Krif vann utvisningstät match

20 februari 2017 18:50

Det började bra för Bois del med en 0-1-ledning  efter den första perioden i gårdagens match borta mot Kallinge-Ronneby, men till slut så fällde utvisningar Bois och hemmalaget kunde till slut vinna med 4-2 efter mål i öppen kasse.Periodsiffrorna skrevs till slut till 0-1,2-0,2-1.

Det var en oväntat het match som spelades av under söndagsaftonen. Det som förväntades bli en fartfylld och anfallsglad tillställning blev mer lik en tuppfäktning med mängder av gruff och tjafs, kanske delvis på grund av en domare som hade svårt att hålla en konsekvent och jämn nivå. Redan i den första perioden delades 16 utvisningsminuter ut, och hade domare Virta varit konsekvent kunde det ha varit ännu fler. För stundtals blev det utvisningar för ingenting, ibland blundades det för solklara regelbrott. Den inkonsekvensen skapade en oro bland spelarna som skapade mycket tjafs och diskussion som i alla fall jag inte sett tidigare under säsongen.  Under den första perioden så verkade Bois inte låta detta störa dem alltför mycket, laget hade rätt bra grepp om händelserna och att de hade en 0-1-ledning efter den första perioden var logiskt. Det var notoriske målskytten Oskar Norlöv som höll sig framme på Albin Hernods skott och styrde pucken precis framför kassen.

I den andra perioden så ändrades dock matchbilden. Krif fick delvis med hjälp av ett par powerplay i rad bättre tryck i sitt anfallsspel och när de sedan dessutom fick utdelning så fick de ännu mer energi. Redan efter 3,13 kom kvitteringen i powerplay och även om målet i sig var lite turligt så var det ändå följdriktigt då Krif la mycket skott på mål och såg till att ha mycket folk på kassen och då ramlar till slut en puck rätt. Så också vid kvitteringen. Ett skott från blå går högt över, men studsar i plexit och rätt på Hampus Olssons klubba som från 2 decimeters håll kunde dra den en decimeter i sidled och lägga in den i öppen kasse. Bois redde sedan upp nästa boxplay men strax efter så gör en av Bois mest rutinerade spelare gjorde ett av sina få misstag under en säsong och tappar pucken till Hampus Olsson som får friläge efter en lång sidledsförflyttning kan överlista en bra spelande Robin Wallin som fick chansen istället för Arvid Ljung i Boiskassen. Då hade 11,46 spelats av perioden och Krifs vändning var fullbordad och hemmalaget hade bra energi. Mot slutet av perioden lyfte dock Bois upp spelet och man fick också chansen i powerplay. Där blev man dock lite för omständiga och långsamma, och utöver ett bra skottpass från Hägg och styrningsförsök av Dahlbom så var det uddlöst.

Den tredje perioden inledde Bois i spel 4 mot 5 och då släppte det annars boxplayskickliga laget in sitt andra mål i numerärt underläge. Ett skott från rätt nära håll hittade rätt förbi Wallin som inte hade mycket att göra på den projektilen från Josef Ingman. Efter målet drog Krif hem sina trupper och satte defensiven i första rummet. Bois försökte och försökte men trots bland annat stolpträff av Mikael Alba från nära håll dröjde det till 59,07 innan reduceringen kom. Då var det Filip Thörnqvist som med ett mäktigt slagskott hittade krysset och därmed noterades för sitt 99:e mål i Boiströjan. Bois spelade då med en extra utespelare och det satsade man också på sedan man vunnit tekningen. Men Douglas Lögdahl föll och Hampus Olsson fick fri gata mot det öppna målet och kunde göra det matchavgörande 4-2-målet.

Sammantaget så måste man ändå vara ärlig och säga att Krif vinner dagens match rättvist. Man var det lite hetare laget kändes det som, framför allt framför målen så kändes man som det starkare laget. Plusbetyg vill jag ändå ge till tre spelare. Dels Robin Wallin som visade att laget har en bra backup om succékeepern Arvid Ljung inte kan stå. Dels Gustav Tedsjö, den 17-årige backen som fick chansen då Bois hade skador på viktige Tobias Björklund och Samuel Gustafsson. Han var inte blyg och visade prov på både bra rörlighet och spelförståelse. Allra bäst i min bok var dock Christian Hägg som skapade mycket chanser hela matchen och gjorde allt förutom mål. Laget som helhet kan dock bättre och det får man visa på onsdag då Borlänge kommer på besök. Då har man ett nytt försök att säkra tredjeplatsen och plats i playoff 2.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram