Liljedahl nästa att förlänga

09 april 2017 16:50

- En avig spelare med massor av potential i!

Så beskriver Ronny Johansson i Bois sportgrupp Alexander Liljedahl, nästa spelare ur truppen som nu väljer att förlänga. 20-åringen hade en bra första a-lagssäsong och visade prov på fina offensiva skills. 

Du har skrivit på för ännu en säsong med Bois?

Jajjemen, det stämmer!

Du gjorde din första säsong i a-laget säsongen som gick, sammanfatta hur du tyckte det gick!

Det kändes ganska bra hela säsongen, det var ungefär den säsongen jag hoppats på att göra. Att få göra några poäng och få en del speltid och så gick vi långt också och det kändes bra i slutspelet både för laget och för egen del.

Du vandrade runt i lite olika omgivningar under säsongen, du spelade i såväl första, andra, tredje och fjärdekedjan. Hur kändes det?

Det är viktigt att prova att spela med olika spelare, men i vissa lägen kändes det nästan för mycket, man vill gärna spela ihop sig med några. Även om jag trivdes att spela med alla, det var bara roligt att få spela med olika.

Mestadels fick du dock spela i fjärdekedjan men Rask och Oskar Olsson (i början av säsongen) och i tredje med Pellfolk och Lukas Larsson (slutet). Hur var din roll i de olika formationerna?

Det var ganska likt i båda femmorna. Både Oskar och Lukas har bra spelförståelse och pass så man får många lägen att skapa något. Det var lite skillnad med Pellfolk och Rask, dom är ganska olika som spelare. Rask spelar enkelt hela tiden och lägger djupt och mycket puckar på kassen och jobbar hårt. Pellfolk jobbar hårt men utmanar mer och försöker lite svårare saker, inte negativt menat så, men han försöker göra lite mer på egen hand.

Du kommer ursprungligen från Skara, berätta lite om din bakgrund!

Ja det stämmer, jag kommer från Skara men så var det många spelare som flyttade så då flyttade jag tll Mariestad som A-pojk och trivdes kanonbra så då valde jag att gå hockeygym i Mariestad och vi hade en suverän tid där, speciellt när vi kvalade upp i superelit.

Ni hade en bra årgång!

Ja det var riktigt roligt, det kommer man sent att glömma!

Hur var omställningen från juniorhockeyn tycker du?

Det funkade ganska bra, i juniorerna är det lite mindre uppstyrt. Man visste att det skulle bli tufft att möta större och starkare spelare, men jag var förberedd på det och tyckte det gick bra.

Du är en väldigt avig spelare!

Det är min styrka, i vissa lägen kanske det kan bli för mycket, men det är min starka sida att bryta mönster och överraske. Det är också det som är det roliga, så det kommer jag säkert att fortsätta med men jag måste bli bättre på att avgöra när man ska göra det och när man inte ska göra det.

Hur tycker du att du utvecklats under säsongen?

Det har varit bra, jag har utvecklats mycket, blivit säkrare på isen och känner mig lugn. Vi har gnuggat mycket på styrspelet så kunskapen har växt om hur man ska göra på isen och var man ska befinna sig med och utan puck så det har gett mig mycket det här året.

Du var tillsammans med några andra nya i a-lagsomklädningsrummet, har du tagits emot väl av spelare och tränare tycker du?

Ja absolut, det är det som varit bra, alla har behandlat alla lika. De har släppt in oss bra och gett oss ansvar, de har lärt oss veta vår roll och så vidare. Tränarna har varit tydliga och visat bra, inga missförstånd alls så det har varit riktigt bra.

Nu går du in på din andra seniorsäsong, jag inbillar mig att du med det också ökar kraven på dig själv. Hur ser din målbild för säsongen ut?

Det är att fortsätta jobba som jag gör, att utvecklas och bli mognare på isen. Min huvuduppgift är att göra mål så att slå mitt poängrekord är givet. Sedan är det lite svårt att sätta nya mål så här direkt efter en säsong är slut, men givetvis vill man bli bättre och visa vad man kan och träna stenhårt för att bli ännu bättre.

Apropå det, vad kommer du träna extra på i sommar?

Det kommer vara konditionen, jag har bra balans och styrka tycker jag men skulle vilja ha mer ork. Det märkte man i slutet av säsongen mot Troja hur viktigt det är att orka, så det är prio ett för mig i år.

Jag ser ju annars dig mer som en lirare, såna brukar inte vara  mycket för att träna kondition om du förstår vad jag menar…

Jo givetvis, jag har alltid haft sug på att vara den som utmanar, givetvis gillar jag att träna skott och teknik och bli mer avig, men man märker att motståndarna är duktiga också och att man måste sätta press på dom för att vinna puck och skapa lägen på det viset.

Det rullar på bra med kontraktsförlängningarna nu, du är namn nio som förlänger!

Jo det gör det.

Är du förvånad att så många fortsätter?

Det är jag verkligen inte, inte efter det här året. Vi som varit här ett tag trivs väldigt bra och de nya verkar göra det också, och allt funkar bra runtomkring också, jag tror det blir fler som kommer att skriva på för ett år till.

Sista frågan: Var drömmer du om att hamna i din karriär?

Nu börjar man bli äldre, men allsvenskan är något jag gärna vill spela i, sedan kan man alltid drömma om spel högre, men det kanske ligger en bit bort men allsvenskan tycker jag inte är orealistiskt.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram