Lukas inför derbyt

07 januari 2017 18:30

En som gjorde en riktigt bra match igår var Lukas Larsson, center i andrakedjan. Den egna produkten brukar alltid tända till lite extra när det vankas derby, och derby är just vad som står på menyn imorgon. Så vad passar bättre än att höra hans tankar inför det heta Skaraborgsderbyt?!

Vilken match ni gjorde igår!

Ja den var riktigt bra stundtals, det var lite i andra där vi gick ner oss lite men då räddade Arvid oss men annars var det riktigt bra.

Vad var det ni gjorde sämre i andra?

Vi spelade inte tillräckligt rejält och fick inte ut pucken. Sedan hade vi lite långa byten också, vi stannade kvar och anföll efter att vi försvarat oss och så fick vi vända hem och försvara oss igen och då blir det långa byten och tufft.

I tredje spelade ni sedan bättre igen.

Ja det tycker jag, de kom inte till några riktigt bra lägen så vi stängde matchen bra.

Jag tycker att er kedja med dig, Linus Pellfolk och Christian Hägg gjorde en riktigt bra match, det var egentligen bara målen som saknades!

Det håller jag med om, vi har gjort det bra både mot Troja och Nybro, vi har varit mycket i anfallszon och skapat många lägen samtidigt som vi släppt till lite bakåt, det är bara målen som saknas.

Men så mycket som ni skapar så kommer det att lossna, det är små marginaler!

Vi sparar det tills imorgon, det är då de kommer förhoppningsvis.

En sak ni gör bättre nu är att ni lägger ner ett hårdare jobb…

Det håller jag med om. Vi har bra fart på skridskorna och jobbar i båda riktningarna, både i forechecking och backchecking och då får vi med oss farten och blir farliga.

Ni kompletterar varandra bra också: Du får ta det lite mer defensiva ansvaret, Hägg är spelfördelaren medan Pellfolk spelar tufft och avslutar.

Ja det tycker jag, vi kompletterar varandra väldigt bra.

Imorgon väntar derby mot Skövde, vad har du för tankar inför den matchen?

Det är alltid roligt med derbyn, det är sådana matcher man inte behöver ladda inför, man är ändå redan taggad automatiskt.

Har du några speciella derbyminnen?

Jag har vunnit väldigt många känns det som och knappt förlorat ett enda, eller så har man det men förträngt det väldigt fort. Det stora minnet var väl ett hemmaderby med mycket folk på läktarna och där jag fick göra två straffmål och avgöra.

Ni har redan vunnit de två tidigare derbyna i grundserien. Hur ska ni göra för att det ska bli en tredje seger?

Det är att spela som vi gjort, åka mycket skridskor och sätta press på deras backar. Att spela tight bakåt och sätta lägena.

Hur viktigt är det att vinna derbyt?

Oerhört viktigt. Vinner vi det hänger vi av dom där bakom och får lite andrum, men förlorar vi jämnar det ut sig så det är oerhört viktigt. Det är en kort serie med 18 matcher så varje match är viktig.

Ni har nu spelat fyra matcher, hur står ni er i motståndet tycker du?

Än så länge har vi visat att vi kommer att vara med och kriga om platserna där uppe, fortsätter vi som nu kan det bli riktigt roligt. Även om siffrorna var stora mot Kristianstad visar vi att vi är lika bra som dom.

Det känns som att ni är ett vassare lag offensivt i år…

Det tycker jag, vi har skapat mycket målchanser och också gjort mycket mål.

Ni har en ny taktik i år där ni ställer upp i en tärning, hur tycker du att det fungerat?

Det funkar bra, vi har inte släppt in så många mål. Sedan använder vi bara tärningen ibland när vi kommit lite fel och tappat positionerna, annars är det man-man som gäller.

Vilka matcher Arvid har gjort sen han kom in!

Ja han har kommit upp stort. Det är roligt med hård konkurrens också på målvaktssidan, det var länge sedan vi hade det.

Med alla friska så känns ni nu känns som ett rätt komplett lag faktiskt!

Det är det ultimata att alla är friska, det är tuff konkurrens om platserna och och alla måste jobba stenhårt för att få spela.

Nu blir det tuffare konkurrens också på centersidan sedan Henning Dahlberg kommer in i truppen!

Det är perfekt, man kan aldrig få för mycket konkurrens då måste man jobba hårdare, det är bara positivt.

Du har ju spelat med honom så du vet ju vad han går för!

Ja han visade på våren innan han stack att han är riktigt bra, det blir ett bra nyförvärv.  Jag känner honom mycket väl, det är en seriös kille som alltid tränar stenhårt och som också är en bra kille vid sidan av.

Som jag förstod det så var ni träningsfria idag?

Ja vi har haft tufft matchande så vi var lediga idag, sedan är det morgonvärmning imorgon.

Då har ni inte haft någon genomgång om motståndet ännu?

Det har vi efter morgonvärmningen som vi brukar.

Det var flera stycken i laget som fick kliva av under matchen, Albin hernod, Tobias Björklund och Filip Thörnqvist linkade alla av isen. Hur är statusen med skador och så?

Det var inget allvarligt utan mer småsaker tror jag. Det ska mycket till för att stå över ett derby på bortplan, jag hoppas alla är friska.

Många säger att det bara finns ett streck att slåss om, det om åttonde platsen. Men det finns faktiskt två streck till, ett efter förstaplatsen då vinnaren av serien får spela hockeyettanfinal, och ett efter den tredje platsen då ettan och tvåan går direkt till playoff 2. Vilket streck tycker du ni ska sikta på?

Det är klart att vi vill vara med och slåss om strecket längst upp, men målet är att komma till playoff. Men det är klart vi vill komma så högt upp som möjligt.

Hur har din säsong varit tycker du?

Det har varit lite upp och ner. Jag gjorde ingen jättebra höst tycker jag, men det gick bättre mot slutet, och nu i allettan har det funkat bra.

Så det finns mer att ta ut?

Ja det tycker jag, det finns alltid saker att bli bättre på, det är inte ofta jag är nöjd kan jag säga. Jag tycker alltid jag kan göra saker bättre och det kan man ju med facit i hand.

Vilka blir nyckelspelare imorgon?

Förstakedjan är viktig, de har producerat hela säsongen. Sedan är alla viktiga naturligtvis men dom har producerat mest så de är alltid viktiga. Målvakten är också viktig, det är dom som räddar oss.

Hur slutar det?

Vi vinner med 4-2!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram