Målsnålt i Forshaga

13 december 2017 21:30

De blev förlust i grundseriens sista match för Bois del borta mot Forshaga. En tämligen sömnig tillställning såg länge ut att sluta mållöst, men med bara dryga minuten kvar så kunde Forshaga utnyttja ett felpass och göra 1-0 och vinna matchen.

Första perioden var verkligen ingenting att skriva hem om. Tempofattigt, närkampsfattigt och väldigt chansfattigt, det var ingen av målvakterna som behövde pusta ut direkt efter de inledande 20 minuterna. Att Bois endast lyckades få till 3 skott offensivt speglar väl hur lojt Bois agerade i offensiven.

Till den andra perioden snäppade man upp ett par-tre hack i tempot och då fick Forshaga större problem att hänga med och Bois skapade också en del bra chanser. Erik Olsson var framme vid ett par tillfällen och när Oskar Norlöv fick pucken i offensiv zon så osade det katt för Värmlandsgänget. Den där riktigt hungern framför kassen som krävs för att skymma och hugga på returer saknades dock och något mål blev det inte. Forshaga å sin sida hade inte mycket att komma med, det var vid ett powerplay de hade en dubbelchans men Tobias Sandberg kunde avvärja.

Den tredje perioden liknade den andra. Bois höll i taktpinnen och Forshaga försvarade sig med näbbar och klor. De hade både placeringspoäng och titeln bästa Värmlandslag att slåss om och kändes mer motiverade under hela matchen. Det var ändå Bois som vid ett par tillfällen var ytterst nära att spräcka målnollan, bland annat hade Christian Hägg en öppen kasse att styra in pucken i men han missade skottpassningen. Istället var det Forshaga som kom att göra matchens enda mål. En felpass av annars kanske bäste Boisaren, Oskar Norlöv, i egen zon gav Jesper Norbäck och Filip Nordström en två mot etta där Filip var sista på pucken när han höll i och rundade Tobias Sandberg. Bois plockar ut målvakten sista minuten men Forshaga fredar sig tämligen enkelt och vinner matchen.

  

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram