Lindlöven inför enkronan

22 januari 2017 10:30

Idag är det dags för sista matchen av den första halvan av allettan. Det är enkronasmatch och det lär bli mycket folk nu när det är gratis entré! Det är Lindlöven som kommer på besök, ett Lindlöven som just nu innehar den sjunde platsen med åtta inspelade poäng. Alla åtta är för övrigt inspelade mot lagen från västra serien, man är med andra ord obesegrade i allettan i mötena mot dom. Mariestad har man dock ännu inte mött, och får man tro Lindlövens mycket sympatiske tränare Jussi Salo så kommer det att bli tuffaste matchen för deras del.   

Jag tittade för att se så jag inte ringde under morgonvärmningen men ni verkar inte ha någon. Hur kommer det sig?

Nej inte idag. Vi har hälften av laget från Örebro så därför ska de inte behöva åka hit och få en lång dag, utan vi har individuell värmning.

Ni har så här långt tagit åtta poäng på åtta matcher i allettan. Vad tycker du om er inledning?

Vi började allettan bra och vann dom första två matcherna mot Kumla och Skövde och vi har också vunnit mot Borlänge så vi har vunnit mot lagen från västra men förlorat mot lagen från södra. Det är lite intressant men vi visste att södra lagen är bra och spelar bra hockey. Vi lär hela tiden och vi kommer närmare och närmare och kan snart ta poäng mot de södra lagen också.

Men ni har varit väldigt nära redan nu, ni ledde bland annat mot Nybro i slutminuten men tappade efter två snabba Nybromål.

Ja det stämmer och vi var också nära mot Kallinge där vi förlorade med 01. Jag sa till killarna att jag vet inte vad som är närmast: 22 sek från slutet eller 5 cm från mål, men vi kommer närmare och lär oss och ska snart poäng ifrån dom också.

Är det sådan klasskillnad på de södra och västra lagen tycker du?

Nej det tycker jag inte, det är inte så stor skillnad. Det är mer att vi inte mött lagen tidigare och inte vet vad man ska förvänta sig. Sedan betalar vi lite lärpeng, det är första gången vi spelar allettan och det är nytt för hela laget och för organisationen, så vi betalar lite lärpeng precis om Mariestad förra året. Men vi går åt rätt håll och närmar oss varje dag, varje match, så det är bra.

Har ni i och med de nya erfarenheterna fått ändra på spelet något?

Inte så mycket spelmässigt, det har vi inte. Men jag ser mycket utveckling på individuell nivå. Man kan inte bära pucken genom mittzonen och dribbla på linjerna. Man måste gå rakare på mål, driva hårdare på mål. Sådana saker vi lär hela tiden och det är viktigt att spelarna får se det och utvecklas i match. Vi har spelat mot alla lag efter idag och jag hoppas vi har lärt oss mycket.

Är det några spelare som du sett att de ändå fixat de nya förutsättningarna bra och varit framstående?

Visst ser man lite skillnad på olika spelare, vilka som klarar tuffare matcher och större motståndare. men alla har utvecklats och tagit kliv framåt och vuxit. Det tar tid, vi har seriens yngsta lag, 20-22-åringar och några 19-åringar också, så det tar tid att lära sig och växa in i serien.

Ni ligger just nu på en playoffplats, hur realistiskt är det att ni ska nå dit?

Det är mycket realistiskt, det tror jag på. Vi har kunnat vinna mot alla lag i egna serien och vi har också varit nära att ta poäng mot de södra lagen. Och tittar man på spelschemat så har vi mycket poäng vi kan ta på hemmaplan och det är en lång serie, så jag är inte orolig alls.

Hur stor framgång skulle det vara för föreningen om ni nådde dit?

Vi har sagt från början att förra året gick vi till playoff bakvägen, nästa steg är att nå allettan och nästa steg nu är att nå playoff via allettan. Fixar vi det har vi tagit stora kliv.

Det enda laget från västra serien som på allvar kunnat matcha de södra lagen är Mariestad. Är du förvånad att det är just Mariestad och inte Borlänge till exempel som vann grundserien och var mer förhandstippad?

Inte på det sättet. Jag sa redan i grundserien att Mariestad är ett bättre lag än Borlänge. Mariestad har spelskickliga forwards som kan leverera poäng och göra mycket mål, så jag är inte överraskad.

Ni mötte Bois två gånger i grundserien och det blev en seger till er var. Vad är dina minneen från dom matcherna?

Borta när vi förlorade med 6-2 var det fjärde omgången i grundserien och vi hade vunnit de tre första mot sämre motstånd och då avslöjades vi att vi trodde att spelet funkade bra och grundspelet räckte men det gjorde det inte. Det var en bra lärdom. Hemma tycker jag vi kunde göra en riktigt bra hemmamatch och vann med 3-1, då visste vi vad vi kunde förvänta oss och gjorde vi en riktigt bra hemmamatch.

Vad tror du på för matchbild idag?

Det blir en tuff bortamatch, det är vi förberedda på. Det blir viktigt att vi är med från början, inte som sist att vi låg under med 2-3-0 efter första. Utan att vara med från början och spela vårt spel med stort puckinnehav, då har vi möjlighet att ta poäng idag.

Vad ska ni se upp med?

Mariestad har spelskickliga forwards så vi måste spela bra i förstaspelet, att hålla dom utanför och försvara egen zon, det kommer att bli viktigast.

Hur ser det ut för er del på skadefronten?

Vi kommer till spel med 13 forwards och sju backar.  Filip Bergmark är borta på grund av skada han fick förra matchen, han är inte med. Men istället är Rasmus Rundgren med efter sin hjärnskakning. Rasmus Fyrpihl, Patrik Närlund och Felix Zetterberg saknas också idag.

Hur viktiga är dom?

Alla spelare är viktiga, men vi får ihop sju backar och 13 forwards så vi har fullt lag och alla är laddade för att göra en bra insats så jag tror inte det påverkar så jättemycket.

Avslutningsvis: Hur tror du matchen slutar?

Ja är en usel tippar och tippar alltid fel, så jag vill inte ge något resultat. Men jag tror på jämn match som kan gå hur som helst. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram