Mackan inför genrepet

10 september 2018 20:40

Bois höll oavgjort i sextio minuter mot allsvenska BIK Karlskoga  i fredags men föll till slut i sudden, men trots förlusten så var det ändå en nöjd Boistränare Markus Norell som svarar när hemsidan ringer upp.

Kan man kalla detta ett fall framåt?

Absolut! Vi har tränat bra ett tag nu och spelat bra mot Dalen och nu Karlskoga, tycker jag. Vi saknade ändå Erik Olsson, Filip Thörnqvist och Douglas Lögdahl och det var flera spelare som precis kom tillbaka från febersjuka och gav dom ändå en riktigt bra match. Det var bra tävling i grabbarna och de spelade med den gameplanen vi tvingades till. Jag tycker vi hade många chanser med tanke på hur få skott vi sköt. De hade mycket skott men det var mycket från utsidan, jag tycker nästan vi hade fler farliga chanser.

Var det några som du tyckte visade framfötterna?

Johan Frick var duktig både mot Dalen och Karlskoga. Men mot Karlskoga var alla bra. Linus Engqvist gjorde ett förtjänstfullt arbete och driver på bra i snacket. Alla gör det bra, det är en tuff match med Karlskoga borta även för allsvenska lag. De mönstrade fullt lag och vi hade ganska stora gubbar borta.

Jag skulle vilja lyfta fram en junior som gjorde sin blott andra a-lagsmatch, Gustaf Malmkvist!

Jag håller med! Han besitter ett intressant lugn med pucken och tar bra beslut där ute. Han spelar på sina förmågor, hans främsta är spelet, han har ett bra spelsinne. Han får chansen imorgon igen.

Sedan en spelare till som inlett försäsongen där han slutade i våras, Tobias Sandberg. Vilken målvakt!

Han har spelat playoffhockey varenda match han varit med, han imponerar! När vi sätter det vi ska göra på isen är vi trygga och då vet vi hur avsluten kommer att komma. Sedan spelar han en fantastisk hockey för tillfället och ger verkligen laget chansen att vinna. Att utespelarna gjorde det bra och såg till att ha puckarna framför sig och så att Tobias spelar så bra som han gör gör att vi blir riktigt bra.  Vi ska ha i åtanke att vi ställer upp med 3 00:or, 1 99:a, en 01:a, och alla får speltid. Vi har haft en plan att ge de unga killarna chansen och de har verkligen tagit den. Vi är beroende av att juniorerna växer och tar för sig.  

Nu har vi tittat bakåt lite, nu ska vi också titta framåt. Imorgon möter ni Vimmerby i genrepet inför premiären. De slog er i sudden i första träningsmatchen och sedan har de haft en imponerande försäsong.

Ja dom hade ju en cup bland annat där de först slog allsvenska Västervik med 6-1 i ett derby och sedan matchen efter Tranås med 5-0, så de har bra självförtroende. Det gäller att ha bra fart och spela med hög intensitet. Att tänka offensivt men ändå spela säkert i alla moment.

Vad tror du på för matchbild?

Det är två lag som spelar hockey. Vi vill ligga på och låta pucken göra jobbet och spela samlade. Men Vimmerby är starka nord-syd, de kör rakt hela tiden, rakt mot kassen och rakt hemåt,  så det blir nog intressant. Det gäller att vinna kamperna framför mål och att vara förberedda på att de checkar brett. De ligger på med två forwards högt för att ta bort back-back-spelet så det gäller att utnyttja sarger mer än vi brukar eller ta hjälp av en center. Vi gjorde det bra mot Vimmerby i deras lilla rink senast, men nu har de rejält självförtroende även om de förlorade igår mot Kalmar efter sudden så det lär bli åka av.

Vad har ni tränat på i veckan?

Vi slipade lite olika detaljer. Uppspel, spelet i egen zon, ingångar och vem som gör vad där och samma med hemgångar. Och så lite powerplay.

Imorgon möter ni som sagt var ännu ett riktigt bra lag. Ni har haft väldigt tufft motstånd under försäsongen, är det bra att möta bara bra motstånd eller vill man ha lite enklare motstånd också för att få lite självförtroende?

Det är bra att möta bra motstånd för att få upp tempot, men kanske behöver vinna också, men bra med högt tempo och där vi kan styra och ställa mer.

Erik Olsson och Filip Thörnqvist är fortfarande borta, är laget fulltaligt utöver dom två?

Ja det stämmer. Vi har en febersjuk Karl Sillanpää också så han missar matchen, han har annars jobbat förtjänstfullt.

Då har du rekord många spelare tillgängliga, hur formerar du laget då med så många att välja på?

Ja jag pratade idag med de andra tränarna på upptaktsträffen för hockeyettan och det var flera som hade full trupp att jobba med och det blir man kanske lite avundsjuk på, det hade man ju velat ha själv, men vi jobbar med det som står på isen och faktum är att många gått framåt och visat upp sig för oss. Men imorgon har jag Tobias Sandberg i mål och Isak vid sidan av. En förstafemma med Alexander Anderberg och Mikael Alba bakom Eddie Davidsson, Douglas Lögdahl och Oskar Norlöv.

Kan det bli en startformation på söndag till och med?

Ja kan det mycket väl bli. Dogge är seriens bästa spelare enligt mig och Eddie har otroliga skills liksom Norlöv, så det är klart att de kanske ska vara där.

Annars tyckte jag Eddie gjorde en riktigt bra insats mot Karlskoga i sin gamla position som center?

Eddie är en fantastisk spelare, gör saker där ute som få kan, men inför morgondagens match tänkte jag det skulle vara kul att se tre riktiga spelgenier tillsammans.

Det blir som du säger en otroligt spelskicklig kedja! De blir inte lite lika i spelet och lite för lite fart?

Mitt svar på det är att Larionov, Krutov och Makarov inte var dom snabbaste på skridskorna men dom hittade vägar fram ändå.

Hur ser de andra formationerna ut?

En andra med Frick och Högbom bakom Rask, Lukas och Jesper.

En tredje med Gustaf Malmkvist och Luvig Collberg bakom Hadzinikolic, Oskar Olsson och Jonatan Nyblom

En fjärde med Hernod och Schultz bakom Tim, Linus och Dahlbom. De hade några fantastiska byten mot Dalen borta då dom fullkomligt trycker ner motståndarna. Linus har varit fantastisk och driver på, kul att se. Tim imponerade mot Karlskoga, han hade några nummer där han verkligen körde med Karlskogabackarna, en spännande kille tillsammans med Gustaf och Karl. Faktum är att vi hade en 01:a, Andreas Axelsson, som gör sin debut mot allsvenskt motstånd.

Sedan väntar det derby i första matchen sedan på söndag!

Det ska bli fantastiskt, hur kul som helst! Det är ett roligt grepp av hockeyettan med hetta från start. Lite tidigt kanske men vi hoppas det kommer mycket Mariestadsbor så vi fyller hallen på söndag.

Du vet om att man inte får förlora mot Skövde?!

Det är noterat! Vi ska göra vårt bästa och stå som segrare, något annat finns inte!

 

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram