Mäktig vändning mot Sura

09 december 2018 20:55

2½ period väldigt medioker ishockey från hemmalaget förbyttes i spelglädje och målexplosion när Bois vände ett 0-3-underläge mot bottenlaget Surahammar till en 5-3 seger.

Man skulle kunna skylla på att det saknades åtta ordinarie spelare och att isen var dålig på grund av trasigt kylaggregat, men spelarna måste ändå kunna plocka fram vilja och stolthet över att få spela med klubbmärket på bröstet, men av det såg man absolut intet i nästan 2½ period. Det var som att on-knappen inte var påslagen på spelarna, det såg energilöst och andefattigt ut. Visserligen startade man den första perioden klart bäst och man hade några bra lägen att ta ledningen. Bland annat hade Filip Thörnqvist en styrning i stolpen och Albin Sethsson hade ett fritt skottläge rakt framifrån i slottet som Rasmus Fahlander räddade fint, men den där sista viljan att kriga in puckarna och göra det jobbigt för Surahammarmålvakten genom att skymma och störa saknades och den första perioden slutade mållöst.

Om den första perioden var dålig och andefattig såg den andra perioden ännu sämre ut. Bois kom inte ens till ordentliga avslut längre utan man avväpnades lätt sedan man drällt med puckar, passat fel och inte haft någon fart i skridskoåkningen alls. Surahammar tackar och tar emot chansen de bjuds att komma in i matchen och gör både 0-1 och 0-2. 0-1 kommer i deras första powerplay där ett enkelt skott från blå av Niklas Larsson skyms av två Surahammarspelare och hittar in förbi en vikarierande Isak Andersson. Bois tar timeout och har något riktigt bra läge men den nyfunna lilla energin tas effektivt ur hemmalaget när 0-2 kommer på ett i stort sett identiskt sett som 0-2. Denna gång var det Anton Ahlin som stod som skytt från blå. Efter det så skapar inte Bois någonting utan man kör fast gång efter gång i Surahammars försvarsnät.

Och inte såg det så mycket bättre ut i inledningen av den tredje. Istället bjuder man på 0-3, ett slarvpass ger Charlie Hellström fri gata mot Isak och där gör Suraspelaren ingen misstag. Bois får inte ut någonting egentligen förrän domaren ger Bois en gratisbiljett in i matchen. Oliver Ödman Hadzinikolic, den kanske enda spelaren som hela tiden försökte, tar sig in på kassen och styr en pass som Fahlander räddar, men Oliver rafsar åt sig returen och rakar in den. Problemet är att domaren felaktigt redan blåst av spelet, men då han inser sitt misstag tecknar han ändå för mål. Något som Surahammar naturligtvis blir vansinniga över men målet står sig. Målet kom med 12,05 kvar av matchen det var tydligen strömknappen som slog på Boislaget. För helt plötsligt så lyser varenda Boisare av energi och man fullkomligt sköljer över Surahammar i våg på våg och målen kommer som ett brev på posten. 2-3  görs av Jens Högbom som lägger in en puck på kassen med bra skymning framför Fahlander.  3-3 kommer genom Albin Sethsson som får stå omarkerad på bortre stolpen och Gustaf Malmkvist spelade fram. Albin Sethsson gör också 4-3 efter att Albin Hernod mycket snyggt hittat en framstormande nr 24 som fri med Fahlander sätter den på plocksidan och den definitiva spiken i kistan fram till 5-3 för Oskar Norlöv sedan han slagit in en retur. På åtta minuter och åtta sekunder hade Bois gjort fem mål och vänt på matchen. En av de märkligaste tillställningar jag sett var därmed till ända efter en mäktig vändning. Det kan säkert ge råg i ryggen till laget framöver!

Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram