Ljunggren efter helgens segrar

27 januari 2019 21:10

I fredags blev det vinst efter straffläggning med 1-2 (0-0,0-1,1-0,0-0,0-1) borta mot Troja/Ljungby. Erik Olsson gjorde Mariestads mål under ordinarie tid och Albin Sethsson satte den avgörande straffen.

Idag var det dags för match borta mot Grums där det blev seger med 1-3 (0-0,1-1,0-2). Mariestads mål gjordes av Erik Olsson, Douglas Lögdal och Filip Thörnqvist.

Hemsidan ringde upp en nöjd och glad tränare Fredrik Ljunggren för ett kort snack när han satt på bussen på väg hem från Grums.

Jag får börja med att gratulera till två segrar i helgen.

Tack så mycket!

Om vi pratar lite om matchen i fredags mot Troja, vad säger du om den?

Det som gör att vi tar med oss 2 poäng därifrån är att vi spelar ett otroligt uppoffrande spel där vi täcker mycket skott och litar på varandra helt enkelt. 

Det jag tyckte syntes var att ni jobbade för varandra, om någon gjorde ett litet litet misstag så fanns näste man där och täckte upp.

Ja absolut så var det. Ett väldigt gediget försvarsspel den matchen. Det var ju såklart något vi ville få fram i en svår bortamatch. Det var det som skördade framgång den dagen tycker jag.

Efter den segern så fick ni med er mycket positiva tankar och känslor in i dagens match förstår jag.

Ja såklart den segern var vi nöjda med.

Om vi tar dagens match då, vad säger du?

Om vi tar det från början så tycker vi att förstaperioden inte är tillräckligt bra och vi är inte noggranna i vårt spel utan vi bjuder på lite för mycket. Där får vi vara glada att vi har 0-0 efter den perioden så vi kan bygga vidare på någonting. Vi blir bättre i andra perioden, skapar mer långa anfall och är mer noggranna med puck. Där tycker jag vi växer och sedan i tredje så känns det bra. Vi gör mål i powerplay och sedan tycker jag vi har bra kontroll på matchen. 

Ni tar en timeout med 6-7 minuter kvar av matchen. Vad var tanken med den?

Det var egentligen bara för att samla oss lite och hitta tillbaks till grunderna så att spelet inte skulle bli för svajigt.

Grums pressade ganska högt och hade snabba spelvändningar. Det var en av sakerna jag tyckte ni fick bättre kontroll på efter första perioden.

Ja så är det! Grums är väldigt skickliga, de är duktiga på omställningar, de har kvicka forwards och de är bra när de får ytor. Det var lite det vi pratade om efter första där vi tycker att de fick för mycket av de ytorna och det gällde att vara noggranna och ödmjuka i arbetet med puck också.

Hur skönt är det att ha fått två segrar på raken nu då?

Jätteskönt! I fredags tog vi första bortapoängen i Allettan och idag följer vi upp det med första trepoängaren borta. Det är jättehärligt att ha med sig det i bagaget.

Två sköna bussresor hem i helgen alltså.

Absolut!

Är det några spelare du vill lyfta fram nu efter dessa båda matcher?

Vi släpper ju in lite mål, självklart med ett försvarsspel som är bra, men Tobias Sandberg klivet upp stort i båda matcherna. 

Något du vill tillägga?

Ja att vi hade ett härligt stöd från läktaren idag, grymt bra jobbat!

av Susanna Johansson

 

 

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram