod, och att vara snabb på fötterna. Jag är en lite mindre målvakt, jag är 1,77 och väger 78 kg, så uppgifterna på eliteprospects stämmer inte, jag vet inte varför det står så där. Jag är mer en reaktionsmålvakt, och inte så mycket blocka.

Du kommer från Nybro, ett lag Mariestad mött tidigare under åren, har du sett något möte eller har du någon annan bild av Mariestad?

Jag har inte sett Mariestad förutom när båda lagen låg i allsvenskan, men det var ett tag sedan så jag minns inte så mycket. Men det jag mest fått info från är Albin Sethsson som jag bott granne med, så jag har följt Mariestad lite, och det måste ju vara en bra förening så gott han talat om den!

Du har ju en före detta lagkamrat, Jesper Lindén, som också gått till Bois. Har ni snackat ihop er något?

Det har vi faktiskt. I samband med att han skrev på så har vi pratat en del och det är klart att jag kände att det drog extra mycket då han är en toppenkille och kul att spela med. Det är en bra kille som kommer göra bra ifrån sig.

Vad kan du berätta om honom?

Att han är en ledartyp, vår kapten. Pratar han så lyssnar man. Sedan spelar han väldigt bra också, väldigt rakt och har ett fruktansvärt bra skott. En kille alla i laget tycker om!

Vad är målet för egen del med säsongen som kommer?

Personligen så vill jag spela så mycket som det går, sedan vet jag att konkurrensen är hård men jag kommer tävla om det, Sedan vill jag också snappa upp så mycket som möjligt av Sandberg som jag vet är en bra målvakt och jag har också hört att det är en bra kille. Så att suga åt mig så mycket jag kan och tävla massor så får man se vart det leder.

Vad har du för ambitioner inom hockeyn då?

Jag vill uppåt så långt man kan nå. Jag ser Mariestad som en språngbräda men man måste också ha tålamod, att jobba här och nu och ge det en ärlig chans och jag tror Mariestad är en utmärkt plats för att ta tillvara det.

Hur ser du på att eventuellt matchas i J20 för att få lite matcher?

Det är ok, jag tycker inte man ska fokusera på vart man spelar, fokus är att jag ska utvecklas. Innebär det J20 eller utlåning har jag inget emot det, men prio 1 är att spela a-lagshockey i Mariestad.

 

Före detta lagkamraten Jesper Lindén om Isak:

”Jag spelade med honom säsongen som gick och det är en trevlig kille på alla sätt och en duktig målvakt. Det var roligt att se att han är klar. Han är bra på att stoppa pucken och har varit bäste målvakt i de flesta matcherna vi spelat. Han är duktig både tekniskt och mentalt, ett bra nyförvärv. Han kommer inte göra bort sig!”

 

 

  

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram