Karlskoga avgjorde i sista

09 september 2017 11:40

Att det skulle bli en tuff match för Bois mot BIK Karlskoga som var nära att gå upp i SHL förra säsongen förstod man innan, men faktum är att i två perioder stod Mariestadslaget mycket väl upp emot det allsvenska topplaget. I den sista perioden så föll dock tre mål i snabb följd, 1-1 förvandlades till 4-1 och matchen var avgjord (0-0,1-1,3-0). Och i slutet kunde det segersiffrorna faktiskt ha blivit ännu större, när Karlskoga visade upp ett frejdigt anfallsspel.

Den första perioden var en rätt låst tillställning. Bois fick stopp på Karlskogas snabba spelvändningar och lyckades hålla deras attacker korta och avsluten kom utifrån. Bois hade å sin sida inte så många heta målchanser de heller, men vid några tillfällen osade det ändå katt framför Shane Owen i Karlskogakassen. Det var också Bois som var närmast att ta ledningen sedan Adam Schultz, förra säsongen i Karlskogas J20-lag, med ett fräsande handledsskott sånär hittade det öppna krysset från bra läge.

Den andra perioden blev det lite öppnare spel. Målchanserna blev fler och hetare och det gällde båda lagen. Redan efter 1,07 så tog Bois ledningen då man hade en man mer på banan. Ludvig Collberg hittade med en fin pass från egen zon Filip Thörnqvist på offensiv blå. Uppvaktad bakifrån lyckades Filip få iväg ett skott som Owen kunde rädda, men på returen höll sig Eddie Davidsson framme och lyckades slå in pucken. Endast drygt tre minuter senare kom dock Karlskogas kvittering och det var något av ett slumpmål. Juliuz Persson skulle i powerplay försöka hitta en medspelare framför kassen, men pucken touchar en Boisback och hittar in under Tobias Sandberg i Boiskassen. Efter det så turas laget om att ha pucken och målchanserna, Oskar Olsson, Roman Semjonov och Christian Hägg har var sina riktigt bra lägen att ge Bois ledningen igen, men också Karlskoga har några bra lägen där Tobias Sandberg får briljera. Mot slutet av perioden mattas Bois något och Karlskoga har det mesta och det bästa, dock utan att lyckas kapitalisera.

Matchen stod alltså 1-1 inför den sista perioden men i inledningen av den kom matchen att avgöras. Och om 1-1 var oturligt för Bois så var 2-1-målet något av det märkligaste och oturligaste man sett på en hockeyrink. Ett skott utifrån täcks av en Boisare, styrs ner till en Boisare som står 2-3 meter till höger om målet, studsar vidare in framför kassen och på Sandberg in i mål. Även om David Lilja noterades för målet så var det alltså tre Boisare som var sist på pucken! Bois etablerare sedan anfall, men tappar pucken på offensiv blå och Axel Lindström kommer helt fri och sätter pucken snyggt ribba in bakom en chanslös Sandberg. Och när sedan Karlskoga gör 4-1 i powerplay sedan Henrik Rommel hittat Juliuz Persson till sitt andra med en passning genom längs med förlängd mållinje så är det ridå för Bois. Tre mål på 3,09 lyfter Karlskoga medan Boislaget får det tufft mentalt. Resten av matchen blir mer eller mindre en defilering för det allsvenska topplaget som vinner komfortabelt.

Bois ska dock ha cred för sina första två perioder där man står upp riktigt bra. Plusbetyg tycker jag målvakt Sandberg, och bröderna Engqvist ska ha, men också flera av backarna gjorde det riktigt bra. Framför allt Jens Högbom som visade att han kan stänga ner också allsvenska anfallare samtidigt som han inte gav bort en enda puck. Riktigt starkt agerat!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram