Läget i truppbygget

26 april 2018 21:30

Det var ett tag sedan vi hörde av sportgruppen nu så därför tog jag och ringde upp sportgruppens Kalle Johansson. Jag får tag i honom när han är på hemväg från att ha käkat med Bois nyförvärv Jesper Lindén, därför blir frågan naturlig:

Hur verkar han vara?

En bra kille, ödmjuk och bra. Vi har fått mycket referenser, kanske ännu mer i efterhand från alla möjliga håll. Det är både scouter som haft koll och vi har också varit i kontakt med spelare och fått referenser utifrån det.

Annars har ni ju en bra ingång i Södertälje i Andreas Appelgren, har han varit involverad något?

Det är klart vi pratat med honom och han har också bara gott att säga. Det är en fantastisk kille med ett bra skott, en riktig målskytt. Duktig i powerplay där han kan spela på flera positioner med ett bra direktskott. Det är ett otroligt svårt moment men här har vi hittat något bra.

Idag kunde vi läsa på mjornberg.se att Christian Hägg är på väg bort, hur ligger det till?

Som det är just nu så har vi kommit överens om att vi måste göra oss av med spelare, och Christian skulle må bra av att få en ny miljö för att utvecklas. Det är en fantastisk kille och hockeyspelare men ibland behöver vi agera och nu var det bra för Christians skulle också. Vi kom överens om att det blev så.

Det måste vara ett tufft beslut för det är ju inte bara en breddspelare utan en riktig spets.

Absolut! Det är en skitbra kille och hockeyspelare, men vi måste tro på vår plan. Vi var 16 forwards förra säsongen och ska banta ner till 12-13 och vi ska dessutom ha in två nya ansikten dessutom så då måste man ta några tuffa beslut.

Speciellt en kille som varit här ett par år så man hunnit fästa sig vid dom…

Det har man ju även privat, men vi har en tro och ide om vad som kommer att bli det bästa för Bois om man pratar generellt och inte en enskild spelare.

Är det någon mer spelare som det är klart att han kommer få lämna?

Det är inget klart än, men det är inte klart med Hägg heller, men för stunden ser det ut så.

Du sa tidigare att ni ska ha in en kille till?

Ja vi ska ha in ett namn till, eller vi ska ha in 3-4, ett utifrån och 2-3 som vi känner sedan tidigare, alltså förlängningar.

Om vi kikar på de tyngre spelarna som ännu inte fått kontrakt så är det Erik Olsson, bröderna  Engqvist och Roman Semjonov som ännu inte skrivit på, det innebär att någon eller ett par av dom kommer att få lämna eller?

Det går inte att säga riktigt än, vissa saker har vi koll på, andra funderar vi på fortfarande.

Om vi går igenom spelare för spelare, Erik Olsson, hur ligger det till där?

Vi för dialog och just nu är han utomlands sedan ska vi ta ett snack.

Han kanske avvaktar ett allsvenskt kontrakt?

Vi vill ha spelare som vill uppåt, så blir det så för hans del så är jag glad för hans skull.

Sedan har vi bröderna Engqvist som båda gjorde kanonsäsonger, sina bästa i livet skulle jag vilja säga.

Absolut, vi pratar med båda, det kommer att komma besked inom en snar framtid. Där får man spekulera ett tag till.

Till slut har vi Roman Semjonovs, för ni dialog där med?

Vi pratar med honom också, där vet vi mer närmsta veckan.

Sedan ska ni ha in en spelare utifrån, vad är det ni tittar efter där, en center eller en ytter?

Det är en ytter, vi har en bild på vad det kan tänkas bli och det kör vi på, det kommer att bli bra!

På backsidan har ni just nu sex backar på kontrakt, ska ni ha sju backar plus juniorplats eller åtta backar?

Vi får se om det blir en juniorplats, där har vi inte bestämt oss riktigt än. Det beror på vad vi får, först så ska vi ha in ett namn och sedan vet vi mer utifrån det.

Har ni ett specifikt namn på g också där?

Där ligger vi bredare, vi får se vad det mynnar ut i. Vi har några namn vi jobbar på.

Är det en offensiv eller defensiv back ni är ute efter?

Jag tycker vi redan har duktiga offensiva och defensiva backar, så kan vi hitta ett komplement mitt emellan är jag nöjd.  Kalla det allround om du vill det.

Sedan ska ni också få in ett komplement till Sandberg, hur ser det ut där?

Där vet vi mer inom närmsta veckan, där händer det saker inom en ganska snar framtid.

Så där har ni ett namn ni hoppas få klart.

Ja precis.

Men det är inte bara spelare ni jobbar på, den kanske viktigaste posten i ett lag, den som tränare, är inte heller besatt. Hur går tränarjaktgen?

Det går framåt, vi jobbar på några namn. Men det man ska ha med sig är att det är mycket som ska stämma in för att gå hit en tränare, det är en familj som ska med, med mera. Det är en stor process, men det kommer att lösa sig.

När kan en tränarsignatur vara på plats?

Jag vågar inte sätta datum med tanke på processen som ska gås igenom, men vi har namn vi jobbar på och Bois kommer ha en tränare till hösten, det lovar jag.

Vad har ni för kravbild?

Vi söker en tränare som ska jobba hårt med individuell utveckling, den ska brinna för arbetet och fungera bra i miljön som är i Mariestad. Man hör ofta att det aldrig funkat med tränare utifrån, men rekryterar vi på rätt sätt så skulle det funka om det blir någon utifrån.

Det låter som att det också finns interna alternativ?

Jag utesluter ingenting, när vi tror vi har det bästa alternativet så kör vi på det, vi jobbar för att det ska bli den allra bästa lösningen.

Sedan får jag fram skämskudden för jag har aviserat att Peter Isgren är klar som assisterande men så är det tydligen inte?

Han är inte klar, vi för en dialog med honom men det är inget skrivet.

Beror det kanske på vem som blir huvudtränare?

När vi är klara med hur formeringen ser ut så ser vi hur vi gör, vi får se vad som händer. Men vi vet var vi har varandra. Det kommer hända saker där med.

Ni har verkligen tusen järn i elden för ni ska inte bara jobba med spelare och tränare för a-laget, ni ska också få in målvaktstränare, materialare och tränare för U16 upp till J20. Det är många positioner som ska fyllas!

Ja det är sant, det blir otroligt mycket järn i elden men det kommer hända saker hela tiden.

Kan man jobba på allt samtidigt eller måste man fokusera på några positioner i taget?

Nu har det blivit en situation där det är många poster att jobba med, det blir många timmar men vi har jäkligt kul och vi har koll på situationen, annars skulle vi be om hjälp och det har vi inte behövt än.

Vad är svårast att få tag på: A-lagstränare, spelare, materialare…

Det är olika från gång till gång, det svåra är att pricka rätt. Det är så många som bryr sig och tycker och då vill vi göra rätt och då tar det tid. Vi är måna om Bois både ur supporterperspektiv och sportsligt, vi ska göra det bästa vi kan för att kriga om en plats i allsvenskan nästa vår.

Är din uppfattning att Bois kommer ställa ett bättre lag på benen säsongen som kommer?

Det är jag helt säker på! Vi kommer att plocka in det vi saknat i dom olika spelformerna och stärka på det viset. Vi har ett privilegium och kan bygga det som vi vill, blir det inte bra så tar vi på oss det, men det kommer bli bra.

Upplever du annars att Mariestad är attraktivt, att vi är högt upp i näringskedjan bland hockeyettanklubbarna?

Ja vi är högt upp, det känns bra. Det var flera toppklubbar som var på jakt efter Jesper Lindén men han valde oss. Vi kan stå för att vi är en familjär förening, det gäller för allt från supportrar till laget och det kommer vi att komma långt på.

Hur ser spelarbudgeten ut?

Vi för löpande samtal, jag kan inte ange en exakt spelarbudget, men vi har en dialog med styrelsen. Vi har något att hålla oss till och så ska det vara. Man ska hålla i föreningens pengar.  

 

Av Krister Holm
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram