Lindlöven inför matchen

02 januari 2018 20:10

Jussi Salo har gjort ett mycket bra jobb med sitt Lindlöven och de kom faktiskt tvåa i grundserien endast tre poäng efter Västerås. I dubbelmötena mot serieettan fick hans lag dock bara med sig en poäng så de lär vara ett revanschsuget Lindlöven som kommer ner och ska ta sig an Mariestad imorgon. Mariestad å sin sida vann båda sina första derbymatcher i inledningen av allettan men har revansch att utkräva för grundseriemötena med Lindlöven då Lindesbergslaget vann båda matcherna.

Jussi Salo, tränare Lindläven: Ni blev klara rätt tidigt för spel i allettan. Hur mycket tränade ni ner er under slutet av grundserien och under uppehållet?

Vi började direkt när allettanplatsen var klar efter Surahammar den 30:e november att träna rätt hårt. Sedan släppte vi på det lite inför jul så killarna fick lite vila och kom tillbakas till juldagen och fick ett pass den 25:e och två pass den 26:e.

Ni tränar två pass om dagen?

Vi samlas alla som inte jobbar eller pluggar kl halv tio, sedan har vi alltid fys och is så vi är rätt mycket tillsammans. Vi pratar mycket om kvalitet så morgonträningarna är inte så belastande.

När jag pratade med dig inför allettan så pratade ni om att ni ville ersätta Anton Tano och David Berg som lämnade. Hur ser det ut på nyförvärvsfronten?

Vi har några namn vi pratat med, två namn på forwardssidan och ett par på backsidan. Egentligen hade jag velat att det skulle vara klart redan men det är inte allt man kan styra. Jag hoppas det händer något inom kort även om jag inte tror det blir klart redan till imorgon. Samtidigt kan det gå fort i den här branschen så man vet aldrig.

Ni har inlett allettan med dubbelmöten mot Västerås där ni fick med er en poäng på bortaplan i första matchen men sedan kammade noll i returen hemma. Vad tycker du om era insatser där?

Jag tycker vi gjorde det helt ok i första matchen, där hade vi chansen att vinna och ta tre poäng. Nu fick vi en och får vara nöjda med det. Hemma mötte vi ett riktigt bra Västerås och det var en jämn match så där spelade vi helt ok även om de var starkare i den matchen.

Är Västerås bättre än er?

Bättre och bättre, det var jämna matcher, spelmässigt och målchansmässigt var det jämnt, men de lyckades bättre nu men nästa gång om vi får mötas igen kanske det är vår tur.

Jag såg en intervju med Mats Lusth i Kristianstad där han sa att laget skulle få straffträning, eller ”lufta lungorna” som han kallade det, efter en som han tyckte sämre insats mot Krif. Är straffträning något du praktiserar?

Så har vi inte haft det, jag har planerat träningar innan och räknat på vilken belastning spelarna klarar, så en sämre insats styr inte mina träningar. Men vi är ganska hårda med feedback och tittar på video och så efter matcherna och där kan vi vara ganska hårda och tydliga, så vi försöker påverka på det sättet mer än fysiskt.  Jag använder inte träning som straff men det finns olika verktyg hos olika tränare, alla tränare har dock sin filosofi för att få ut max av laget. Det vi har som mål är ju att vi vill att alla vill träna och att de ser det som något roligt, även om vi tränar hårt så ska killarna komma med glädje till träningarna, för oss är det utveckling, inte ett straff.

Imorgon är det dags för match mot Mariestad Bois. Ni har ju vunnit båda mötena mot Bois i grundserien, vad är dina minnesbilder från dom matcherna?

Jag tycker båda matcherna var väldigt jämna. Båda vill spela puck och med bra fart och det var två bra matcher. Jag tycker hemma var Bois det lite bättre laget i första och andra perioden men sedan kom vi tillbaka och var bättre i tredje. I andra matchen så kändes det som att vi orkade lite mer, den matchen var inte så högintensiv som det brukar vara och jag tror båda lagen var rätt nedtränade så det var ingen match som man kan fokusera för mycket på. Men imorgon tror jag det blir mer intensivt och att det är två bra lag som möter varandra.

Vad avgjorde i dom matcherna till er fördel som du ser det?

Andra matchen var vi väldigt bra defensivt och var dessutom effektiva framåt. I första matchen hade vi lite bättre tålamod, de ledde med 2-4 inför sista men vi hade tålamod att göra jobbet hela vägen. Det hjälpte oss och vi gjorde 4-4 med 4 sekunder kvar, så det var små marginaler. Så det var jämna matcher, båda med små marginaler.

Vad kommer vara viktigt för er att se upp med i Mariestads spel eller är det några enskilda spelare som ni måste se upp med?

Vi måste vara noga med puck, Mariestad är effektiva i sina spelvändningar och snabba till avslut där så vi måste ha bra puckkontroll och inte tappa pucken på fel ställen. Sedan är förstaspelet viktigt, att hålla motståndarna ute och att jobba klart varje byte hela tiden.

Du har redan varit inne på det lite grann, men om du utvecklar lite, vad förväntar du dig för matchbild?

Det blir högintensivt med bra fart. När båda lagen vill ha stort puckinnehav så blir det roliga matcher med mycket målchanser och en bra hockey. Så jag tror det blir en bra match, det ska bli roligt komma till Mariestad då det är mycket publik och bra stämning, så det kommer att bli en rolig match imorgon.

Apropå mycket folk och bra stämning: Tänder det er också även om det är på bortaplan?

Absolut! Det är alltid roligt med bra stämning och mycket folk, det är sådana matcher alla spelare vill spela så det hjälper oss också även om det är bortaplan.

Nu har ni bara en poäng efter två matcher, med tanke på det, hur viktigt är det med poäng för er del imorgon?

Varje poäng är viktig, men vi har diskuterat om det i laget att till att börja med så spelar vi 4 av 5 matcher borta och 4 av 5 matcher är mot topplag då vi möter Västerås två gånger, och sedan Mariestad och Piteå en gång vardera, så vi har ingen sådan press på oss. Tabellen kan bli lite missvisande när man bara mött topplag och vi har pratat om att göra bra prestationer och så ser vi hur tabellen ser ut på sluter. Men visst vill vi vinna och varje poäng är viktig. Speciellt borta kan det vara viktigt så vi är förberedda på att göra en bra match.

Till sist: Är det något resultat från de första dubbelmötena som överraskade på dig?

Nej det var inga större överraskningar utan ungefär som förväntat. Det enda kanske var att Boden kunde vinna två gånger mot Kalix, där hade jag kanske trott på mer jämn fördelning.

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram