Knapp förlust i Kristianstad

04 januari 2019 21:50

Blir ett kort matchreferat idag.

Förlust i en tight match nere i Kristianstad ikväll med 3-2 (2-0, 0-2, 1-0).

Första perioden präglas av många Mariestadsutvisningar. I spelet 5 mot 5 är det jämnt men Kristianstad gör 2 mål varav ett i powerplay. Målskyttar är Johan Lundgren och Victor Löfstedt.

I andra perioden är det Mariestad som tar kommandot och Erik Olsson reducerar till 2-1. Han kommer fri med målvakten och gör inget misstag utan hänger in pucken distinkt. Efter dryga 9 minuter får Mariestad ett powerplay och gör också första pp-målet i årets Alletta. Martin Pärna skjuter och Filip Thörnqvist är framme på returen och jobbar in pucken. Efter det tar Kristianstad över mycket av spelet men Isak Andersson lyckas hålla tätt.

I tredje perioden visar Kristianstad sin tyngd och har också flest klara målchanser men Mariestad skapar även en hel del. Med 4.20 kvar av matchen gör Kristianstad segermålet genom Johan Lundgren som för dagen blir tvåmålsskytt. En Kristianstadsspelare täcket ett skott och det blir kontring och friläge. Där gör Johan Lundgren inget misstag.

Många i Mariestad som får plusbetyg idag men en jag vill ge ett extra plus till är Johan Frick som är en gigant i försvarsspelet.

Från presskonferensen efter matchen hör vi Marcus Norells analys av den.

"Vi följer vår gameplan långa stunden. Vi blir utmanade av deras powerplay men gör även det ganska bra. Vi vet ju att Kristianstad är duktiga och bygger mycket fart men vi fick ner lite puckar bakom dem och helt plötsligt så synar vi lite svagheter hos dem. De gör ett mål mer, det är väl det då."

Han framhåller Isak Andersson som han tycker gör en riktigt bra match.

"Isak får ju frågan flera gånger och han gör det riktigt bra. Han stred tappert."

Marcus tycker att hela laget gör en bra match. 

"Nu är det bara att ladda om. Vi har ledig helg och sedan är det på´t igen. Mentaliteten kom fram idag och den ska vi bygga vidare på."

av Susanna Johansson

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram