Kim Thunell inför J18-kvalet

05 mars 2017 20:32

Förra säsongen åkte J18 ur högsta serien (elit) och har denna säsongen huserat i division 1 där de under våren vann J18 ettan och kvalificerade sig för kval tillbaks mot elit. Hemsidan har ringt upp tränaren Kim Thunell för att prata lite inför kvalet.

Om vi börjar med att sammanfatta er höstsäsong i J18 division 1. Vad säger du om den?

Den startade bra med lite träningsmatcher och vi fick ett bra flyt. Det är några motståndare där i första serien som var lite för dåliga. I det stora hela tycker jag att vi för det mesta gjorde det bra och krigade på bra. Vi lyckades komma tvåa i den serien och fick spela i allettan heter det väl.

Ja och den serien vann ni ju.

Ja den tycker jag var en bättre serie och där var det riktigt bra. Vi hade någon lite sämre match men det är lite så. Det är svårt att hålla fokuseringen hela tiden. Där lyckades vi steppa upp några snäpp. I det stora hela var det en bra serie.

Nu väntar kvalet mot J18 elit. Har du börjat tänka något inför det?

Ja jag har tänkt mycket men det jag har kommit fram till är att vi ska spela som vi vill spela. Vi ska försöka prestera så bra som möjligt och inte tänka så mycket på vilka man möter och inte spela utifrån motståndet utan spela vårt eget spel. Kommer vi upp i våran högstanivå så tror jag vi kommer vinna den där serien. Det krävs en del för att komma dit upp men om allting klaffar så har vi jättechanser att ta hem den där serien.

Upplägget är väl att det är 3 lag som möter varandra 2 gånger och sen går segraren upp?

Ja det stämmer.

Ni börjar hemma mot Kungälv nu på torsdag. Vet du något om dem?

Det är ju ett lag som har spelat i elit och borde kanske ha ett lite högre tempo i kroppen. Så vi får nog möta ett lag som har bra tempo. Jag hade en tanke att åka och titta på dem men sen så tyckte jag att nej det behövs inte. Vi kommer att köra vårt spel ändå. Kan vi komma upp i maxnivå så tror jag vi tar dem.

Sen väntar dubbla derbyn mot Skövde, dem har ni ju mött i vårserien 2 gånger och vunnit emot.

Ja det stämmer bra men det är som alltid, det spelar ingen roll för när man möter Skövde så är det alltid tuffa matcher. Även om man tycker att man är bättre så blir det alltid jämna matcher. Det handlar mycket om att man gör det dagliga och inte svävar iväg. Vi har en jättechans att spöa Skövde men svävar vi iväg och tror att vi är några andra och börjar ta utvisningar då kommer det bli väldigt tufft.

Vad skulle det betyda för laget och för föreningen om ni lyckas gå upp igen tror du?

Jag tror det skulle vara ganska bra att komma tillbaka. Vi har ju vart i den där serien ganska många år. Vi fick ju komma ner och vinna lite mer matcher i år men jag tycker kanske att kvalitén har varit för dålig och att det har varit för lite matcher. Det skulle gynna utvecklingen för spelarna att få spela fler och bättre matcher. Det är bara positivt om man kan göra det.

Vi som inte har sett laget så mycket, har du några spelare vi ska kika extra på?

Det är ju laget som har gjort det men självklart har vi ju några toppar men dem lär man själv se när man börjat titta. Vi har fyra femmor som går bra och vi har alternerat ganska bra på målvaktsposten och har 8-10 backar som kan spela allihop. Vi har jättebra konkurrens i laget så det är roligt.

Då får ni lycka till i kvalet!!

av Susanna Johansson
 

Spelschemat för Mariestad Bois i kvalet:

9/3  Mariestad Bois HC-Kungälvs IK kl. 19.00
14/3  Skövde IK-Mariestad Bois HC kl. 19.00
16/3  Mariestad Bois HC-Skövde IK kl. 19.00
21/3  Kungälvs IK-Mariestad Bois HC kl. 19.15

Liverapportering ifrån dessa matcher går att följa på följande länk:

http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Live/8086

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram